Balkabaklı Cheescake

Paylaşmak istediğiniz püf noktalar, öneriler ve tarifler listesini buradan oluşturabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
nscckts
Site Admin
İfadeler: 42588
Mesajlar: 16992
Kayıt: 25 Ara 2022, 22:53
Konum: Gaziantep
Ruh hali:
Teşekkür etti: 2173 kez
Teşekkür edildi: 7749 kez
Burç:
İletişim:

Balkabaklı Cheescake

#1

Okunmamış mesaj gönderen nscckts »

indir (1).jpeg
indir (1).jpeg (7.69 KiB) 49 kere görüntülendi
Malzemeler:

Alt tabanı için:

-250 gr yulaflı bisküvi
-100 gr tereyağ

Kreması için:

-750 gr labne Peyniri
-2 yumurta
-160 gr şeker
-100 ml krema
-1 Paket vanilya
-80 ml sıvı yağ
-240 ml süt

Üzeri için:

300-400 gr balkabağı
1 su bardağı portakal suyu yada normal su
1 çay bardağı şeker
Yarım çay bardağı su
2 yemek kaşığı mısır nişastası


Öncelikle balkabağını pişirerek başlıyoruz.Bir tencereye kabukları güzelce soyulmuş balkabaklarını ,1 su bardağı suyu (Ben portakal suyu kullandım),1 çay bardağı şekeri alıp kabaklar pişene pişiriyoruz.

Yulaflı bisküvileri bir rondoya alıp un gibi olana kadar parçalıyoruz. Ardından derin bir kaseye alıp üzerine eritilmiş tereyağını ekleyerek karıştırıyoruz.

Kelepçeli bir kabın içerisine (26-28 lik kalıp) yulaflı karışımı aktarıyoruz. Üzerine su bardağın alt kısmı ile bastırarak, alt tabanı hazırlıyoruz. Buzdolabında yaklaşık yarım saat soğutmaya bırakın.

Kreması için tüm malzemeleri pürüssüz bir kıvam alana kadar çırpıyoruz.

Dolaptaki alt tabanı çıkartıp üzerine hazırladığımız karışımı döküyoruz. Kelepçeli kabın etrafını folyo ile sarıp kabı yavaş bir şekilde tezgaha 3-4 defa vuruyoruz.

Fırının tabanına çatlamasını önlemek adına su dolu, orta büyüklükte bir kap yerleştirelim.

Önceden ısıtılmış 170 derece(alt üst ayar) fırında yaklaşık 50-60 dakika pişiriyoruz.

Pişdikten sonra kapağını açın ve arasına bir tahta kaşık koyarak fırının içinde yarım saat kadar ılımaya bırakın. (Çökmesini engellemek için)
Ilıdıktan sonra fırından alın.

Balkabaklı sos için hazırladığımız tencere içindeki balkabağını blenderdan geçirip kaynatıyoruz. Kaynama başlayınca yarım çay bardağı su ile karıştırılmış nişastayı ekleyip sürekli karıştırın. 2-3 dakika sonra ocaktan alın ve 1-2 dakika ılıdıktan sonra pastanın üzerine dökün ve dikkatlice yayın.

Üzerine fındık,ceviz ,badem ile süsleyebilirsiniz.Ben kabağa cevizi yakıştırıyorum...

Pastayı bir gece önceden yapıp buzdolabında bekletebilirsiniz.

Afiyet olsun
0


Her insan yapmadığı tüm iyiliklerden sorumludur.

Cevapla