Sirkeli tuzlu kurabiye nasıl yapılır?

Paylaşmak istediğiniz püf noktalar, öneriler ve tarifler listesini buradan oluşturabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
nscckts
Site Admin
İfadeler: 42717
Mesajlar: 17028
Kayıt: 25 Ara 2022, 22:53
Konum: Gaziantep
Ruh hali:
Teşekkür etti: 2173 kez
Teşekkür edildi: 7749 kez
Burç:
İletişim:

Sirkeli tuzlu kurabiye nasıl yapılır?

#1

Okunmamış mesaj gönderen nscckts »

Pastanelerde gördüğümüz leziz, kıtır kıtır örgü tuzlu kurabiyeler vardır ya... İşte o kurabiyelerin tarifini vereceğiz şimdi! Sirkeli tuzlu kurabiye diye bilinen, çay saatlerinin vazgeçilmezi pratik ve leziz sirkeli tuzlu kurabiye tarifi için okumaya devam edin.

Sirkeli tuzlu kurabiye malzemeler
250 gram oda ısısında margarin veya tereyağı
1 çay bardağı sıvı yağ
3 yumurta
Yarım çay bardağı sirke
1.5 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 paket kabartma tozu (
4 su bardağı
Susam
Çörek otu

Sirkeli tuzlu kurabiye yapılışı
Sirkeyi, sıvı yağı, tuzu, margarini şekeri, iki yumurtayı yoğurmaya başlayın. Daha sonra katıları da ilave edeceğiz. Biz 4 su bardağı dedik ama alabildiği kadar un ilave edip kabartma tozunu da ekleyip yoğurun. Her un aynı olmuyor, bazen daha fazla bazen daha az ilave etmek gerekebiliyor. O sebeple unu tek seferde boca etmek yerine yavaş yavaş ekleyip, yoğurdukça kulak memesi kıvamına gelene kadar eklemeye devam etmekte fayda var.



Hamur kulak memesi kıvamına geldiğinde, biraz soğukta bekletmeniz iyi olacaktır. Hamurdaki margarin hafifçe kendini saldığında şekillendirmek için soğutmak iyi bir fikir olabilir.



15 dakika dolapta beklettikten sonra, küçük parçaları arzuya göre şekillendirebilirsiniz. Fakat pastane havası vermek isterseniz rulo halinde şekillendirdiğiniz küçük parçaları örgü olarak katlayabilirsiniz.

Yağlı kağıda dizdikten sonra yumurta sarısı ile üzerlerini parlatıp arzuya göre susam veya çörek otu ilave edebilirsiniz. 180° derece fırında 20 dakika kadar bir süre sonunda sirkeli tuzlu kurabiyeleriniz hazır.

Sirkeli tuzlu kurabiyelerinize gerçek bir pastane ürünü havası vermek için:

Hamurun bir kısmını ikili örgü, bir kısmını tekli örgü ve bir kısmını da parmak kurabiye olarak şekillendirin.



Parmak kurabiyeleri tamamen yumurtaya bulayıp susama yatırın.

İkili örgülü sirkeli tuzlu kurabiyelerinize sadece çörek otu koyun.

Teklilere ise hem susam hem de çörek otu koyun.

Bazılarını kandil simidi şeklinde de yapabilirsiniz.

Parmak kurabiyeleri kendi etrafında döndürerek bukle verebilirsiniz.

Bazılarına zeytin ekleyip top şeklinde de susama bulayabilirsiniz.

Böylece aynı hamurdan üç farklı pastane işi sirkeli tuzlu kurabiyecikler çıkarmış olursunuz.



Afiyet olsun.
1
1 Resim


Her insan yapmadığı tüm iyiliklerden sorumludur.

Kullanıcı avatarı
Ametist
Moderatör
İfadeler: 12616
Mesajlar: 4191
Kayıt: 08 Oca 2023, 12:53
Ruh hali:
Teşekkür etti: 2488 kez
Teşekkür edildi: 2448 kez
Burç:

Re: Sirkeli tuzlu kurabiye nasıl yapılır?

