Hamursuz kabaklı kiş tarifi

Paylaşmak istediğiniz püf noktalar, öneriler ve tarifler listesini buradan oluşturabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
nscckts
Site Admin
İfadeler: 43190
Mesajlar: 17243
Kayıt: 25 Ara 2022, 22:53
Konum: Gaziantep
Ruh hali:
Teşekkür etti: 2173 kez
Teşekkür edildi: 7749 kez
Burç:
İletişim:

Hamursuz kabaklı kiş tarifi

#1

Okunmamış mesaj gönderen nscckts »

1.jpg
Malzemeler
1 su bardağı (200ml) un
1 su bardağı (200ml) irmik
1-2 çay kaşığı tuz
1 kabak (rendeleyin)
1/2 su bardağı kıyılmış dereotu (Az taze soğan da yakışıyor)
1 su bardağı rende peynir (Ben rende mozarella kullandım)
75 gram tereyağı


Yapılışı
Un, irmik ve tuzu karıştırıp kenara alın.
Rende kabak, tuz, karabiber, kıyılmış yeşillikler ve peyniri de karıştırıp kenara alın. Kabak suyunu salsın istiyoruz, özellikle süzmeden devam edin.
20 cm’lim bir kalıbı yağlayın, yağlı kağıt ile yanı ve tabanını kaplayın. Unlu karışımdan 1-2 yemek kaşığı (incecik olsun, yer yer taban gözüksün) yayın. Tereyağından bir kaşık kadar alıp üstüne rendeleyin. Üzerine 2-3 kaşık kabaklı karışımdan suyu ile beraber ekleyin. (Kabak su salmadıysa bir kaşık su veya zeytinyağı ekleyebilirsiniz). Yine ince bir unlu tabaka yaydıktan sonra iki kaşık kadar kabaklı karışımdan koyun. Böyle bitene kadar kat kat dizin. En fazla üç kat olsun yoksa pişmesi zor olur.
En üstte unlu karışımdan ince bir tabaka olsun. Kalan peyniri de üste rendeleyelim. Önceden ısınmış 180 derece fırında, üzeri nar gibi kızarana kadar pişirin. 20-25 dakika yeterli olacaktır. Afiyet olsun.
1
1 Resim


Her insan yapmadığı tüm iyiliklerden sorumludur.

Kullanıcı avatarı
Sebboy58
Seçkin Üye
İfadeler: 9009
Mesajlar: 5267
Kayıt: 21 Oca 2023, 22:30
Teşekkür etti: 2014 kez
Teşekkür edildi: 2707 kez

Re: Hamursuz kabaklı kiş tarifi

#2

Okunmamış mesaj gönderen Sebboy58 »

nscckts yazdı:
24 Ara 2023, 22:17
1.jpg

Malzemeler
1 su bardağı (200ml) un
1 su bardağı (200ml) irmik
1-2 çay kaşığı tuz
1 kabak (rendeleyin)
1/2 su bardağı kıyılmış dereotu (Az taze soğan da yakışıyor)
1 su bardağı rende peynir (Ben rende mozarella kullandım)
75 gram tereyağı


Yapılışı
Un, irmik ve tuzu karıştırıp kenara alın.
Rende kabak, tuz, karabiber, kıyılmış yeşillikler ve peyniri de karıştırıp kenara alın. Kabak suyunu salsın istiyoruz, özellikle süzmeden devam edin.
20 cm’lim bir kalıbı yağlayın, yağlı kağıt ile yanı ve tabanını kaplayın. Unlu karışımdan 1-2 yemek kaşığı (incecik olsun, yer yer taban gözüksün) yayın. Tereyağından bir kaşık kadar alıp üstüne rendeleyin. Üzerine 2-3 kaşık kabaklı karışımdan suyu ile beraber ekleyin. (Kabak su salmadıysa bir kaşık su veya zeytinyağı ekleyebilirsiniz). Yine ince bir unlu tabaka yaydıktan sonra iki kaşık kadar kabaklı karışımdan koyun. Böyle bitene kadar kat kat dizin. En fazla üç kat olsun yoksa pişmesi zor olur.
En üstte unlu karışımdan ince bir tabaka olsun. Kalan peyniri de üste rendeleyelim. Önceden ısınmış 180 derece fırında, üzeri nar gibi kızarana kadar pişirin. 20-25 dakika yeterli olacaktır. Afiyet olsun.
Harika gözüküyor
0



Cevapla
  • Benzer Konular
    Cevaplar
    Görüntüleme
    Son mesaj