Lahmacun böreği tarifi

Paylaşmak istediğiniz püf noktalar, öneriler ve tarifler listesini buradan oluşturabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
nscckts
Site Admin
İfadeler: 48075
Mesajlar: 19185
Kayıt: 25 Ara 2022, 22:53
Konum: Gaziantep
Ruh hali:
Teşekkür etti: 2174 kez
Teşekkür edildi: 7754 kez
Burç:
İletişim:

Lahmacun böreği tarifi

#1

Okunmamış mesaj gönderen nscckts »

680 (1).jpg
Malzemeler
3 adet yufka


İç malzeme:

350 gr kıyma
1 büyük boy kuru soğan
2 büyük boy yeşil biber
2 adet domates
1 tutam maydanoz
1-2 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı tuz, karabiber, kırmızı toz biber, kimyon (damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz)
Yarım çay bardağı sıvı yağ (kıymam zaten yağlı olduğu için ben kullanmadım)
1-2 diş rendelenmiş sarımsak (opsiyonel)


Sos için:

1 yumurta
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı süt
Çok az tuz


Yapılışı

İşe ilk önce kıymalı iç karışımımızı hazırlamakla başlıyoruz. İç malzemeler için yukarıda verilen tüm malzemeleri çok ince doğrayıp karıştırıyoruz.

Aynı zamanda sos için verilen malzemeleri de güzelce çırpıyoruz.

Fırın tepsimize yufkaları koyup her katı sosla buluşturuyoruz. (Pişirme kağıdı kullanmalısınız)

Her üç yufkayı da sosla buluşturduktan sonra tepsinin dışına çıkan kenarları içe doğru katlıyoruz. En üste de kıymayı dağıtıyoruz.

180 derecede ısınmış fırına ortalama 45 dakikalığına gönderiyoruz. Fırından çıkınca da ilk sıcaklığını atınca dikkatlice rulo haline getirip kesiyoruz.

Sarımsaklı yoğurtla servis edebilirsiniz.

Hepsi bu kadar, afiyet olsun.
0


Her insan yapmadığı tüm iyiliklerden sorumludur.

Cevapla
  • Benzer Konular
    Cevaplar
    Görüntüleme
    Son mesaj