Pratik mahlepli poğaça

Paylaşmak istediğiniz püf noktalar, öneriler ve tarifler listesini buradan oluşturabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
nscckts
Site Admin
İfadeler: 42644
Mesajlar: 17006
Kayıt: 25 Ara 2022, 22:53
Konum: Gaziantep
Ruh hali:
Teşekkür etti: 2173 kez
Teşekkür edildi: 7749 kez
Burç:
İletişim:

Pratik mahlepli poğaça

#1

Okunmamış mesaj gönderen nscckts »

MALZEMELER

1 büyük çay bardağı süt
1 büyük çay bardağı su
1 büyük çay bardağı sıvı yağ
1 tepeleme tatlı kaşığı mahlep
1 paket kuru maya
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un

İçi için;

Beyaz peynir
Maydanoz
Üzerine
Yumurta sarısı
Susam
Çörek otu

YAPILIŞI

Süt ve suyu karıştırarak ılık olana kadar ocağa alın.

Daha sonra içine toz şeker, tuz ve kuru maya ilave edip köpürene kadar karıştırın.

Ocağın alını hemen kapatarak, derin bir kabın içerisine aktarın. Üzerine sıvı yağ, mahlep, tuzu ekleyerek güzelce karıştırın.

Bu karışımın üzerine unu azar azar ekleyerek yoğurun.

Hazırlanan hamuru yarım saat kadar bekletin.

Bekletilen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalara alıp içerisine iç malzemelerden koyarak yuvarlayın.

Yağlanmış fırın tepsisine güzelce dizip, üzerine yumurta sarını sürün.

En son çörek otu ve susam serperek 180 derece önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin.

Pişen poğaçaları sıcak sıcak servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...
1
1 Resim


Her insan yapmadığı tüm iyiliklerden sorumludur.

Cevapla
  • Benzer Konular
    Cevaplar
    Görüntüleme
    Son mesaj