Malzemeler ; 1 margarin
1 çay bardağı portakal suyu ( evde portakal varsa onun suyunu sıkabilirsiniz yada kutu hazır sadece portakallı meyve suyu alıp ta ondan da koyabilirsiniz.)
1 su bardağı sıvı yağ
1 kabartma tozu
1 yumurta akını hamur içine koyun ( sarisini ise pastanın üzerine süreceksiniz en son fırın tepsisinde)
1 çay kaşığı tuz 2 yemek kaşığı şeker
Sirke 1 tatlı kaşığı kadar aldığı kadar un.
Yapılışı; hamuru iyice istediğimiz katı hale gelene kadar yoğuralım. Sonra oklava yardımıyla hamuru açalım.
Isteyen hazır kalıp kullanabilir . Isteyen kendi eliyle şekil verebilir . Şekiller hazır olunca tepsiye dizelim yumurtasını sürüp susam veya çörek otu dökülebilir. 150 derece de pişirdim ben.
Tuzlu pasta
-
- Benzer Konular
- Cevaplar
- Görüntüleme
- Son mesaj
-
-
- 0 Cevaplar
- 100 Görüntüleme
-
Son mesaj gönderen Seda
-
-
-
- 0 Cevaplar
- 103 Görüntüleme
-
Son mesaj gönderen nscckts
-
-
-
- 4 Cevaplar
- 235 Görüntüleme
-
Son mesaj gönderen nscckts
-
-
- 7 Cevaplar
- 119 Görüntüleme
-
Son mesaj gönderen Mihail Zoscenko