Glutensiz havuçlu kek

Paylaşmak istediğiniz püf noktalar, öneriler ve tarifler listesini buradan oluşturabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
nscckts
Site Admin
İfadeler: 42652
Mesajlar: 17015
Kayıt: 25 Ara 2022, 22:53
Konum: Gaziantep
Ruh hali:
Teşekkür etti: 2173 kez
Teşekkür edildi: 7749 kez
Burç:
İletişim:

Glutensiz havuçlu kek

#1

Okunmamış mesaj gönderen nscckts »

glutensiz-tarifler-5-728x456.jpg
Kahvenin ve çayın yanına en çok yakışan tatlı tariflerinden biri olan havuçlu keki glutensiz yapmak da çok kolay!

Malzemeler:

½ fincan Hindistancevizi yağı
3 su bardağı badem unu
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 çay kaşığı toz kakule
1 çay kaşığı toz tarçın
1 çay kaşığı toz zencefil
½ çay kaşığı karbonat
5 adet yumurta
1.5 su bardağı esmer toz şeker
1 çay kaşığı vanilya özü
2-3 orta boy rendelenmiş havuç
½ fincan Hindistan cevizi tozu
1 fincan ince kıyılmış ceviz
Hazırlanışı:

Fırını önceden 200-250 derece arası ısıtın.
Kek kalıbını birkaç damla Hindistan cevizi yağı ile yağlayın ve birkaç tutam badem unundan eşit şekilde tabanına serpiştirin.
Orta boy bir kapta tuz, kabartma tozu, kakule, tarçın, zencefil, kabartma tozu ve badem ununu karıştırın.
Ayrı bir kapta şeker ve yumurtalı önce yavaş sonra hızlı modda yaklaşık 5-6 dakika çırpın ve vanilyayı ekleyin.
Rendelenmiş havuçların suyunu güzelce bir bez yardımıyla sıkın ve cevizler ve Hindistan cevizi yağı ile başka bir kapta harmanlayın.
Unlu kuru karışımı yavaş yavaş yumurtalı kaba ekleyerek çırpmaya devam edin.
Havuç rendeleri ile birleştirerek güzelce harmanlayın ve kek kalıbına aktararak fırına verin.
30-35 dakika pişirdikten sonra fırından alın ve bir tel üzerinde yaklaşık 10 dakika dinlenmeye bırakın.
1
1 Resim


Her insan yapmadığı tüm iyiliklerden sorumludur.

Kullanıcı avatarı
Ametist
Moderatör
İfadeler: 12598
Mesajlar: 4188
Kayıt: 08 Oca 2023, 12:53
Ruh hali:
Teşekkür etti: 2488 kez
Teşekkür edildi: 2448 kez
Burç:

Re: Glutensiz havuçlu kek

#2

Okunmamış mesaj gönderen Ametist »

nscckts yazdı:
09 Tem 2023, 15:31
glutensiz-tarifler-5-728x456.jpg
Kahvenin ve çayın yanına en çok yakışan tatlı tariflerinden biri olan havuçlu keki glutensiz yapmak da çok kolay!

Malzemeler:

½ fincan Hindistancevizi yağı
3 su bardağı badem unu
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 çay kaşığı toz kakule
1 çay kaşığı toz tarçın
1 çay kaşığı toz zencefil
½ çay kaşığı karbonat
5 adet yumurta
1.5 su bardağı esmer toz şeker
1 çay kaşığı vanilya özü
2-3 orta boy rendelenmiş havuç
½ fincan Hindistan cevizi tozu
1 fincan ince kıyılmış ceviz
Hazırlanışı:

