yazın kışa hazırlık olarak aşurelik buğday ve süzme ev yoğurduyla + kaya tuzuyla yapıp kuruttuğumuz tarhana bu şekliyle cips olarak da severek yeriz , kışın da çorbasını yaparız
tereyağ veya zeytinyağında nane pul biber kızdırıp üstünde gezdiriyoruz
tarhanayı (kuru tarhanayı) en başta yaparken yoğurduna kaya tuzu konduğu için hiç tuz eklenmesine gerek yok
daha yoğurtlu seven piştikten sonra yarım su bardağı kadar yoğurt ekleyip tekrar blanderdan geçirebilir
pişerken 1-2 diş konulan sarımsak harika bir aroma katar tercihe göre, ben mutlaka eklerim ve üstüne biraz limon suyu gezdirerek lezzetine lezzet katabilirsiniz tam bir şifa bombası
tarhana cipslerini bu şekilde yapıyoruz ,harcı et kıyma makinasından çekiyorum ben yoğurmak yerine, hem daha iyi özleşiyor hem pişirirken daha pürüzsüz oluyor ve kuruturken dağılmıyor ...
evde balkonda güneş alan yerde kurutulur ben tepsi içinde üstüne tül örterek masa üstünde kurutuyorum
1 kase kadar kuru tarhanayı orta boy tencerede üstünü geçecek kadar suyla ( sadece su, tavuk suyu, et suyu fark etmez) kaynatıp pişiriyoruz tarhanalar yumuşar ve açılır blanderdan çekip pürüzsüz hale getiriyoruzgaziantep usulü tarhana çorbası
- nscckts
- Site Admin
- İfadeler: 41935
- Mesajlar: 16791
- Kayıt: 25 Ara 2022, 22:53
- Konum: Gaziantep
- Ruh hali:
- Teşekkür etti: 2173 kez
- Teşekkür edildi: 7748 kez
- Burç:
- İletişim:
Re: gaziantep usulü tarhana çorbası
Pişince yumuşuyor blander dan geçiriyoruz
Sonra yağda nane biber gezdiriyoruz
0
Her insan yapmadığı tüm iyiliklerden sorumludur.
-
- Benzer Konular
- Cevaplar
- Görüntüleme
- Son mesaj