#2

Okunmamış mesaj gönderen Ametist »

nscckts yazdı:
20 Haz 2023, 08:05
Pastanelerde gördüğümüz leziz, kıtır kıtır örgü tuzlu kurabiyeler vardır ya... İşte o kurabiyelerin tarifini vereceğiz şimdi! Sirkeli tuzlu kurabiye diye bilinen, çay saatlerinin vazgeçilmezi pratik ve leziz sirkeli tuzlu kurabiye tarifi için okumaya devam edin.

Sirkeli tuzlu kurabiye malzemeler
250 gram oda ısısında margarin veya tereyağı
1 çay bardağı sıvı yağ
3 yumurta
Yarım çay bardağı sirke
1.5 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 paket kabartma tozu (
4 su bardağı
Susam
Çörek otu

Sirkeli tuzlu kurabiye yapılışı
Sirkeyi, sıvı yağı, tuzu, margarini şekeri, iki yumurtayı yoğurmaya başlayın. Daha sonra katıları da ilave edeceğiz. Biz 4 su bardağı dedik ama alabildiği kadar un ilave edip kabartma tozunu da ekleyip yoğurun. Her un aynı olmuyor, bazen daha fazla bazen daha az ilave etmek gerekebiliyor. O sebeple unu tek seferde boca etmek yerine yavaş yavaş ekleyip, yoğurdukça kulak memesi kıvamına gelene kadar eklemeye devam etmekte fayda var.



Hamur kulak memesi kıvamına geldiğinde, biraz soğukta bekletmeniz iyi olacaktır. Hamurdaki margarin hafifçe kendini saldığında şekillendirmek için soğutmak iyi bir fikir olabilir.



15 dakika dolapta beklettikten sonra, küçük parçaları arzuya göre şekillendirebilirsiniz. Fakat pastane havası vermek isterseniz rulo halinde şekillendirdiğiniz küçük parçaları örgü olarak katlayabilirsiniz.

Yağlı kağıda dizdikten sonra yumurta sarısı ile üzerlerini parlatıp arzuya göre susam veya çörek otu ilave edebilirsiniz. 180° derece fırında 20 dakika kadar bir süre sonunda sirkeli tuzlu kurabiyeleriniz hazır.

Sirkeli tuzlu kurabiyelerinize gerçek bir pastane ürünü havası vermek için:

Hamurun bir kısmını ikili örgü, bir kısmını tekli örgü ve bir kısmını da parmak kurabiye olarak şekillendirin.



Parmak kurabiyeleri tamamen yumurtaya bulayıp susama yatırın.

İkili örgülü sirkeli tuzlu kurabiyelerinize sadece çörek otu koyun.

Teklilere ise hem susam hem de çörek otu koyun.

Bazılarını kandil simidi şeklinde de yapabilirsiniz.

Parmak kurabiyeleri kendi etrafında döndürerek bukle verebilirsiniz.

Bazılarına zeytin ekleyip top şeklinde de susama bulayabilirsiniz.

Böylece aynı hamurdan üç farklı pastane işi sirkeli tuzlu kurabiyecikler çıkarmış olursunuz.



Afiyet olsun.

@nscckts canım bu tarifte mahlep yok sirke olduğu için mi acaba.
1
1 Resim


Kader, gayrete aşıktır❤️

Kullanıcı avatarı
nscckts
Site Admin
İfadeler: 42717
Mesajlar: 17028
Kayıt: 25 Ara 2022, 22:53
Konum: Gaziantep
Ruh hali:
Teşekkür etti: 2173 kez
Teşekkür edildi: 7749 kez
Burç:
İletişim:

Re: Sirkeli tuzlu kurabiye nasıl yapılır?

#3

Okunmamış mesaj gönderen nscckts »

Ametist yazdı:
04 Eyl 2023, 20:01
nscckts yazdı:
20 Haz 2023, 08:05
Pastanelerde gördüğümüz leziz, kıtır kıtır örgü tuzlu kurabiyeler vardır ya... İşte o kurabiyelerin tarifini vereceğiz şimdi! Sirkeli tuzlu kurabiye diye bilinen, çay saatlerinin vazgeçilmezi pratik ve leziz sirkeli tuzlu kurabiye tarifi için okumaya devam edin.

