mochi

Paylaşmak istediğiniz püf noktalar, öneriler ve tarifler listesini buradan oluşturabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
nscckts
Site Admin
İfadeler: 42653
Mesajlar: 17015
Kayıt: 25 Ara 2022, 22:53
Konum: Gaziantep
Ruh hali:
Teşekkür etti: 2173 kez
Teşekkür edildi: 7749 kez
Burç:
İletişim:

mochi

#1

Okunmamış mesaj gönderen nscckts »

indir.jpg
indir.jpg (5.69 KiB) 103 kere görüntülendi

Mochi pirinç unu ve dondurmayla hazırlanan oldukça fresh bir tatlı. İstediğiniz renkte ve aromada hazırlayabileceğiniz mochi tarifini henüz denemediyseniz mutlaka denemeniz gerekiyor.

MALZEMELER
¾ su bardağı (80 g) pirinç unu
¼ su bardağı (30 g) pudra şekeri
½ su bardağı (45 g) mısır nişastası
¾ su bardağı su
Dilediğiniz renk doğal bir gıda renklendiricisi
İçi İçin:
İç dolgusu için dilediğiniz lezzette bir dondurma

TARİF
Bir karıştırma kabı içerisine pirinç ununu, pudra şekerini ve mısır nişastasını ekleyip karıştırın.
Daha sonra karışımın üzerine azar azar su ilave ederek karıştırmaya devam edin. Tüm malzemeler iyice karışıp, homojen bir hale gelince 5-10 dakika kadar dinlenmeye bırakın.
Hamur dinlenirken bir tencerede su kaynatın. Su kaynamaya başladıktan sonra tencerenin üzerine bir elek ya da benzeri işlev görecek bir mutfak ekipmanı
Dinlendirdiğiniz hamuru küçük bir kaseye aktarıp, tencerenin üzerindeki eleğe yerleştirin ve tencerenin kapağını kapatıp hamuru 15 dakika kadar buharda pişirin.
Bu işlemin sonrasında gıda renklendiricisi kullanacaksanız hamuru tezgâha alıp biraz soğutun. Tam soğumasına izin vermeden birkaç damla renklendirici ekleyip yoğurun. Renklendirici yerine vişne, nar suyu gibi renkli meyve suları kullanacaksanız yine bu aşamada hamura ekleyip yoğurmanız gerektiğini unutmayın.
Renklendirdiğiniz hamurunuzu açıp yuvarlak bir şekilde kesin.
Kestiğiniz hamur parçalarının içine bir kaşık dondurma ya da dilediğiniz lezzetteki dolguyu ekleyip hamuru dikkatlice kapatın. Dondurma erimeden servis yapın.
1
1 Resim


Her insan yapmadığı tüm iyiliklerden sorumludur.

Kullanıcı avatarı
Ametist
Moderatör
İfadeler: 12598
Mesajlar: 4188
Kayıt: 08 Oca 2023, 12:53
Ruh hali:
Teşekkür etti: 2488 kez
Teşekkür edildi: 2448 kez
Burç:

Re: mochi

#2

Okunmamış mesaj gönderen Ametist »

nscckts yazdı:
26 Eyl 2023, 21:02
indir.jpg


Mochi pirinç unu ve dondurmayla hazırlanan oldukça fresh bir tatlı. İstediğiniz renkte ve aromada hazırlayabileceğiniz mochi tarifini henüz denemediyseniz mutlaka denemeniz gerekiyor.

MALZEMELER
¾ su bardağı (80 g) pirinç unu
¼ su bardağı (30 g) pudra şekeri
½ su bardağı (45 g) mısır nişastası
¾ su bardağı su
Dilediğiniz renk doğal bir gıda renklendiricisi
İçi İçin:
İç dolgusu için dilediğiniz lezzette bir dondurma

