Gebelik Döneminde Anne Adaylarının Beslenme Düzeni

Diyet, Detoks, Diyet Listesi, Egzersiz Programı, Sağlıklı Zayıflama, Online Diyet, İdeal Kilo, Diyet Kürleri, Beslenme Kürleri, Sağlıklı Beslenme, Bulimia, Anoreksiya hakkında bilmek ve paylaşmak istedikleriniz...
Kullanıcı avatarı
nscckts
Site Admin
İfadeler: 41924
Mesajlar: 16782
Kayıt: 25 Ara 2022, 22:53
Konum: Gaziantep
Ruh hali:
Teşekkür etti: 2173 kez
Teşekkür edildi: 7748 kez
Burç:
İletişim:

Gebelik Döneminde Anne Adaylarının Beslenme Düzeni

#1

Okunmamış mesaj gönderen nscckts »

Ancak her birey farklıdır ve beslenme uzmanının önerilerine göre hareket etmek en iyisidir. Genel olarak Amerikan Gebelik Derneği tarafından önerilen kilo alım aralıkları aşağıdaki gibidir:

Normal Kilo (18.5 – 24.9 BMI): İdeal kilo alımı: 11.5 – 16 kg arası
Düşük Kilo (BMI < 18.5): İdeal kilo alımı: 12.5 – 18 kg arası
Fazla Kilo (BMI 25 – 29.9): İdeal kilo alımı: 7 – 11.5 kg arası
Obez (BMI ≥ 30): İdeal kilo alımı: 5 – 9 kg arası
Bu listede gebelik dönemindeki beslenme konusunda genel bir rehberlik sağlasak da her bireyin ihtiyaçları farklı olabilir. Bu nedenle bir beslenme uzmanına danışarak gebelik dönemindeki beslenme planınızı bireysel ihtiyaçlarınıza göre şekillendirmeniz gerekir. İşte gebelikte beslenme konusunda bilmeniz gereken bazı önemli noktalar👇


Her besin grubundan yeterli miktarda alım sağlamak önemlidir. Meyve, sebze, tam tahıllar, protein kaynakları (et, tavuk, balık, baklagiller), süt ürünleri veya alternatifleri gibi besinleri içeren bir beslenme düzeni takip edin. Bu şekilde vücudunuzun tüm önemli besin öğelerini almasını sağlarsınız.


Gebelikte protein gereksinimi artar. Et, tavuk, yumurta, süt ürünleri, baklagiller, kuruyemişler ve tohumlar gibi protein açısından zengin gıdaları beslenme listenize dahil edin. Protein, bebeğinizin gelişimi ve dokuların yenilenmesi için önemlidir.

Gebelikte beslenme söz konusu olduğunda folik asit ve demir açısından zengin gıdalar ön plana çıkıyor. Folik asit, bebeğinizin omurga ve beyin gelişimi için önemli bir rol oynar. Yeşil yapraklı sebzeler, narenciye meyveleri, tam tahıllar ve folik asit takviyeleri bu ihtiyacı karşılamaya yardımcı olur. Demir ise annenin kan hacmini artırarak bebeğe oksijen taşınmasına yardımcı olur. Kırmızı et, yumurta, kuru meyveler,fasulye ve mercimek gibi demir açısından zengin gıdaları tüketin.

Kalsiyum, bebeğinizin kemik gelişimi ve diş sağlığı için önemlidir. Süt, yoğurt, peynir, badem, susam, koyu yeşil yapraklı sebzeler gibi kalsiyum açısından zengin gıdaları tüketin. D vitamini ise kalsiyum emilimine yardımcı olur. Güneş ışığından D vitamini almanın yanı sıra, balık, yumurta sarısı ve D vitamini takviyeleriyle ihtiyacınızı karşılayabilirsiniz. Ancak bu dönemde takviye kullanmadan önce mutlaka doktorunuza danışmalısınız. Eğer ihtiyacınız yoksa takviye kullanmak zararlı olabilir.

Su, vücutta dolaşımı sağlar, sindirimi destekler ve vücut sıcaklığını düzenler. Sağlıklı bir gebelik süreci geçirmek için günde en az 8-10 bardak su içmeye çalışın.

Ham veya az pişmiş et, deniz ürünleri, yumurta, çiğ süt ve çiğ süt ürünleri gibi besinlerden uzak durun. Taze sebzeleri ve meyveleri iyice yıkayın. Her gebelik bireyseldir ve beslenme ihtiyaçları kişiye özeldir. Gebelik sürecinde beslenme uzmanından bireysel beslenme önerileri almak önemlidir. Doğru beslenme, sağlıklı bir gebelik ve bebeğin sağlıklı gelişimi için büyük önem taşır.
1 Resim 1 Resim


Her insan yapmadığı tüm iyiliklerden sorumludur.

Kullanıcı avatarı
Seda
İfadeler: 1313
Mesajlar: 966
Kayıt: 14 Kas 2023, 00:18
Teşekkür etti: 6 kez
Teşekkür edildi: 3 kez
Burç:

Re: Gebelik Döneminde Anne Adaylarının Beslenme Düzeni

#2

Okunmamış mesaj gönderen Seda »

Gayet açıklamalı. ☺
1
1 Resim



Cevapla
  • Benzer Konular
    Cevaplar
    Görüntüleme
    Son mesaj