Simit kebabı ( kıymadan )

Paylaşmak istediğiniz püf noktalar, öneriler ve tarifler listesini buradan oluşturabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
Seda
İfadeler: 1320
Mesajlar: 980
Kayıt: 14 Kas 2023, 00:18
Teşekkür etti: 6 kez
Teşekkür edildi: 3 kez
Burç:

Simit kebabı ( kıymadan )

#1

Okunmamış mesaj gönderen Seda »

1 su bardağı ince bulgur
1 su bardağı ılık su
700 gram dana kıyma (tek çekim kebaplık zırh kıyması)
2 çay kaşığı tuz
1,5 çay kaşığı karabiber
1 yemek kaşığı toz kırmızı biber
1,5 tatlı kaşığı nane
2 diş sarımsak

Yapılışı
Geniş bir yoğurma kasesinde bulguru ılık suyla karıştırın ve bulgurlar hafif şişene kadar bekleyin.

Bulgurlar şiştikten sonra spatula yardımıyla havalandırdıktan sonra kıyma, tuz, karabiber, kırmızı toz biber, nane ve rendelenmiş sarımsağı ekleyip kıymayı çok ezmeden yoğurmaya başlayın.

Hazırladığınız bulgurlu kıyma harcını ıslattığınız şişlere ince ve eşit olacak şekilde köfteler halinde hazırlayın ve pişirme kağıdı serili fırın tepsisine yerleştirin.

200 derece fırında pisirin.
1
1 Resim



Kullanıcı avatarı
Seda
İfadeler: 1320
Mesajlar: 980
Kayıt: 14 Kas 2023, 00:18
Teşekkür etti: 6 kez
Teşekkür edildi: 3 kez
Burç:

Re: Simit kebabı ( kıymadan )

#2

Okunmamış mesaj gönderen Seda »

Sunum.
Dosya ekleri
20240324_185251.jpg
1
1 Resim



Cevapla
  • Benzer Konular
    Cevaplar
    Görüntüleme
    Son mesaj