Peşmelba

Paylaşmak istediğiniz püf noktalar, öneriler ve tarifler listesini buradan oluşturabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
nscckts
Site Admin
İfadeler: 42594
Mesajlar: 16993
Kayıt: 25 Ara 2022, 22:53
Konum: Gaziantep
Ruh hali:
Teşekkür etti: 2173 kez
Teşekkür edildi: 7749 kez
Burç:
İletişim:

Peşmelba

#1

Okunmamış mesaj gönderen nscckts »

11.jpg
Semifreddo için:

(Dilerseniz bu kısım yerine hazır dondurma da kullanabilirsiniz)

1 yumurta
2 yemek kaşığı toz şeker
1 yemek kaşığı sıcak su
100 ml krema
1 diş kadar damla sakız (dövülmüş)


Semifreddo hazırlamak iki saat alabiliyor, hazırlığınızı ona göre yapabilirsiniz. Yumurta sarısı ve şekeri benmari düzeneği üzerinde, mikserin yüksek devrinde çırpın. İçine suyu da ilave edip çırpmaya devam edin. 5-6 dakikanın ardından kremasını ekleyin. Dövülmüş sakız veya yoksa biraz vanilya ilave edin. Küçük muffin kalıplarına pay edip dondurucuya kaldırın.



Şeftali kısmı için:

2-3 adet orta boy şeftali
3/4 su bardağı toz şeker
1-2 yaprak ıtır veya 1 kaşık kadar lavanta (şart değil, aroma için)


Şeftalilerin yarısına kadar gelecek seviyede suyu şeker ile beraber tencereye alıp (içine varsa ıtır yaprağı, lavanta veya çubuk vanilyanın kabuğunu aroma için atabilirsiniz) kaynamaya bırakın. Şeftalileri soymadan ikiye bölün, çekirdeklerini çıkarın, kabukları tencerenin tabanına gelecek şekilde dizin. Arada çevirerek 8-10 dakika kadar kısık ateşte pişirin.

O sırada 3/4 su bardağı frambuazı (taze veya donmuş olabilir) 2-3 yemek kaşığı pudra şekeri ile beraber çekip bir sos hazırlayın.

Şeftaliler pişince soğuması için bir başka kaba şerbetinden süzerek alın, kabuklarını incecik soyun, üzerine donmuş semifreddonuzu yerleştirin. Frambuaz sos gezdirin. File bademleri yağsız tavada hafifçe kavurup en üstüne gezdirebilirsiniz, çok yakışır. Afiyetler olsun.
1
1 Resim


Her insan yapmadığı tüm iyiliklerden sorumludur.

Cevapla