Karpuz reçeli

Paylaşmak istediğiniz püf noktalar, öneriler ve tarifler listesini buradan oluşturabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
nscckts
Site Admin
İfadeler: 42653
Mesajlar: 17015
Kayıt: 25 Ara 2022, 22:53
Konum: Gaziantep
Ruh hali:
Teşekkür etti: 2173 kez
Teşekkür edildi: 7749 kez
Burç:
İletişim:

Karpuz reçeli

#1

Okunmamış mesaj gönderen nscckts »

MALZEMELER

2 dilim karpuz kabuğu
2 su bardağı şeker
2 yemek kaşığı limon suyu
2 su bardağı su
6 diş karanfil

YAPILIŞI

Temizlenmiş karpuzun kabuklarındaki yeşil kısımlarını temizleyin.

Beyaz kısımlarını küp küp doğrayın, kabuklarını su dolu düdüklü tencerede 15 dakika pişirin.

Yumuşayan karpuz kabuklarını başka bir tencereye alın.

Üzerine şekeri ilave edip 30-40 dakika karpuz kabukları renk değiştirene kadar pişirin.

Kabuklar yumuşadıktan sonra üzerine şeker ve karanfili ekleyin.

Karpuz kabukları kıvama gelince limon suyunu ilave edin.

Daha sonra altını kapatın ve 5 dakika bekleyin.

Ilıyan reçeli kavanoza alın ve kapağını sıkıca kapatın.

Serin yerde muhafaza edin.
0


Her insan yapmadığı tüm iyiliklerden sorumludur.

Cevapla