SOSYETE AŞURESİ
- nscckts
- Site Admin
- İfadeler: 42717
- Mesajlar: 17028
- Kayıt: 25 Ara 2022, 22:53
- Konum: Gaziantep
- Ruh hali:
- Teşekkür etti: 2173 kez
- Teşekkür edildi: 7749 kez
- Burç:
- İletişim:
SOSYETE AŞURESİ
1 litre süt
5 yemek kaşığı nişasta
2 yemek kaşığı un
1 su bardağı toz şeker
1 yemek kaşığı tereyağı
1 paket vanilya
5 kuru incir
5 kuru kayısı
5 hurma
1 muz
Yarım çay bardağı kuru üzüm
Yarım çay bardağı kuş üzümü
1 çay bardağı kırılmış fındık
1 portakal kabuğu rendesi
1 limon kabuğu rendesi
Üzeri için;
1 tatlı kaşığı tarçın
Toz Antep fıstığı
YAPILIŞI
Öncelik olarak kuru incir, kuru kayısı, hurma, kuru üzüm ve kuş üzümünü sıcak suda 15 dakika bekletin. Daha sonra suyunu süzüp küçük doğrayın
Süt, nişasta, un, toz şeker, vanilya ve tereyağını bir tencereye alıp çırpma teliyle katılaşana kadar karıştırın.
Kırılmış fındık, portakal kabuğu rendesi, limon kabuğu rendesi, doğranmış muz ve kuru meyveleri ekleyin ve karıştırmaya devam edin.
Su ile ıslattığınız kek kalıbına döküp buzdolabında bekletin.
1-2 saat beklettiğiniz tatlıyı daha sonra ters çevirin.
Üzerini tarçın, Antep fıstığı ile süsledikten sonra dilimleyip servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun...
0
Her insan yapmadığı tüm iyiliklerden sorumludur.