MALZEMELER
2 dilim karpuz kabuğu
2 su bardağı şeker
2 yemek kaşığı limon suyu
2 su bardağı su
6 diş karanfil
YAPILIŞI
Temizlenmiş karpuzun kabuklarındaki yeşil kısımlarını temizleyin.
Beyaz kısımlarını küp küp doğrayın, kabuklarını su dolu düdüklü tencerede 15 dakika pişirin.
Yumuşayan karpuz kabuklarını başka bir tencereye alın.
Üzerine şekeri ilave edip 30-40 dakika karpuz kabukları renk değiştirene kadar pişirin.
Kabuklar yumuşadıktan sonra üzerine şeker ve karanfili ekleyin.
Karpuz kabukları kıvama gelince limon suyunu ilave edin.
Daha sonra altını kapatın ve 5 dakika bekleyin.
Ilıyan reçeli kavanoza alın ve kapağını sıkıca kapatın.
Serin yerde muhafaza edin.