Sirkeli tuzlu kurabiye malzemeler
250 gram oda ısısında margarin veya tereyağı
1 çay bardağı sıvı yağ
3 yumurta
Yarım çay bardağı sirke
1.5 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 paket kabartma tozu (
4 su bardağı
Susam
Çörek otu

Sirkeli tuzlu kurabiye yapılışı
Sirkeyi, sıvı yağı, tuzu, margarini şekeri, iki yumurtayı yoğurmaya başlayın. Daha sonra katıları da ilave edeceğiz. Biz 4 su bardağı dedik ama alabildiği kadar un ilave edip kabartma tozunu da ekleyip yoğurun. Her un aynı olmuyor, bazen daha fazla bazen daha az ilave etmek gerekebiliyor. O sebeple unu tek seferde boca etmek yerine yavaş yavaş ekleyip, yoğurdukça kulak memesi kıvamına gelene kadar eklemeye devam etmekte fayda var.



Hamur kulak memesi kıvamına geldiğinde, biraz soğukta bekletmeniz iyi olacaktır. Hamurdaki margarin hafifçe kendini saldığında şekillendirmek için soğutmak iyi bir fikir olabilir.



15 dakika dolapta beklettikten sonra, küçük parçaları arzuya göre şekillendirebilirsiniz. Fakat pastane havası vermek isterseniz rulo halinde şekillendirdiğiniz küçük parçaları örgü olarak katlayabilirsiniz.

Yağlı kağıda dizdikten sonra yumurta sarısı ile üzerlerini parlatıp arzuya göre susam veya çörek otu ilave edebilirsiniz. 180° derece fırında 20 dakika kadar bir süre sonunda sirkeli tuzlu kurabiyeleriniz hazır.

Sirkeli tuzlu kurabiyelerinize gerçek bir pastane ürünü havası vermek için:

Hamurun bir kısmını ikili örgü, bir kısmını tekli örgü ve bir kısmını da parmak kurabiye olarak şekillendirin.



Parmak kurabiyeleri tamamen yumurtaya bulayıp susama yatırın.

İkili örgülü sirkeli tuzlu kurabiyelerinize sadece çörek otu koyun.

Teklilere ise hem susam hem de çörek otu koyun.

Bazılarını kandil simidi şeklinde de yapabilirsiniz.

Parmak kurabiyeleri kendi etrafında döndürerek bukle verebilirsiniz.

Bazılarına zeytin ekleyip top şeklinde de susama bulayabilirsiniz.

Böylece aynı hamurdan üç farklı pastane işi sirkeli tuzlu kurabiyecikler çıkarmış olursunuz.



Afiyet olsun.

@nscckts canım bu tarifte mahlep yok sirke olduğu için mi acaba.
istersen mahlep ekleyebilirsin canım :ask: bu dümdüz sirkeli tuzlu kurabiye
mahlepliyi de çok severim :enfes:
1
1 Resim


Her insan yapmadığı tüm iyiliklerden sorumludur.

Kullanıcı avatarı
Ametist
Moderatör
İfadeler: 12616
Mesajlar: 4191
Kayıt: 08 Oca 2023, 12:53
Ruh hali:
Teşekkür etti: 2488 kez
Teşekkür edildi: 2448 kez
Burç:

Re: Sirkeli tuzlu kurabiye nasıl yapılır?

#4

Okunmamış mesaj gönderen Ametist »

nscckts yazdı:
04 Eyl 2023, 22:50
Ametist yazdı:
04 Eyl 2023, 20:01
nscckts yazdı:
20 Haz 2023, 08:05
Pastanelerde gördüğümüz leziz, kıtır kıtır örgü tuzlu kurabiyeler vardır ya... İşte o kurabiyelerin tarifini vereceğiz şimdi! Sirkeli tuzlu kurabiye diye bilinen, çay saatlerinin vazgeçilmezi pratik ve leziz sirkeli tuzlu kurabiye tarifi için okumaya devam edin.