Fırını önceden 200-250 derece arası ısıtın.
Kek kalıbını birkaç damla Hindistan cevizi yağı ile yağlayın ve birkaç tutam badem unundan eşit şekilde tabanına serpiştirin.
Orta boy bir kapta tuz, kabartma tozu, kakule, tarçın, zencefil, kabartma tozu ve badem ununu karıştırın.
Ayrı bir kapta şeker ve yumurtalı önce yavaş sonra hızlı modda yaklaşık 5-6 dakika çırpın ve vanilyayı ekleyin.
Rendelenmiş havuçların suyunu güzelce bir bez yardımıyla sıkın ve cevizler ve Hindistan cevizi yağı ile başka bir kapta harmanlayın.
Unlu kuru karışımı yavaş yavaş yumurtalı kaba ekleyerek çırpmaya devam edin.
Havuç rendeleri ile birleştirerek güzelce harmanlayın ve kek kalıbına aktararak fırına verin.
30-35 dakika pişirdikten sonra fırından alın ve bir tel üzerinde yaklaşık 10 dakika dinlenmeye bırakın.

offf offf :enfes: :enfes: muhteşem bir tarif havuçlu kek çok severim ama içinde zencefil, kakule olanını ilk defa gördüm. kakulenin ve zencefilin aromasına bayılırım. mutlaka deneyeceğim. :ask:
1
1 Resim


Kader, gayrete aşıktır❤️

Kullanıcı avatarı
nscckts
Site Admin
İfadeler: 42652
Mesajlar: 17015
Kayıt: 25 Ara 2022, 22:53
Konum: Gaziantep
Ruh hali:
Teşekkür etti: 2173 kez
Teşekkür edildi: 7749 kez
Burç:
İletişim:

Re: Glutensiz havuçlu kek

#3

Okunmamış mesaj gönderen nscckts »

Ametist yazdı:
09 Tem 2023, 15:39
nscckts yazdı:
09 Tem 2023, 15:31
glutensiz-tarifler-5-728x456.jpg
Kahvenin ve çayın yanına en çok yakışan tatlı tariflerinden biri olan havuçlu keki glutensiz yapmak da çok kolay!

Malzemeler:

½ fincan Hindistancevizi yağı
3 su bardağı badem unu
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 çay kaşığı toz kakule
1 çay kaşığı toz tarçın
1 çay kaşığı toz zencefil
½ çay kaşığı karbonat
5 adet yumurta
1.5 su bardağı esmer toz şeker
1 çay kaşığı vanilya özü
2-3 orta boy rendelenmiş havuç
½ fincan Hindistan cevizi tozu
1 fincan ince kıyılmış ceviz
Hazırlanışı:

Fırını önceden 200-250 derece arası ısıtın.
Kek kalıbını birkaç damla Hindistan cevizi yağı ile yağlayın ve birkaç tutam badem unundan eşit şekilde tabanına serpiştirin.
Orta boy bir kapta tuz, kabartma tozu, kakule, tarçın, zencefil, kabartma tozu ve badem ununu karıştırın.
Ayrı bir kapta şeker ve yumurtalı önce yavaş sonra hızlı modda yaklaşık 5-6 dakika çırpın ve vanilyayı ekleyin.
Rendelenmiş havuçların suyunu güzelce bir bez yardımıyla sıkın ve cevizler ve Hindistan cevizi yağı ile başka bir kapta harmanlayın.
Unlu kuru karışımı yavaş yavaş yumurtalı kaba ekleyerek çırpmaya devam edin.
Havuç rendeleri ile birleştirerek güzelce harmanlayın ve kek kalıbına aktararak fırına verin.
30-35 dakika pişirdikten sonra fırından alın ve bir tel üzerinde yaklaşık 10 dakika dinlenmeye bırakın.

offf offf :enfes: :enfes: muhteşem bir tarif havuçlu kek çok severim ama içinde zencefil, kakule olanını ilk defa gördüm. kakulenin ve zencefilin aromasına bayılırım. mutlaka deneyeceğim. :ask:
bu tarifi çok yaptım enfes oluyor çok az atıyorum ama ben yarım çay kaşığı kadar
1
1 Resim


Her insan yapmadığı tüm iyiliklerden sorumludur.

Cevapla
  • Benzer Konular
    Cevaplar
    Görüntüleme
    Son mesaj