Kıymalı Çökertme Kebabı
- nscckts
- Site Admin
- İfadeler: 42747
- Mesajlar: 17031
- Kayıt: 25 Ara 2022, 22:53
- Konum: Gaziantep
- Ruh hali:
- Teşekkür etti: 2173 kez
- Teşekkür edildi: 7749 kez
- Burç:
- İletişim:
Kıymalı Çökertme Kebabı
300 gram orta yağlı dana kıyması
1 adet kuru soğan
2 adet orta boy domates
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
5 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı toz kırmızı biber
1 çay kaşığıtuz
Patates için malzemeler:
4-5 orta boy patates
1 çay bardağı soda
1 tatlı kaşığı tuz
1 su bardağı sıvı yağ
Yoğurdu için malzemeler :
1 su bardağı süzme yoğurt
3 yemek kaşığı yoğurt
1 diş sarımsak (arzuya göre)
Patatesleri ince ince kibrit çöpü inceliğinde doğruyoruz.
Bir kabın içerisine patatesleri koyup üzerine soda, su ve tuz ilave ederek bir süre bekletiyoruz..
O sırada kıymalı üst harcımızı hazırlıyoruz.Bunun için bir tavada soğanları zeytinyağıyla kavuruyoruz.Üzerine kıymayı ilave edip kavurmaya devam ediyoruz ve içerisine rendelenmiş domatesleri ekliyoruz...
Salçalar, baharatlar ve tuzu da ekleyerek domates hafif suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
Ayrı bir tencerede yağı kızdırıyoruz, patateslerimizi suyun içerisinden çıkarıp, süzüp ve kuru bir havlu ile fazla sularını alıyoruz.
Ardından kızgın yağda kızartıyoruz. Kızaran patatesleri tabakların alt kısımlarına pay ediyoruz.
Yoğurtların içine isteğe bağlı ve sarımsağı ilave ederek güzelce çırpıyoruz. Patateslerin üzerine koyuyoruz.
Hazırladığınız kıymalı harç hafif ılıyınca yoğurdun üzerine pay ederek servis ediyoruz Afiyetler olsun!
Yoğurdumuzun sulanmasını önlemek için patates ve kıymalı harcın sıcak değilde ılık olmasına özellikle dikkat ediniz...
Her insan yapmadığı tüm iyiliklerden sorumludur.
-
- Benzer Konular
- Cevaplar
- Görüntüleme
- Son mesaj
-
-
- 1 Cevaplar
- 27 Görüntüleme
-
Son mesaj gönderen Seda
-