Yoğurt marineli ızgara tavuk tarifi

Paylaşmak istediğiniz püf noktalar, öneriler ve tarifler listesini buradan oluşturabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
nscckts
Site Admin
İfadeler: 42660
Mesajlar: 17016
Kayıt: 25 Ara 2022, 22:53
Konum: Gaziantep
Ruh hali:
Teşekkür etti: 2173 kez
Teşekkür edildi: 7749 kez
Burç:
İletişim:

Yoğurt marineli ızgara tavuk tarifi

#1

Okunmamış mesaj gönderen nscckts »

Malzemeler
2 adet tavuk göğüs eti (ince fileto halinde dilimlenmiş)
4 yemek kaşığı yoğurt
2 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
1 tatlı kaşığı kekik
1 adet limon
Zeytinyağı
Tuz, karabiber
Yapılışı
Yoğurdu çukur bir kaba alın, üzerine tuz, kırmızı toz biber, kekik, rendelenmiş sarımsak, limon kabuğu rendesi ve 2 yemek kaşığı zeytinyağı ilave edip karıştırın. Tavukları ekleyip her taraflarının marineye bulanmasını sağlayın. Karabiber ilave eidp yeniden karıştırın. Üzerini streç film ile sarıp buzdolabında yarım saat kadar marine edin. Izgarayı ocağa alıp ısıtın. Isınınca marine ettiğinz tavukları ilave edip 10 dakika pişirin.
1
1 Resim


Her insan yapmadığı tüm iyiliklerden sorumludur.

Cevapla
  • Benzer Konular
    Cevaplar
    Görüntüleme
    Son mesaj