antep fıstıklı sucuk tatlısı

Paylaşmak istediğiniz püf noktalar, öneriler ve tarifler listesini buradan oluşturabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
nscckts
Site Admin
İfadeler: 42681
Mesajlar: 17021
Kayıt: 25 Ara 2022, 22:53
Konum: Gaziantep
Ruh hali:
Teşekkür etti: 2173 kez
Teşekkür edildi: 7749 kez
Burç:
İletişim:

antep fıstıklı sucuk tatlısı

#1

Okunmamış mesaj gönderen nscckts »

Malzemeler
1 çay bardağı pekmez
4 su bardağı su
4 yemek kaşığı şeker
4 yemek kaşığı nişasta
1 kase bütün Antep fıstığı

Gaziantep’in eşsiz lezzetlerinden bir. Tarif daha.
Screenshot_20230721_213505.jpg
Bütün Antep fıstığını ucu ince bir iğneyle tam ortasından ipe saplayalım.
Malzemeleri küçük bir tencereye alalım, çırpıcı yardımıyla iyice karıştıralım.
Orta ateşte hiç durmadan karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirelim.
Kıvama gelince ipe sapladığımız fıstığı hapısaya ( yani tenceredeki harca ) batırıp bir yere asalım. Ben mutfak dolabının kapağına astım :)
Etrafına değmemeli çünkü. 10 dk kadar bekletelim üstü hafif kuruyunca tekrar batıralım yine asalım aynı işlemi 3 kez uygulayalım ve sucuğu iyice kalınlaştıralım.
Yeterli kalınlığa geldiğinden emin olduğumuzda kuruması için balkona güneşe asalım(ben bu defada çamaşır askısına astım etrafa değmedi)):)
2 gün bu şekilde güneş alması yeterli olacaktır. Kuruyunca dilediğiniz gibi servis edebilirsiniz. Hatta servis etmeden bitebiliir:))😀

aynı tarifin cevizlisinide yapmanızı tavsiye ederim
Screenshot_20230721_213455.jpg
1
1 Resim


Her insan yapmadığı tüm iyiliklerden sorumludur.

Cevapla
  • Benzer Konular
    Cevaplar
    Görüntüleme
    Son mesaj