Meyveli kırıntılı kek

Paylaşmak istediğiniz püf noktalar, öneriler ve tarifler listesini buradan oluşturabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
nscckts
Site Admin
İfadeler: 42588
Mesajlar: 16992
Kayıt: 25 Ara 2022, 22:53
Konum: Gaziantep
Ruh hali:
Teşekkür etti: 2173 kez
Teşekkür edildi: 7749 kez
Burç:
İletişim:

Meyveli kırıntılı kek

#1

Okunmamış mesaj gönderen nscckts »

6802.jpg
Malzemeler
1su bardağı: 250 ml

75 gr oda sıcaklığında tereyağı
5 yemek kaşığı dolusu pudra şekeri
1 yumurta
1-2 damla vanilya
1 çay kaşığı limon kabuğu rendesi
1/3 su bardağı süt
1 su bardağı un
2 çay kaşığı kabartma tozu
Çay kaşığının ucuyla tuz

Üzeri için çilek, vişne, yaban mersini, frambuaz, şeftali gibi meyveler kullanabilirsiniz.

Kırıntı katmanı için
3 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı esmer şeker
2 tatlı kaşığı dolusu oda sıcaklığında tereyağı

Kek kalıbı olarak 17-20 cm arası bir kalıp kullanabilirsiniz.
22.jpg
Yapılışı
Kek hamuru için oda sıcaklığında tereyağı ve pudra şekerini krema kıvamına gelene kadar çırpın. İçine yumurta, vanilya, limon kabuğu rendesi ve sütü de ilave edin. Bu aşamada kesik kesik görünebilir, sorun değil. Son olarak un, kabartma tozu ve tuz ilavesi yapıp hepsini karıştırın. Kalın bir hamur olmalı, sıvı olursa meyveler dibe çöker. Denemek için hamurun üzerine bir minik meyve parçası atın yüzeyde sağlam kalıyorsa kıvamı iyidir. Kalmıyorsa biraz daha un ekleyebilirsiniz.
Yağlı kağıt serili kalıbınıza kek harcını döküp üzerini bol bol meyve ile kaplayın. Un, yağ ve şekeri bir kaseye alıp parmak uçlarınızla birbiri içinde ufalayarak kırıntı haline getirin. Meyvelerin üstünü bu iri bulgur görünümlü kırıntılarla kaplayın.
Önceden ısınmış 170 derece fırında, yaklaşık 35 dakika pişirin.
Afiyet olsun.
2 Resim


Her insan yapmadığı tüm iyiliklerden sorumludur.

Cevapla