Kıbrıs tatlısı

Paylaşmak istediğiniz püf noktalar, öneriler ve tarifler listesini buradan oluşturabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
Seda
İfadeler: 1360
Mesajlar: 1024
Kayıt: 14 Kas 2023, 00:18
Teşekkür etti: 6 kez
Teşekkür edildi: 3 kez
Burç:

Kıbrıs tatlısı

#1

Okunmamış mesaj gönderen Seda »

Malzemeler

3 adet yumurta
Yarım su bardağı şeker
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı galeta unu
1 su bardağı kırılmış ceviz
1 su bardağı Hindistan cevizi
1 paket kabartma tozu
Kreması İçin;

1 litre süt
1 su bardağı nişasta
Yarım su bardağı şeker
1 paket vanilya
1 paket krem şanti
Şerbeti İçin;

2 su bardağı su
1,5 su bardağı şeker
1 paket vanilya


Kıbrıs tatlısı yapmak için, öncelikle şerbeti yapın çünkü kekin üzerine şerbet soğuk dökülecek. Bir tencereye suyu ve şekeri dökün. Kaynamaya başladıktan sonra altını kısıp, 15 dakika daha kaynatın.
Şerbet hazır olunca altını kapatın ve vanilyayı ekleyip, soğuması için bekletin.
Keki için; yumurtaları ve şekeri iyice çırpın. Diğer malzemeleri de ekleyip, karıştırın.
Yağlanmış bir tepsiye (ben büyük kare borcam kullandım) dökün.
160 derece fırında, 30 dakika pişirin.
Fırından çıkar çıkmaz soğuk şerbeti üzerine dökün ve soğuması için bekletin.
Kreması için; krem şanti hariç diğer malzemeleri bir tencerede muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.
Altını kapatın, toz krem şantiyi ekleyin ve blenderla 5 dakika çırpın.
Soğumuş şerbetli kekin üzerine, bu kremsi muhallebiyi dökün.
Üzerine bolca Hindistan cevizi (ben ceviz serptim) serpin.
Kıbrıs tatlısını, buzdolabında 2/3 saat bekletip servis yapın... 😉🤗😊🙃
Dosya ekleri
20231115_094753.jpg
1
1 Resim



Cevapla
  • Benzer Konular
    Cevaplar
    Görüntüleme
    Son mesaj