Balkabağı dolması
- nscckts
- Site Admin
- İfadeler: 42107
- Mesajlar: 16827
- Kayıt: 25 Ara 2022, 22:53
- Konum: Gaziantep
- Ruh hali:
- Teşekkür etti: 2173 kez
- Teşekkür edildi: 7748 kez
- Burç:
- İletişim:
Balkabağı dolması
2-3 dilim iri turuncu balkabağı
1/2 çay bardağı zeytinyağı
1 dolu kaşık biber salçası
1 su bardağı su
Karabiber, tuz
İçi için
1 çay bardağı köftelik bulgur
50 gr kıyma (yerine aynı miktarda haşlanmış yeşil mercimek de kullanabilirsiniz)
1/2 soğan
1/2 su bardağı kıyılmış maydonoz (biraz kereviz yaprağı da eklenebilir)
1/2 su bardağı rende balkabağı (kabakları oyunca artan kısımları kullanabilirsiniz)
1/2 çay bardağı ılık su
Tuz, karabiber
Üzeri ve tabanı için
Sarımsaklı süzme yoğurt ve isteğe göre kabak çekirdeği
Yapılışı
Balkabağı dilimlerinden 2-3 parmak kalınlığında parçalar kesin. İçlerini oyucu ile tabanı çok delmeden oyun. Çukurlar halinde tencereye dizin; zeytinyağı, karabiber ve tuz ile ovun. Salçayı su ile seyreltip üstlerine pay edin. Ocağa alın, kapağını kapatıp pişirin. 15-20 dakika içinde yumuşayacaktır. Altını kapatın.
O sırada köftelik bulguru; doğranmış sebzeler, kıyma ve baharatlar ile harmanlayın, suyunu ilave edip iyice karıştırın. Balkabaklarının içlerine yerleştirmek için top köfteler gibi şekil verip avcunuzda biraz sıkın, ortalarına yerleştirin.
Tekrar ocağa alın, suyu az ise biraz daha sıcak su ilave edin. Ancak çok sulu olmasın. Yağına kalmak çok yakışıyor çünkü. Yine 15 dakika içinde pişecektir. Altını kapatıp demlenmeye bırakın. Dinlenirken lezzetler birbirine geçsin.
Sarımsaklı süzme yoğurdun üzerine dizin ve kabak çekirdeği ile süsleyin.
Afiyet olsun
Her insan yapmadığı tüm iyiliklerden sorumludur.
-
- Benzer Konular
- Cevaplar
- Görüntüleme
- Son mesaj