Güneş alerjisi nedir? Güneş alerjisi belirtileri nelerdir?

Kalıcı Makyaj Uygulamaları, Kozmetik Markaları, Vücut Bakımı, Göğüs Sağlığı, Göğüs Bakımı, Cilt Bakımı, Saç Bakımı, Saç Rengi, Saç Renkleri, Saç Modelleri, El ve Ayak Bakımı, Makyajın Püf Noktaları, Parfüm, Parfüm Yorumları, Parfüm Önerileri, Lazer Epilasyon, İğneli Epilasyon, Bakımlı Kadın Portalı
Kullanıcı avatarı
nscckts
Site Admin
İfadeler: 41911
Mesajlar: 16782
Kayıt: 25 Ara 2022, 22:53
Konum: Gaziantep
Ruh hali:
Teşekkür etti: 2173 kez
Teşekkür edildi: 7748 kez
Burç:
İletişim:

Güneş alerjisi nedir? Güneş alerjisi belirtileri nelerdir?

#1

Okunmamış mesaj gönderen nscckts »

güneş ışınlarının zararlı etkilerinin ciltte hassasiyet oluşturmasıyla meydana gelir. Bazı kişilerde güneş yanığı, kolye küpe gibi aksesuarlar, çeşitli kozmetik kremler ve parfümler güneş ışığı ile birleşerek güneş alerjisinin etkilerinin ortaya çıkmasına neden olabilir.

Güneş alerjisi, güneşte aşırı kaldıktan sonra ciltte oluşan serbest oksijen ve hidroksil radikallerin meydana getirdiği doku ve hücre hasarıdır. Güneş alerjisi belirtileri cilt yapısına ve güneş ışığının maruz kaldığı bölgeye göre değişkenlik gösterir. Güneş alerjisinin etkilerini, güneşin en çok maruz kaldığı cilt dokusunda veya kimyasallarla temas eden bölgelerde görüyoruz.

Güneş alerjisinin en yaygın belirtileri arasında kızarıklık, kaşıntı ve deri döküntüleri yer alıyor. Güneş alerjisinin olduğu bölgede kaşıntıyla birlikte deride minik yumrular ve kabarıklıklar oluşabilir.

Güneş alerjisinin etkisi yaş arttıkça azalıyor, bu nedenle çocuklarda ve gençlerde daha yoğun olarak güneş alerjisi belirtileri görünür. Beyaz tenliler ve bebeklerin cildi daha hassas olduğu için güneş alerjisi olmaya daha meyillidir.

Güneş alerjisi en çok hangi bölgelerde görülür?: Güneşin en yoğun etki ettiği bölgeler yani boyun, ellerin dış kısmı, alt kollar ve alt bacaklar en çok güneş alerjisi görülen bölgeler.

Güneşe çıkmadan önce cildine mutlaka en az SPF 30+ koruması olan ve UVA + UVB ışınlarına karşı cildini koruyan güneş kremi uygula. Güneş kremini, dışarı çıkmadan en az 30 dakika önce uygulamalı ve her 2 saatte bir yenilemelisin. Güneş kremini boynuna, kollarının arkasına ve ellerinin üzerine sürmeyi unutma!
Güneşin en yoğun olduğu 10:00-15:00 saatleri arasında dışarı çıkmamaya dikkat et, güneş alerjisi olmamak için gölgede zaman geçirmeye çalış.
Dudaklar en çok unutulan bölgelerdir. Dudaklarını korumak için SPF 30 korumalı dudak kremi kullanmalısın.
UV ışınlarına karşı geliştirilen güneş gözlüğü kullan, sahte güneş gözlüğü camını yazın kullanmamalısın.
Güneşe çıkarken uzun kollu pamuklu kıyafetler giyerek güneş alerjisi riskini en aza düşürebilirsin.

Güneş alerjisini belirtilerini görmeye başladın, eyvah! Güneş alerjisi belirtileri sana uyuyor ve cildinde kaşıntı ve hassasiyet hissediyorsan 3 ila 5 gün güneşe çıkma. Alerji oluşan bölgeyi iyi koruyarak hassasiyeti kontrol altına alabilirsin. Güneş alerjisi olanların bir çoğu kendini güneşten koruyarak bu belirtileri azaltabiliyor. Fakat 5 gün geçmesine rağmen güneş alerjinin yarattığı hassasiyet geçmiyorsa dermotoloğa gitmelisin. Çünkü güneş alerjisinin etkileri zamanla artabilir ve cildine daha fazla zarar verebilir.

Güneş alerjisi tedavisinde genellikle antihistamin ilaçlar ve deri üzerine sürülen cildi rahatlatan kremler veriliyor. Bu aşamada alerjinin tanımı, alerjinin derecesi ve alerjinin nedeninin belirlenmesi çok önemli. Bu sebeple ilaç kullanmadan önce mutlaka cilt doktoruna giderek muayene olmalısın.
0


Her insan yapmadığı tüm iyiliklerden sorumludur.

Cevapla
  • Benzer Konular
    Cevaplar
    Görüntüleme
    Son mesaj