Külah Poğaça

Paylaşmak istediğiniz püf noktalar, öneriler ve tarifler listesini buradan oluşturabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
nscckts
Site Admin
İfadeler: 42636
Mesajlar: 17006
Kayıt: 25 Ara 2022, 22:53
Konum: Gaziantep
Ruh hali:
Teşekkür etti: 2173 kez
Teşekkür edildi: 7749 kez
Burç:
İletişim:

Külah Poğaça

#1

Okunmamış mesaj gönderen nscckts »

Malzemeler

Un 4 bardak
1 tane yumurta
125 gram Hamurişi margarini
İnstant maya 1 paket
1 tatlı kaşığı tuz
Toz şeker 1 kaşık
150 ml ılık süt

İçi İçin

1 bardak süzme peynir
Labne peyniri
Üzeri İçin

1 tane yumurtanın sarısı
1 kaşık süt

Külah Poğaça Yapılışı

Yoğurma kabına unu koyun.
Tuzu, toz şekeri ve mayayı ekleyin…
1 yumurtayı, sütü, margarini ilave ettikten sonra hamuru güzelce yoğurun.
Yoğurduğunuz hamuru üzerini nemli bir bezle örterek 30 dakika dinlendirin.
Mayalanmış hamuru iki eşit parçaya bölün, yuvarlayıp beze haline getirin.
Bezeyi unlayın mutfak tezgahında merdane ile açın, keskin olan bir bıçakla 2 cm kalınlığında dilimleyip ayırın.
Hamuru hafifçe yağladığınız metal külahlara resimde görüldüğü gibi sarın…
Fırın tepsinize yağlı kağıt serin, ve yerleştirin..
Külah-Poğaça-Tarifi.jpg
Tüm hamur dilimleri için aynı işlemi uygulayın..
Üzerlerine süt ile çırptığınız yumurta sarısını sürün.
Fırınınızı 190 derece ayarlayıp ısıtın.
Fırında 30 dakika kadar pişirin.
Külahından çıkardığınız poğaçalar oda sıcaklığına geldiği zaman içine çatalla ezdiğininiz peynirleri doldurun.
Arzunuza göre maydanozla süsleyip servis yapabilirsiniz…
külah-poğaça-nasıl-yapılır.jpg
Külah-Poğaça.jpg
daha pratik birşeyler yapmak isterseniz hazır milföy hamuruyla deneyebilirsiniz harika oluyor , iç malzeme olarak pastacı kreması kullanırsanız üstüne çikolata sos direkt tatlıya dönüşüyor ...
1
1 Resim


Her insan yapmadığı tüm iyiliklerden sorumludur.

Cevapla
  • Benzer Konular
    Cevaplar
    Görüntüleme
    Son mesaj