Malzemeler
1 çay bardağı pekmez
4 su bardağı su
4 yemek kaşığı şeker
4 yemek kaşığı nişasta
1 kase bütün Antep fıstığı
Gaziantep’in eşsiz lezzetlerinden bir. Tarif daha.
Bütün Antep fıstığını ucu ince bir iğneyle tam ortasından ipe saplayalım.
Malzemeleri küçük bir tencereye alalım, çırpıcı yardımıyla iyice karıştıralım.
Orta ateşte hiç durmadan karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirelim.
Kıvama gelince ipe sapladığımız fıstığı hapısaya ( yani tenceredeki harca ) batırıp bir yere asalım. Ben mutfak dolabının kapağına astım :)
Etrafına değmemeli çünkü. 10 dk kadar bekletelim üstü hafif kuruyunca tekrar batıralım yine asalım aynı işlemi 3 kez uygulayalım ve sucuğu iyice kalınlaştıralım.
Yeterli kalınlığa geldiğinden emin olduğumuzda kuruması için balkona güneşe asalım(ben bu defada çamaşır askısına astım etrafa değmedi)):)
2 gün bu şekilde güneş alması yeterli olacaktır. Kuruyunca dilediğiniz gibi servis edebilirsiniz. Hatta servis etmeden bitebiliir:))
aynı tarifin cevizlisinide yapmanızı tavsiye ederim
antep fıstıklı sucuk tatlısı
-
- Benzer Konular
- Cevaplar
- Görüntüleme
- Son mesaj