Girit Kabağı Dolması

Paylaşmak istediğiniz püf noktalar, öneriler ve tarifler listesini buradan oluşturabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
nscckts
Site Admin
İfadeler: 41972
Mesajlar: 16791
Kayıt: 25 Ara 2022, 22:53
Konum: Gaziantep
Ruh hali:
Teşekkür etti: 2173 kez
Teşekkür edildi: 7748 kez
Burç:
İletişim:

Girit Kabağı Dolması

#1

Okunmamış mesaj gönderen nscckts »

images.jpeg
images.jpeg (9.6 KiB) 42 kere görüntülendi
Malzemeler:

5-6 adet (girit kabağı)
200 gr kıyma
1 çay bardağı pirinç
1 yemek kaşığı salça
1 adet orta boy soğan
1 adet orta boy domates
Kuru nane
Tuz
Karabiber
2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
Çeyrek demet maydanoz
Çeyrek demet dereotu


Sosu için:

2-3 çorba kaşığı zeytinyağı veya tereyağı
1 yemek kaşığı salça
Tuz
sıcak su
Servis için:

Yoğurt
Kıyılmış dereotu

Yapılışı:

Kıymayı derin bir kaseye alıyoruz.

Soğanı küçük küçük doğruyoruz ve kıymanın üzerine ekliyoruz.

Aynı şekilde domatesin kabuklarını soyup küçük küçük doğruyoruz.

Pirinçleri yıkayıp kaseye ilave ediyoruz. Salça, karabiber, tuz, kuru nane ve ince kıyılmış dereotu,maydanozu ekliyoruz.

Zeytinyağını ilave ederek kıymalı harcı iyice karıştırıyoruz.

Top kabakların üst kısımlarını kapak olacak şekilde kesiyoruz.

İçlerini kabak oyacağı yardımıyla çıkartıyoruz ve bir miktar tuz alarak içlerini tuzluyoruz .

İçini oyduğumuz top kabakların dışını ise çatal ile tırtıklıyoruz ,bıçakla birkaç delik açıyoruz.

Tencereye dizdiğinmz kabakları çok sıkıştırmadan kıymalı iç ile dolduruyoruz.

Kenara ayırdığınız üst kısımları kapak olarak kapatıyoruz.

Hazırladığımız sosu tencereye ilave ediyoruz ve kabaklar yumuşayana kadar yaklaşık (40-45) dakika pişiriyoruz.

Piştikten sonra biraz dinlendirp yoğurt ve dereotu ile süsleyerek servis yapıyoruz.

Afiyet olsun..
2 Resim


Her insan yapmadığı tüm iyiliklerden sorumludur.

Cevapla
  • Benzer Konular
    Cevaplar
    Görüntüleme
    Son mesaj