Antep usulü aşure tarifi

Paylaşmak istediğiniz püf noktalar, öneriler ve tarifler listesini buradan oluşturabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
nscckts
Site Admin
İfadeler: 42642
Mesajlar: 17006
Kayıt: 25 Ara 2022, 22:53
Konum: Gaziantep
Ruh hali:
Teşekkür etti: 2173 kez
Teşekkür edildi: 7749 kez
Burç:
İletişim:

Antep usulü aşure tarifi

#1

Okunmamış mesaj gönderen nscckts »

Malzemeler:
1 kilogram aşurelik buğday
2 su bardağı kuru fasulye
2 su bardağı nohut
1 su bardağı börülce
1 su bardağı kuru kayısı
1 su bardağı kuru erik
1 su bardağı kuru incir
Yarım su bardağı kuş üzümü
Yarım su bardağı çekirdeksiz üzüm kurusu
susam ve çörekotu
çubuk tarçın ve karanfil
1 su bardağı ceviz
1 su bardağı doğranmış fındık
1su bardağı kabuğu soyulmuş çiğ badem
süslemek için fıstık
şeker yerine pekmez ve bal kullanıyorum
1 adet portakal veya limon kabuğunun rendesi
IMG_20230722_074523.jpg
Yapılışı:
ön hazırlık :

Kuru kayısı, kuru erik, kuru incir, kuş üzümü ve çekirdeksiz üzüm , ceviz , badem ayrı ayrı kaplara konulup, üzerine sıcak su dökülüp yumuşaması sağlanır, gerekirse beş dakika kadar kaynatılır. bademlerin kabukları soyulur
Yumuşayan kuru meyveler küp küp doğranır. kuruyemişlerin yarısı aşureye eklenir diğer yarısı süslemede kullanılır ona göre ayırırsınız

Buğday, kuru fasulye, nohut ve börülce ayıklanıp, iyice yıkanır.
İçi su dolu ayrı ayrı kaplara konulup, bir gece şişmesi için bekletilir.
Ertesi gün hepsi pişme sırasına göre eklenir

tencereye malzemeleri alıyoruz, haydi başlayalım ...

buğdaydan başlanır ,1 su bardağı buğdaya 2 litre kaynar su eklenecek şekilde ayarlayacaksınız birlikte kaynamaya başlayınca akabinde nohut eklenir sonra kuru fasulye ve börülce eklenir , buğdaylar iyice açılmış ve yüzeye çıkmış olacak özdeşleşinceye kadar kısık ateşte pişecek , hepsi yeterli yumuşaklığa gelince ocağı kapatmaya yakın 3-5 karanfil 3-4 çubuk tarçın ve portakal +limon kabuğu rendesi eklenir ve önceden sıcak suda bekletilmiş , doğranmış Kuru kayısı, kuru erik, kuru incir, kuş üzümü ve çekirdeksiz üzüm , ceviz , badem eklenir bir taşım daha kaynatıldıktan sonra ocağın altı kapatılır ve pekmez eklenir arzuya göre biraz bal da ekleyebilirsiniz

ocağın altı kapatıldıktan sonra çubuk tarçın ve karanfilleri çıkarmanızı tavsiye ederim.
şeker , pekmez, bal daha öncesinde eklenmez , pişerken eklenirse malzemelerin sertleşmesine neden olacaktır o yüzden piştikten sonra eklenir.
tarçın ve karanfili pişirdikten sonra çıkarmazsanız acımtırak bir tat hissetmenize neden olur .

afiyet olsun :hands: ...
IMG_20230722_074631.jpg
IMG_20230722_074714.jpg
0


Her insan yapmadığı tüm iyiliklerden sorumludur.

Kullanıcı avatarı
nscckts
Site Admin
İfadeler: 42642
Mesajlar: 17006
Kayıt: 25 Ara 2022, 22:53
Konum: Gaziantep
Ruh hali:
Teşekkür etti: 2173 kez
Teşekkür edildi: 7749 kez
Burç:
İletişim:

Re: Antep usulü aşure tarifi

#2

Okunmamış mesaj gönderen nscckts »

IMG_20230802_093943.jpg
komşum benden aşure istedi ona yaptım, bu sefer pekmezi daha az balı daha çok kullandım
0


Her insan yapmadığı tüm iyiliklerden sorumludur.

Cevapla
  • Benzer Konular
    Cevaplar
    Görüntüleme
    Son mesaj