Malzemeler
1 büyük boy kuru soğan,
5 diş sarımsak,
Bir çay bardağı yeşil mercimek,
Bir su bardağı bulgur,
Karabiber,
Kimyon,
Pul biber,
Tuz,
Zeytinyağı
Hazırlanışı
Bir büyük kuru soğan ve 5 diş sarımsak, küp küp doğranarak zeytinyağında 3 dk. kavrulur.
Bir çay bardağı yeşil mercimek ayrı bir tencerede 10 dk. haşlanır.
Kavrulan soğan ve sarımsakların içerisine bir su bardağı yıkanmış bulgur ilave edilir.
İçerisine bir çay kaşığı karabiber, tuz , pul biber, kimyon eklenerek 2 dk. kavrulur.
Karışım içerisine haşlanmış mercimekler de eklenerek 2 su bardağı su ile kısık ateşte 15-20 dk pişmesi beklenir.
Salata veya turşu ile servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun!
Not: İyi pişirilmiş baklagiller sindirim sistemi sorunlarına yol açmaz.
Yeşil mercimekli bulgur pilavı
-
- Benzer Konular
- Cevaplar
- Görüntüleme
- Son mesaj