Soğanlı Çıtır Enginar

Paylaşmak istediğiniz püf noktalar, öneriler ve tarifler listesini buradan oluşturabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
nscckts
Site Admin
İfadeler: 41964
Mesajlar: 16791
Kayıt: 25 Ara 2022, 22:53
Konum: Gaziantep
Ruh hali:
Teşekkür etti: 2173 kez
Teşekkür edildi: 7748 kez
Burç:
İletişim:

Soğanlı Çıtır Enginar

#1

Okunmamış mesaj gönderen nscckts »

indir (4).jpeg
indir (4).jpeg (9.58 KiB) 45 kere görüntülendi
Malzemeler:

-5 adet enginar(Taze bulamadığınızda konserve de kullanabilirsiniz)

-3 orta boy kuru soğan

-8 diş sarımsak

-1 limon

-1 çay bardağı zeytinyağı

-1 çay bardağı su

-Tuz

-5 dal dereotu


Yapılışı:

Ayıklanmış enginarları limonun yarısı ile ovup suda bekletiyoruz kaararmaması için..

Soğanları piyazlık doğruyoruz

Sarımsakları küçükse bütün halde büyükse 2-3 parçaya bölüyoruz..

Tavamıza soğan,sarımsak ve zeytinyağını alıp soğan ve sarımsaklar hafif renk alıncaya kadar kavuruyoruz..

Renk alan soğanların üzerine enginarları ters halde kapatıyoruz..Yani çukur kısmı alta gelecek..

Üzerine yarım limon suyu gezdirip suyunu ve tuzunuda ekliyoruz ..

Su kaynayıncaya kadar yüksek ateşte sonra kısık ateşte 20 dakika kadar pişiriyoruz..

Suyunu çekince alttaki soğanlar kavrulmaya başlayacak ,bu aşamada soğanı güzelce karamalize bir renk alana kadar kavuruyoruz..Enginarın alt kısımlarıda aynı soğan gibi kızarıp çıtır bir hal alacak..

Sonra enginarları servis tabağına alıyoruz ve içlerine kavrulmuş soğan,sarımsak karışımını kaşıkla dolduruyoruz..Tavada kalan yağınıda enginarların üzerine gezdirin..



Afiyet Olsun ...
1
1 Resim


Her insan yapmadığı tüm iyiliklerden sorumludur.

Cevapla
  • Benzer Konular
    Cevaplar
    Görüntüleme
    Son mesaj