Sirkeli tuzlu kurabiye malzemeler
250 gram oda ısısında margarin veya tereyağı
1 çay bardağı sıvı yağ
3 yumurta
Yarım çay bardağı sirke
1.5 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 paket kabartma tozu (
4 su bardağı
Susam
Çörek otu

Sirkeli tuzlu kurabiye yapılışı
Sirkeyi, sıvı yağı, tuzu, margarini şekeri, iki yumurtayı yoğurmaya başlayın. Daha sonra katıları da ilave edeceğiz. Biz 4 su bardağı dedik ama alabildiği kadar un ilave edip kabartma tozunu da ekleyip yoğurun. Her un aynı olmuyor, bazen daha fazla bazen daha az ilave etmek gerekebiliyor. O sebeple unu tek seferde boca etmek yerine yavaş yavaş ekleyip, yoğurdukça kulak memesi kıvamına gelene kadar eklemeye devam etmekte fayda var.



Hamur kulak memesi kıvamına geldiğinde, biraz soğukta bekletmeniz iyi olacaktır. Hamurdaki margarin hafifçe kendini saldığında şekillendirmek için soğutmak iyi bir fikir olabilir.



15 dakika dolapta beklettikten sonra, küçük parçaları arzuya göre şekillendirebilirsiniz. Fakat pastane havası vermek isterseniz rulo halinde şekillendirdiğiniz küçük parçaları örgü olarak katlayabilirsiniz.

Yağlı kağıda dizdikten sonra yumurta sarısı ile üzerlerini parlatıp arzuya göre susam veya çörek otu ilave edebilirsiniz. 180° derece fırında 20 dakika kadar bir süre sonunda sirkeli tuzlu kurabiyeleriniz hazır.

Sirkeli tuzlu kurabiyelerinize gerçek bir pastane ürünü havası vermek için:

Hamurun bir kısmını ikili örgü, bir kısmını tekli örgü ve bir kısmını da parmak kurabiye olarak şekillendirin.



Parmak kurabiyeleri tamamen yumurtaya bulayıp susama yatırın.

İkili örgülü sirkeli tuzlu kurabiyelerinize sadece çörek otu koyun.

Teklilere ise hem susam hem de çörek otu koyun.

Bazılarını kandil simidi şeklinde de yapabilirsiniz.

Parmak kurabiyeleri kendi etrafında döndürerek bukle verebilirsiniz.

Bazılarına zeytin ekleyip top şeklinde de susama bulayabilirsiniz.

Böylece aynı hamurdan üç farklı pastane işi sirkeli tuzlu kurabiyecikler çıkarmış olursunuz.



Afiyet olsun.

@nscckts canım bu tarifte mahlep yok sirke olduğu için mi acaba.
istersen mahlep ekleyebilirsin canım :ask: bu dümdüz sirkeli tuzlu kurabiye
mahlepliyi de çok severim :enfes:
teşekkür ederim canım. yarın deneyeceğim inşallah. :enfes:
1
1 Resim


Kader, gayrete aşıktır❤️

Kullanıcı avatarı
nscckts
Site Admin
İfadeler: 42717
Mesajlar: 17028
Kayıt: 25 Ara 2022, 22:53
Konum: Gaziantep
Ruh hali:
Teşekkür etti: 2173 kez
Teşekkür edildi: 7749 kez
Burç:
İletişim:

Re: Sirkeli tuzlu kurabiye nasıl yapılır?

#5

Okunmamış mesaj gönderen nscckts »

Ametist yazdı:
04 Eyl 2023, 23:55
nscckts yazdı:
04 Eyl 2023, 22:50
Ametist yazdı:
04 Eyl 2023, 20:01



@nscckts canım bu tarifte mahlep yok sirke olduğu için mi acaba.
istersen mahlep ekleyebilirsin canım :ask: bu dümdüz sirkeli tuzlu kurabiye
mahlepliyi de çok severim :enfes:
teşekkür ederim canım. yarın deneyeceğim inşallah. :enfes:
rica ederim şimdiden ellerine sağlık
eminim çok lezzetli olur elinden çıkanlar :ask:
1
1 Resim


Her insan yapmadığı tüm iyiliklerden sorumludur.

Cevapla
  • Benzer Konular
    Cevaplar
    Görüntüleme
    Son mesaj