Glutensiz havuçlu kek
- nscckts
- Site Admin
- İfadeler: 43182
- Mesajlar: 17230
- Kayıt: 25 Ara 2022, 22:53
- Konum: Gaziantep
- Ruh hali:
- Teşekkür etti: 2173 kez
- Teşekkür edildi: 7749 kez
- Burç:
- İletişim:
Glutensiz havuçlu kek
Malzemeler:
½ fincan Hindistancevizi yağı
3 su bardağı badem unu
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 çay kaşığı toz kakule
1 çay kaşığı toz tarçın
1 çay kaşığı toz zencefil
½ çay kaşığı karbonat
5 adet yumurta
1.5 su bardağı esmer toz şeker
1 çay kaşığı vanilya özü
2-3 orta boy rendelenmiş havuç
½ fincan Hindistan cevizi tozu
1 fincan ince kıyılmış ceviz
Hazırlanışı:
Fırını önceden 200-250 derece arası ısıtın.
Kek kalıbını birkaç damla Hindistan cevizi yağı ile yağlayın ve birkaç tutam badem unundan eşit şekilde tabanına serpiştirin.
Orta boy bir kapta tuz, kabartma tozu, kakule, tarçın, zencefil, kabartma tozu ve badem ununu karıştırın.
Ayrı bir kapta şeker ve yumurtalı önce yavaş sonra hızlı modda yaklaşık 5-6 dakika çırpın ve vanilyayı ekleyin.
Rendelenmiş havuçların suyunu güzelce bir bez yardımıyla sıkın ve cevizler ve Hindistan cevizi yağı ile başka bir kapta harmanlayın.
Unlu kuru karışımı yavaş yavaş yumurtalı kaba ekleyerek çırpmaya devam edin.
Havuç rendeleri ile birleştirerek güzelce harmanlayın ve kek kalıbına aktararak fırına verin.
30-35 dakika pişirdikten sonra fırından alın ve bir tel üzerinde yaklaşık 10 dakika dinlenmeye bırakın.
Her insan yapmadığı tüm iyiliklerden sorumludur.
- Ametist
- Moderatör
- İfadeler: 12828
- Mesajlar: 4248
- Kayıt: 08 Oca 2023, 12:53
- Ruh hali:
- Teşekkür etti: 2488 kez
- Teşekkür edildi: 2448 kez
- Burç:
Re: Glutensiz havuçlu kek
nscckts yazdı: ↑09 Tem 2023, 15:31glutensiz-tarifler-5-728x456.jpg
Kahvenin ve çayın yanına en çok yakışan tatlı tariflerinden biri olan havuçlu keki glutensiz yapmak da çok kolay!
Malzemeler:
½ fincan Hindistancevizi yağı
3 su bardağı badem unu
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 çay kaşığı toz kakule
1 çay kaşığı toz tarçın
1 çay kaşığı toz zencefil
½ çay kaşığı karbonat
5 adet yumurta
1.5 su bardağı esmer toz şeker
1 çay kaşığı vanilya özü
2-3 orta boy rendelenmiş havuç
½ fincan Hindistan cevizi tozu
1 fincan ince kıyılmış ceviz
Hazırlanışı:
Fırını önceden 200-250 derece arası ısıtın.
Kek kalıbını birkaç damla Hindistan cevizi yağı ile yağlayın ve birkaç tutam badem unundan eşit şekilde tabanına serpiştirin.
Orta boy bir kapta tuz, kabartma tozu, kakule, tarçın, zencefil, kabartma tozu ve badem ununu karıştırın.
Ayrı bir kapta şeker ve yumurtalı önce yavaş sonra hızlı modda yaklaşık 5-6 dakika çırpın ve vanilyayı ekleyin.
Rendelenmiş havuçların suyunu güzelce bir bez yardımıyla sıkın ve cevizler ve Hindistan cevizi yağı ile başka bir kapta harmanlayın.
Unlu kuru karışımı yavaş yavaş yumurtalı kaba ekleyerek çırpmaya devam edin.
Havuç rendeleri ile birleştirerek güzelce harmanlayın ve kek kalıbına aktararak fırına verin.
30-35 dakika pişirdikten sonra fırından alın ve bir tel üzerinde yaklaşık 10 dakika dinlenmeye bırakın.
offf offf muhteşem bir tarif havuçlu kek çok severim ama içinde zencefil, kakule olanını ilk defa gördüm. kakulenin ve zencefilin aromasına bayılırım. mutlaka deneyeceğim.
Kader, gayrete aşıktır
- nscckts
- Site Admin
- İfadeler: 43182
- Mesajlar: 17230
- Kayıt: 25 Ara 2022, 22:53
- Konum: Gaziantep
- Ruh hali:
- Teşekkür etti: 2173 kez
- Teşekkür edildi: 7749 kez
- Burç:
- İletişim:
Re: Glutensiz havuçlu kek
bu tarifi çok yaptım enfes oluyor çok az atıyorum ama ben yarım çay kaşığı kadarAmetist yazdı: ↑09 Tem 2023, 15:39nscckts yazdı: ↑09 Tem 2023, 15:31glutensiz-tarifler-5-728x456.jpg
Kahvenin ve çayın yanına en çok yakışan tatlı tariflerinden biri olan havuçlu keki glutensiz yapmak da çok kolay!
Malzemeler:
½ fincan Hindistancevizi yağı
3 su bardağı badem unu
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 çay kaşığı toz kakule
1 çay kaşığı toz tarçın
1 çay kaşığı toz zencefil
½ çay kaşığı karbonat
5 adet yumurta
1.5 su bardağı esmer toz şeker
1 çay kaşığı vanilya özü
2-3 orta boy rendelenmiş havuç
½ fincan Hindistan cevizi tozu
1 fincan ince kıyılmış ceviz
Hazırlanışı:
Fırını önceden 200-250 derece arası ısıtın.
Kek kalıbını birkaç damla Hindistan cevizi yağı ile yağlayın ve birkaç tutam badem unundan eşit şekilde tabanına serpiştirin.
Orta boy bir kapta tuz, kabartma tozu, kakule, tarçın, zencefil, kabartma tozu ve badem ununu karıştırın.
Ayrı bir kapta şeker ve yumurtalı önce yavaş sonra hızlı modda yaklaşık 5-6 dakika çırpın ve vanilyayı ekleyin.
Rendelenmiş havuçların suyunu güzelce bir bez yardımıyla sıkın ve cevizler ve Hindistan cevizi yağı ile başka bir kapta harmanlayın.
Unlu kuru karışımı yavaş yavaş yumurtalı kaba ekleyerek çırpmaya devam edin.
Havuç rendeleri ile birleştirerek güzelce harmanlayın ve kek kalıbına aktararak fırına verin.
30-35 dakika pişirdikten sonra fırından alın ve bir tel üzerinde yaklaşık 10 dakika dinlenmeye bırakın.
offf offf muhteşem bir tarif havuçlu kek çok severim ama içinde zencefil, kakule olanını ilk defa gördüm. kakulenin ve zencefilin aromasına bayılırım. mutlaka deneyeceğim.
Her insan yapmadığı tüm iyiliklerden sorumludur.
-
- Benzer Konular
- Cevaplar
- Görüntüleme
- Son mesaj
-
-
- 0 Cevaplar
- 175 Görüntüleme
-
Son mesaj gönderen nscckts
-