profiterol

Paylaşmak istediğiniz püf noktalar, öneriler ve tarifler listesini buradan oluşturabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
nscckts
Site Admin
İfadeler: 42717
Mesajlar: 17028
Kayıt: 25 Ara 2022, 22:53
Konum: Gaziantep
Ruh hali:
Teşekkür etti: 2173 kez
Teşekkür edildi: 7749 kez
Burç:
İletişim:

profiterol

#1

Okunmamış mesaj gönderen nscckts »

indir (2).jpeg
indir (2).jpeg (10.55 KiB) 73 kere görüntülendi
Profiterol topları İçin malzemeler:

1 su bardağı su
1 su bardağı un
120 gr tereyağı
1 çimdik tuz
1 paket vanilya
4 yumurta
İç dolgu kreması icin:

500 ml süt
3 yemek kaşığı un
1 paket krem şanti
1 kaşık tereyağ
1 adet yumurta
Yarım su bardağı şeker
1 paket vanilya . . .

Üzeri için:

1 paket hazır çikolata sos
500 ml süt

Yapılışı :
Tencereye 1 su bardağı suyu ve tereyağını koyarak kaynatıyoruz, daha sonra bir su bardağı unu ekleyerek bir çimdik tuz ekleyerek iyice karıştırıyoruz. 1-2 dakika karışımı sürekli karıştırarak pişiriyoruz. Ocaktan aldığımız hamurun 5 dakika soğumasını bekliyoruz ve sonra 4 yumurtayı tek tek hamura yedirerek kırıyoruz. Yapışkan bir hamur elde ediyoruz bu şekilde.

İster kaşıkla ister sıkma torbasıyla hamuru ceviz büyüklüğünde olacak şekilde aralıklı olarak fırın tepsisine yerleştiriyoruz ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında alt üst ayarda 35-40 dakika kızarana kadar pişiriyoruz.

Hamur topları pişerken kremasını hazırlıyoruz.Bunun için küçük bir tencereye süt, un, 1 yumurta ve şekeri koyarak ve sürekli karıştırarak pişiriyoruz.Kaynamaya başladıktan sonra bir iki dakika daha kısık ateşte pişirip ocaktan alıyoruz , sonra vanilya ,krem şanti ve 1 kaşık tereyağı ekleyerek karıştırıyoruz....Ilımasını beklerken arada bir karıştırın ki üzeri kabuk bağlamasın...

Hamurlar piştikten sonra fırından alıp 5 dakika bekliyoruz ve pişen hamurları ikiye bölerek 1 tatlı kaşığı krema koyup kapatıyoruz . Krema doldurduğumuz topları servis tabağına diziyoruz.

Tüm profiterolleri doldurduktan sonra üzerine hazırladığımız çikolata sosu gezdiriyoruz ve üzerini antep fıstığı ile süsleyerek soğuk servis ediyoruz .Afiyet olsun..

Bu ölçülerden 40 adet profiterol çıkıyor..

Püf noktaları :
-Hamura ekleyeceğimiz yumurtaların büyüklüğünün orta büyüklükte bir yumurta olmasına dikkat ediyoruz.Çünkü yumurta kabarmasını sağlayacak.
-Yumurtaları tek tek ekliyoruz ve iyice yedirmeye çalışıyoruz..
-Yumurta ekleyeceğimiz hamurun sıcak olmaması gerekiyor.Ilık olması gerekiyor..
-Topları pişiriken fırın kapağını hiç açmazsanız toplarınız sönmez..
1
1 Resim


Her insan yapmadığı tüm iyiliklerden sorumludur.

Cevapla