Baklava yufkasından vişneli tart

Paylaşmak istediğiniz püf noktalar, öneriler ve tarifler listesini buradan oluşturabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
nscckts
Site Admin
İfadeler: 42594
Mesajlar: 16993
Kayıt: 25 Ara 2022, 22:53
Konum: Gaziantep
Ruh hali:
Teşekkür etti: 2173 kez
Teşekkür edildi: 7749 kez
Burç:
İletişim:

Baklava yufkasından vişneli tart

#1

Okunmamış mesaj gönderen nscckts »

1.jpg
Tabanı için
1/2 paketten biraz az baklava yufkası
4-5 yemek kaşığı erimiş tereyağı
2-3 kaşık toz şeker
3-4 yemek kaşığı file badem veya fındık


Baklava yufkalarını rulo yapın, bıçak ile incecik kıyın. Geri kalan tüm malzemeleri üzerine ekleyin ve karıştırın. 24-26 cm gibi bir fırın kabının tabanını kaplayın. Gerek olmuyor ama dilerseniz tabana yağlı kağıt serebilirsiniz. Önceden ısınmış 180 derece fırına gönderin, 10-12 dakika pişirin. Eğer altın rengi olmadıysa birkaç dakika daha fırında tutabilirsiniz.

Kreması için
3 yemek kaşığı mısır nişastası
5-6 yemek kaşığı toz şeker
2 su bardağı soğuk süt (500 ml)
2 yumurta
1-2 damla vanilya


Hepsini güzelce çırpın ve ocağa alın. Çırparak pişirin. Üzeri fokur fokur olunca hazır demektir. İçine 1 yemek kaşığı kadar tereyağı ekleyin, çırpmaya devam edin. Eğer pütürlü bir görüntüsü varsa, bu aşamada blender veya el mikseri ile çırpabilirsiniz. Fırından çıkan tabanın üzerine yayın. Biraz dinlenmeye bırakın (buzdolabında olursa daha iyi olur).


Vişneli üst tabaka için
1/2 su bardağı ayıklanmış vişne
1/2 su bardağı böğürtlen (veya tamamını vişne de kullanabilirsiniz)
3 yemek kaşığı toz şeker
1 yemek kaşığı mısır nişastası
3 yemek kaşığı su


Hepsini karıştırıp bir sos tavasına alın, kısık ateşte şeffaflaşana kadar pişirin. Vişneleri hafif ezerek karıştırabilirsiniz; suları çıkar, daha da lezzetli olur. Kalın bir sos kıvamına gelince soğumuş olan kremanızın üzerine dökün. Biraz şekil alıp soğumasını bekleyin.

Afiyetler olsun.
0


Her insan yapmadığı tüm iyiliklerden sorumludur.

Kullanıcı avatarı
nscckts
Site Admin
İfadeler: 42594
Mesajlar: 16993
Kayıt: 25 Ara 2022, 22:53
Konum: Gaziantep
Ruh hali:
Teşekkür etti: 2173 kez
Teşekkür edildi: 7749 kez
Burç:
İletişim:

Re: Baklava yufkasından vişneli tart

#2

Okunmamış mesaj gönderen nscckts »

bu tarif şeftali ile de güzel oluyor denemenizi tavsiye ederim
0


Her insan yapmadığı tüm iyiliklerden sorumludur.

Cevapla