Glutensiz, Protein deposu tam bir diyet ve sporcu ekmeği.
Kategori :
- Glutensiz
- Vegan
- Yüksek proteinli
Malzemeler
- 2 su bardağı kırmızı mercimek
- 2 su bardağı soda
- 1 silme tatlı kaşığı karnıyarık otu (yumurta ikamesi olarak)
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı çörek otu
- 1 yemek kaşığı Chia tohumu
- 2 paket kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tutam dereotu
Nasıl Yapılır ?
Geceden ıslattığımız mercimekleri blenderımıza ekliyoruz ve üzerine 2 su bardağı soda ilave ediyoruz. Blenderımızı dinlendire dinlendire mercimeklerimizi çekerken karnıyarık otumuzuda ilave edip kremsi bir hal alana kadar çekmeye devam ediyoruz. (BLENDER’I DİNLENDİRMEYİ UNUTMAYALIM YOKSA MOTORU YANABİLİR)
Daha sonra büyükçe bir kabın içerisine aldığımız karışımımızın içerisine sırasıyla yağ, çörek otu, chia, kabartma tozu, tuz ve dereotunu ilave ettikten sonra iyice karıştırıyoruz ve zeminini iyice yağladığımız (yaklaşık 30 cm çapında) bir borcama tüm malzemeyi ekliyoruz.
Borcama eklediğimiz karışımın üzerine son olarak iç çekirdekleri ilave edip önceden ısıttığımız fırınımızda 180 derecede yarım saat pişiriyoruz. ( Herkesin fırını farklılık gösterebilir, pişip pişmediğini bir kürdan batırarak anlayabilirsiniz) Afiyet olsun.
Muhteşem içeriği ve lezzetiyle kahvaltılarınıza ayrı bir keyif katarken içeriğiyle vücudumuza muazzam katkı sağlayacak bir ekmek tarifi. Özellikle Gluten hassasiyeti olanlara, diyette olanlara ya da sporcu beslenmesi yapanlara muhteşem bir seçenek. mercimekten ekmek
-
- Benzer Konular
- Cevaplar
- Görüntüleme
- Son mesaj
-
-
- 0 Cevaplar
- 74 Görüntüleme
-
Son mesaj gönderen Seda
-