TARİF
Bir karıştırma kabı içerisine pirinç ununu, pudra şekerini ve mısır nişastasını ekleyip karıştırın.
Daha sonra karışımın üzerine azar azar su ilave ederek karıştırmaya devam edin. Tüm malzemeler iyice karışıp, homojen bir hale gelince 5-10 dakika kadar dinlenmeye bırakın.
Hamur dinlenirken bir tencerede su kaynatın. Su kaynamaya başladıktan sonra tencerenin üzerine bir elek ya da benzeri işlev görecek bir mutfak ekipmanı
Dinlendirdiğiniz hamuru küçük bir kaseye aktarıp, tencerenin üzerindeki eleğe yerleştirin ve tencerenin kapağını kapatıp hamuru 15 dakika kadar buharda pişirin.
Bu işlemin sonrasında gıda renklendiricisi kullanacaksanız hamuru tezgâha alıp biraz soğutun. Tam soğumasına izin vermeden birkaç damla renklendirici ekleyip yoğurun. Renklendirici yerine vişne, nar suyu gibi renkli meyve suları kullanacaksanız yine bu aşamada hamura ekleyip yoğurmanız gerektiğini unutmayın.
Renklendirdiğiniz hamurunuzu açıp yuvarlak bir şekilde kesin.
Kestiğiniz hamur parçalarının içine bir kaşık dondurma ya da dilediğiniz lezzetteki dolguyu ekleyip hamuru dikkatlice kapatın. Dondurma erimeden servis yapın.
bu japon dondurması diye son zamanlarda yaygınlaşan dondurmamsı tatlı mı. tadını merak ediyordum. Antalya da yapan yer var ama hiç gitmedim. Sen denedin mi Nisoşkom.
1
1 Resim


Kader, gayrete aşıktır❤️

Kullanıcı avatarı
nscckts
Site Admin
İfadeler: 42653
Mesajlar: 17015
Kayıt: 25 Ara 2022, 22:53
Konum: Gaziantep
Ruh hali:
Teşekkür etti: 2173 kez
Teşekkür edildi: 7749 kez
Burç:
İletişim:

Re: mochi

#3

Okunmamış mesaj gönderen nscckts »

Ametist yazdı:
01 Eki 2023, 15:12
nscckts yazdı:
26 Eyl 2023, 21:02
indir.jpg


Mochi pirinç unu ve dondurmayla hazırlanan oldukça fresh bir tatlı. İstediğiniz renkte ve aromada hazırlayabileceğiniz mochi tarifini henüz denemediyseniz mutlaka denemeniz gerekiyor.

MALZEMELER
¾ su bardağı (80 g) pirinç unu
¼ su bardağı (30 g) pudra şekeri
½ su bardağı (45 g) mısır nişastası
¾ su bardağı su
Dilediğiniz renk doğal bir gıda renklendiricisi
İçi İçin:
İç dolgusu için dilediğiniz lezzette bir dondurma

TARİF
Bir karıştırma kabı içerisine pirinç ununu, pudra şekerini ve mısır nişastasını ekleyip karıştırın.
Daha sonra karışımın üzerine azar azar su ilave ederek karıştırmaya devam edin. Tüm malzemeler iyice karışıp, homojen bir hale gelince 5-10 dakika kadar dinlenmeye bırakın.
Hamur dinlenirken bir tencerede su kaynatın. Su kaynamaya başladıktan sonra tencerenin üzerine bir elek ya da benzeri işlev görecek bir mutfak ekipmanı
Dinlendirdiğiniz hamuru küçük bir kaseye aktarıp, tencerenin üzerindeki eleğe yerleştirin ve tencerenin kapağını kapatıp hamuru 15 dakika kadar buharda pişirin.
Bu işlemin sonrasında gıda renklendiricisi kullanacaksanız hamuru tezgâha alıp biraz soğutun. Tam soğumasına izin vermeden birkaç damla renklendirici ekleyip yoğurun. Renklendirici yerine vişne, nar suyu gibi renkli meyve suları kullanacaksanız yine bu aşamada hamura ekleyip yoğurmanız gerektiğini unutmayın.
Renklendirdiğiniz hamurunuzu açıp yuvarlak bir şekilde kesin.
Kestiğiniz hamur parçalarının içine bir kaşık dondurma ya da dilediğiniz lezzetteki dolguyu ekleyip hamuru dikkatlice kapatın. Dondurma erimeden servis yapın.
bu japon dondurması diye son zamanlarda yaygınlaşan dondurmamsı tatlı mı. tadını merak ediyordum. Antalya da yapan yer var ama hiç gitmedim. Sen denedin mi Nisoşkom.
evet canım bu o , daha denemedim ama denerim kesin
1
1 Resim


Her insan yapmadığı tüm iyiliklerden sorumludur.

Cevapla