SOSYETE AŞURESİ

Paylaşmak istediğiniz püf noktalar, öneriler ve tarifler listesini buradan oluşturabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
nscckts
Site Admin
İfadeler: 42662
Mesajlar: 17016
Kayıt: 25 Ara 2022, 22:53
Konum: Gaziantep
Ruh hali:
Teşekkür etti: 2173 kez
Teşekkür edildi: 7749 kez
Burç:
İletişim:

SOSYETE AŞURESİ

#1

Okunmamış mesaj gönderen nscckts »

indir (5).jpg
indir (5).jpg (8.6 KiB) 109 kere görüntülendi
MALZEMELER

1 litre süt
5 yemek kaşığı nişasta
2 yemek kaşığı un
1 su bardağı toz şeker
1 yemek kaşığı tereyağı
1 paket vanilya
5 kuru incir
5 kuru kayısı
5 hurma
1 muz
Yarım çay bardağı kuru üzüm
Yarım çay bardağı kuş üzümü
1 çay bardağı kırılmış fındık
1 portakal kabuğu rendesi
1 limon kabuğu rendesi

Üzeri için;

1 tatlı kaşığı tarçın
Toz Antep fıstığı

YAPILIŞI

Öncelik olarak kuru incir, kuru kayısı, hurma, kuru üzüm ve kuş üzümünü sıcak suda 15 dakika bekletin. Daha sonra suyunu süzüp küçük doğrayın

Süt, nişasta, un, toz şeker, vanilya ve tereyağını bir tencereye alıp çırpma teliyle katılaşana kadar karıştırın.

Kırılmış fındık, portakal kabuğu rendesi, limon kabuğu rendesi, doğranmış muz ve kuru meyveleri ekleyin ve karıştırmaya devam edin.

Su ile ıslattığınız kek kalıbına döküp buzdolabında bekletin.

1-2 saat beklettiğiniz tatlıyı daha sonra ters çevirin.

Üzerini tarçın, Antep fıstığı ile süsledikten sonra dilimleyip servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...
0


Her insan yapmadığı tüm iyiliklerden sorumludur.

Cevapla