Kestaneli pilav

Paylaşmak istediğiniz püf noktalar, öneriler ve tarifler listesini buradan oluşturabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
nscckts
Site Admin
İfadeler: 41924
Mesajlar: 16782
Kayıt: 25 Ara 2022, 22:53
Konum: Gaziantep
Ruh hali:
Teşekkür etti: 2173 kez
Teşekkür edildi: 7748 kez
Burç:
İletişim:

Kestaneli pilav

#1

Okunmamış mesaj gönderen nscckts »

kestaneli-tarifler-5.jpg
Yılbaşı ziyafetlerinin, kalabalık sofraların, iftar yemeklerinin vazgeçilmez lezzeti olan kestaneli pilavla evinizi misler gibi kokutabilir, tüm misafirlerinizi hayran bırakabilirsiniz:

Malzemeler:

5 su bardağı pirinç
150 gram kestane
5 su bardağı su
1 yemek kaşığı dolmalık fıstık
1 yemek kaşığı kuş üzümü
2-3 adet kuru kayısı
5 yemek kaşığı tereyağı
1 adet soğan
1 tatlı kaşığı toz tarçın
1 tatlı kaşığı yenibahar
1 çay kaşığı tuz ve karabiber
Hazırlanışı:

Kestaneleri yıkayın, kurulayın ve üzerlerine çizik atarak pişmeye hazırlayın.
Sobanın üzerinde, tavada, fırında ya da ızgarada kestaneleri pişirin, daha sonra kabuklarını soyup hazır hale getirin.
Pirinçleri tuzlu suda bekletin, bol su ile yıkayın ve süzün.
Soğanı küp küp küçük parçalar halinde doğrayın.
Tereyağını geniş bir pilav tenceresinde eritin.
Soğanları ekleyip ve pembeleşene kadar kavurun.
Aynı anda dolmalık fıstığı da ekleyin ve kavurmaya devam edin.
Baharatları, kuş üzümlerini, doğranmış kayısıları ve pirinci ilave edip birkaç dakika daha kavurun.
Kestaneleri ve suyu da ekleyip kısık ateşte pişmeye bırakın.
Yaklaşık 20 dakika sonra ocağı kapatın ve demlenmeye bırakın.
0


Her insan yapmadığı tüm iyiliklerden sorumludur.

Cevapla
  • Benzer Konular
    Cevaplar
    Görüntüleme
    Son mesaj