Kerebiç Kurabiye (Antep Usulü) Tarifi'nin Malzemeleri
1 paket margarin yada tereyağ (250 gr)
1 su bardağı şeker
1 su bardağı sıvı yağ
1 yumurta
4-5 su bardağı un (500 gr)
Yarım paket kabartma tozu
İç harcı için:
200 gr (1 su bardağı) dövülmüş antep fıstıgı
veya 1 su bardağı iri kıyılmış ceviz ve 1 tatlı kaşığı tarçın karışımı
Kerebiç Kurabiye (Antep Usulü) Tarifi'nin Yapılışı
Öncelikle oda ısısındaki margarinle diğer malzemeler karıştırılıp hamur yoğurulur.
Kabartma tozunu çok atarsanız kurabiyenin pişerken şekli bozulur.
Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edeceksiniz.
Hamuru 5 dk dinlendirin.
Sona bezelere ayrın. Benim hamurdan 28 beze cıktı.
Bezeleri içli köfte yapar gibi açın içine fıstık veya cevizli tarçınlı karışımdan 2 tatlı kaşığı koyup kapatın.
Ben cevizli yaptım . istenildiği gibi fıstıklıda olabilir.
Kerebiçli kurabiye
- nscckts
- Site Admin
- İfadeler: 42653
- Mesajlar: 17015
- Kayıt: 25 Ara 2022, 22:53
- Konum: Gaziantep
- Ruh hali:
- Teşekkür etti: 2173 kez
- Teşekkür edildi: 7749 kez
- Burç:
- İletişim:
Re: Kerebiçli kurabiye
ben hamurunada toz fıstık içi koyuyorum içine de fıstık koyuyorum
daha doğrusu koyuyordum
bu sene yapamam fıstığın fiyatı almış başını gidiyor
fıstık memleketinde fıstık yiyemez olduk :(
daha doğrusu koyuyordum
bu sene yapamam fıstığın fiyatı almış başını gidiyor
fıstık memleketinde fıstık yiyemez olduk :(
Her insan yapmadığı tüm iyiliklerden sorumludur.
-
- Benzer Konular
- Cevaplar
- Görüntüleme
- Son mesaj