Yağda sörme

Paylaşmak istediğiniz püf noktalar, öneriler ve tarifler listesini buradan oluşturabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
Seda
İfadeler: 1320
Mesajlar: 980
Kayıt: 14 Kas 2023, 00:18
Teşekkür etti: 6 kez
Teşekkür edildi: 3 kez
Burç:

Yağda sörme

#1

Okunmamış mesaj gönderen Seda »

1 tane kuru soğan
2 tane domates
1 tane yesil biber
1 tane kırmızı sivri biber
2 tane patlıcan
( genelde yaptığım yemekleri 2 kişilik hazırlıyorum. Cunku
Zaten 2 kişiyiz 😃yakında yazin 3 kisi oluruz . siz isteğinize göre malzemeyi çoğaltabilirsiniz.)
Zeytinyağ tuz kara biber kırmızı biber

Yapılışı ; fırında patlicanlari pisiririm . 1 saat 200 derecede
Sonra patlicanlari iliyinca kabuklarini soyarim
Tencerede yag koyup sogani biberleri kavurup domesti koyup baharatlarini koyup en son sörmeyi koyarım .
Dosya ekleri
20231122_163139.jpg
1
1 Resim



Kullanıcı avatarı
nscckts
Site Admin
İfadeler: 42109
Mesajlar: 16827
Kayıt: 25 Ara 2022, 22:53
Konum: Gaziantep
Ruh hali:
Teşekkür etti: 2173 kez
Teşekkür edildi: 7748 kez
Burç:
İletişim:

Re: Yağda sörme

#2

Okunmamış mesaj gönderen nscckts »

çooook severim ellerine sağlık

ben sadece fırında közleyip sonra meze haline gelecek kadar satırla doğruyorum aynı malzemeleri
yağda kavurmuyorum yani

fırında soğan biber domates patlıcan közlenip soyulup doğranıyor
içine tuz toz biber karabiber ekliyorum o kadar

sıcak ekmeği banıp yemek harika oluyor
yanına pilav ile meze olarak da güzel oluyor
0


Her insan yapmadığı tüm iyiliklerden sorumludur.

Kullanıcı avatarı
Seda
İfadeler: 1320
Mesajlar: 980
Kayıt: 14 Kas 2023, 00:18
Teşekkür etti: 6 kez
Teşekkür edildi: 3 kez
Burç:

Re: Yağda sörme

#3

Okunmamış mesaj gönderen Seda »

nscckts yazdı:
22 Kas 2023, 17:09
çooook severim ellerine sağlık

ben sadece fırında közleyip sonra meze haline gelecek kadar satırla doğruyorum aynı malzemeleri
yağda kavurmuyorum yani

fırında soğan biber domates patlıcan közlenip soyulup doğranıyor
içine tuz toz biber karabiber ekliyorum o kadar

sıcak ekmeği banıp yemek harika oluyor
yanına pilav ile meze olarak da güzel oluyor
Evet lokantalarda meze olarakta sunum yapıp getiriyorlar.
duymustum diğer malzemelerin de fırında közlendigini
Henüz denemedim. 😊
1
1 Resim



Kullanıcı avatarı
nscckts
Site Admin
İfadeler: 42109
Mesajlar: 16827
Kayıt: 25 Ara 2022, 22:53
Konum: Gaziantep
Ruh hali:
Teşekkür etti: 2173 kez
Teşekkür edildi: 7748 kez
Burç:
İletişim:

Re: Yağda sörme

#4

Okunmamış mesaj gönderen nscckts »

Seda yazdı:
22 Kas 2023, 17:40
nscckts yazdı:
22 Kas 2023, 17:09
çooook severim ellerine sağlık

ben sadece fırında közleyip sonra meze haline gelecek kadar satırla doğruyorum aynı malzemeleri
yağda kavurmuyorum yani

fırında soğan biber domates patlıcan közlenip soyulup doğranıyor
içine tuz toz biber karabiber ekliyorum o kadar

sıcak ekmeği banıp yemek harika oluyor
yanına pilav ile meze olarak da güzel oluyor
Evet lokantalarda meze olarakta sunum yapıp getiriyorlar.
duymustum diğer malzemelerin de fırında közlendigini
Henüz denemedim. 😊
eşimin ailesi adıyaman besnili
onlar böyle kavurur bende ilk onlarda görmüştüm
böyle denedim bu da güzel daha doğrusu eşimin ailesi bol sarımsaklı tereyağda kavuruyorlardı
0


Her insan yapmadığı tüm iyiliklerden sorumludur.

Kullanıcı avatarı
Seda
İfadeler: 1320
Mesajlar: 980
Kayıt: 14 Kas 2023, 00:18
Teşekkür etti: 6 kez
Teşekkür edildi: 3 kez
Burç:

Re: Yağda sörme

#5

Okunmamış mesaj gönderen Seda »

nscckts yazdı:
22 Kas 2023, 18:49
Seda yazdı:
22 Kas 2023, 17:40
nscckts yazdı:
22 Kas 2023, 17:09
çooook severim ellerine sağlık

ben sadece fırında közleyip sonra meze haline gelecek kadar satırla doğruyorum aynı malzemeleri
yağda kavurmuyorum yani

fırında soğan biber domates patlıcan közlenip soyulup doğranıyor
içine tuz toz biber karabiber ekliyorum o kadar

sıcak ekmeği banıp yemek harika oluyor
yanına pilav ile meze olarak da güzel oluyor
Evet lokantalarda meze olarakta sunum yapıp getiriyorlar.
duymustum diğer malzemelerin de fırında közlendigini
Henüz denemedim. 😊
eşimin ailesi adıyaman besnili
onlar böyle kavurur bende ilk onlarda görmüştüm
böyle denedim bu da güzel daha doğrusu eşimin ailesi bol sarımsaklı tereyağda kavuruyorlardı
Evet . Farkli teknikler olabiliyor.
1
1 Resim



Cevapla