malzemeler
Yarım su bardağından biraz fazla üzüm pekmezi
4 su bardağı su
4 yemek kaşığı nişasta
1-2 yemek kaşığı şeker
fıstık ,ceviz
su,nişasta ve şeker eriyene kadar karıştırılır, ve durmadan karıştırılarak ocakta pişirilir, iyi karıştırılmazsa nişasta topaklaşmaya neden olur aman dikkat , kaynamaya başlayınca muhallebi kıvamına geldiğini göreceksiniz bu aşamada pekmez + isteğe ve isteğe göre biraz da bal eklenir ve ocağın altı kapatılır , daha çok katılaşmadan hemen kaselere servis edilir üzerine fıstık ceviz eklenerek ister sıcak ister soğuk şekilde afiyetle yenilir .
şifa olsun
resim nefis yemek tariflerinden alınmıştır
hapse tatlısı
hapısa,hapsa tatlısı
- nscckts
- Site Admin
- İfadeler: 42717
- Mesajlar: 17028
- Kayıt: 25 Ara 2022, 22:53
- Konum: Gaziantep
- Ruh hali:
- Teşekkür etti: 2173 kez
- Teşekkür edildi: 7749 kez
- Burç:
- İletişim:
Re: hapse tatlısı
@Ametist bu malzemeyle fıstıklı cevizli Antep sucuğu ve fıstıklı muska tatlısı da yapılıyor bir pekmez ve nişasta ile ortaya kaç çeşit tatlı çıkmış
Her insan yapmadığı tüm iyiliklerden sorumludur.
- nscckts
- Site Admin
- İfadeler: 42717
- Mesajlar: 17028
- Kayıt: 25 Ara 2022, 22:53
- Konum: Gaziantep
- Ruh hali:
- Teşekkür etti: 2173 kez
- Teşekkür edildi: 7749 kez
- Burç:
- İletişim:
Re: hapse tatlısı
Bunu daha katı yapıp tepsiye döküp dilimliyorum veya sucuğunu yapıyorum,
Çantamda hep var benim okulda dışarda çok iyi olur bak sucuğunu yaptığımda, genelde hijyen açısından daha iyi olması sebebiyle şöyle yapıyorum, en başta ipini çıkarıp doğrayıp kaldırıyorum, yemesi saklaması daha kolay oluyor öyle dışarda sucuk kemirmemiş oluyorum lokum gibi saklıyorum, dışarda atıştırmak istersem ya da kahve içersem diye hazırda hep çantamdan eksik olmaz
Her insan yapmadığı tüm iyiliklerden sorumludur.
- Ametist
- Moderatör
- İfadeler: 12616
- Mesajlar: 4191
- Kayıt: 08 Oca 2023, 12:53
- Ruh hali:
- Teşekkür etti: 2488 kez
- Teşekkür edildi: 2448 kez
- Burç:
Re: hapse tatlısı
Off ne güzel anlattın ilk fırsatta yapacağım. İpini çıkarıp kesme fikri çok iyiymiş bende öyle yapayımnscckts yazdı: ↑21 Tem 2023, 22:25Bunu daha katı yapıp tepsiye döküp dilimliyorum veya sucuğunu yapıyorum,
Çantamda hep var benim okulda dışarda çok iyi olur bak sucuğunu yaptığımda, genelde hijyen açısından daha iyi olması sebebiyle şöyle yapıyorum, en başta ipini çıkarıp doğrayıp kaldırıyorum, yemesi saklaması daha kolay oluyor öyle dışarda sucuk kemirmemiş oluyorum lokum gibi saklıyorum, dışarda atıştırmak istersem ya da kahve içersem diye hazırda hep çantamdan eksik olmaz
Kader, gayrete aşıktır
-
- Benzer Konular
- Cevaplar
- Görüntüleme
- Son mesaj