Balık Çorbası

Paylaşmak istediğiniz püf noktalar, öneriler ve tarifler listesini buradan oluşturabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
nscckts
Site Admin
İfadeler: 41924
Mesajlar: 16782
Kayıt: 25 Ara 2022, 22:53
Konum: Gaziantep
Ruh hali:
Teşekkür etti: 2173 kez
Teşekkür edildi: 7748 kez
Burç:
İletişim:

Balık Çorbası

#1

Okunmamış mesaj gönderen nscckts »

indir (7).jpeg
indir (7).jpeg (8.77 KiB) 56 kere görüntülendi
Malzemeler:

2 adet kuru soğan
4 diş sarımsak
1adet büyük bir balık veya 2 dilim Somon balığı
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1yemek kaşığı tereyağı
1 adet havuç
1adet patates
2-3 sap kereviz
1/2adet limonun suyu
1çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1/2 demet maydanoz
Yapılışı :

İri parçalara bölünmüş kuru soğanı, 2 diş sarımsağı, iri parçalar halinde balığı ve kereviz saplarını 1 litre su ile birlikte tencereye alıyoruz. Kaynamaya başladıktan sonra yaklaşık 15-20 dakika kaynatıp tencereyi kenara alıyoruz. Sonra suyu süzüp etleri didiyoruz.

2 yemek kaşığı zeytinyağını ve 1 yemek kaşığı tereyağını bir tencereye alıyoruz

1 adet küp doğranmış kuru soğanı ekliyoruz ve kavuruyoruz. Havucu da küçük küpler halinde doğrayıp tencereye ekliyoruz.

Ezilmiş 2 diş sarımsağı ve küp doğranmış patatesi de ekleyip kavurmaya devam ediyoruz ve başta kaynattığımız balığın suyunu süzüp, ekliyoruz. Sebzeler yumuşayıncaya kadar pişiyoruz.

Kaynattığımız balığın etini ve yarım limonun suyunu ekleyip. En son tuzu, karabiberi ve ince kıyılmış maydanozu ekleyip bir taşım kaynatıp ocaktan alıyoruz.

Afiyet olsun.
1
1 Resim


Her insan yapmadığı tüm iyiliklerden sorumludur.

Cevapla
  • Benzer Konular
    Cevaplar
    Görüntüleme
    Son mesaj