Zeytinyağlı enginar

Paylaşmak istediğiniz püf noktalar, öneriler ve tarifler listesini buradan oluşturabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
nscckts
Site Admin
İfadeler: 42662
Mesajlar: 17016
Kayıt: 25 Ara 2022, 22:53
Konum: Gaziantep
Ruh hali:
Teşekkür etti: 2173 kez
Teşekkür edildi: 7749 kez
Burç:
İletişim:

Zeytinyağlı enginar

#1

Okunmamış mesaj gönderen nscckts »

Sağlık değeri yüksek muhteşem zeytinyağlı enginar tarifini mutlaka deneyin!


Malzemeler 4 Kişilik
4 adet enginar
1 kuru soğan
2-3 diş sarımsak
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 su bardağı bezelye
2 su bardağı sıcak su
Yarım demet dereotu
Yarım limonun suyu
1 çorba kaşığı un
Tuz, 1 tatlı kaşığı toz şeker


Hazırlanışı
Soğanı ince piyaz doğrayın. Sarımsakları ikiye kesin. Zeytinyağını tencereye koyup, soğan, sarımsak, tuz ve şeker ekleyin. Ocağı yakıp soğanlar şeffaflaşana kadar orta ateşte soteleyin.
Bezelyeleri ekleyip karıştırın. Ayıklanmış, yıkanmış enginarları yerleştirip 2 bardak sıcak su ilave edin. Kapağı kapalı olarak 15 dakika pişirin.
Limon suyu, un ve yarım bardak suyu bir kasede çırpıp tencereye ilave edin. 5-6 dakika daha pişirin. Dereotunu ekleyip kapağı kapalı olarak soğumaya bırakın. Servisten önce bezelyeli soğanlı kısmını kaşıkla enginarların içine doldurun.
1
1 Resim


Her insan yapmadığı tüm iyiliklerden sorumludur.

Kullanıcı avatarı
Ametist
Moderatör
İfadeler: 12598
Mesajlar: 4188
Kayıt: 08 Oca 2023, 12:53
Ruh hali:
Teşekkür etti: 2488 kez
Teşekkür edildi: 2448 kez
Burç:

Re: Zeytinyağlı enginar

#2

Okunmamış mesaj gönderen Ametist »

enginara bayılırım. bezelye yerine taze bakla içi kullanıyorum. ikisi kombo bir tokluk hissi oluşturuyor.

bezelye ya da bakla kullanmadan enginarı pişiriyorum. enginarları tabağa alıp kalan soğanlı suya 1 tatlı kaşığı hardal ekleyip blendırdan geçirince harika bir sos oluyor enginarların içine o sosu koyup üzerine dereotu serpiyorum.
1
1 Resim


Kader, gayrete aşıktır❤️

Cevapla
  • Benzer Konular
    Cevaplar
    Görüntüleme
    Son mesaj