Sağlıklı beslenirken alternatif atıştırmalıklar
- nscckts
- Site Admin
- İfadeler: 42741
- Mesajlar: 17030
- Kayıt: 25 Ara 2022, 22:53
- Konum: Gaziantep
- Ruh hali:
- Teşekkür etti: 2173 kez
- Teşekkür edildi: 7749 kez
- Burç:
- İletişim:
Re: Sağlıklı beslenirken alternatif atıştırmalıklar
Muhteşem içeriği ve lezzetiyle kahvaltılarınıza ayrı bir keyif katarken içeriğiyle vücudumuza muazzam katkı sağlayacak bir ekmek tarifi. Özellikle Gluten hassasiyeti olanlara, diyette olanlara ya da sporcu beslenmesi yapanlara muhteşem bir seçenek.
Kategori :
- Glutensiz
- Vegan
- Yüksek proteinli
Malzemeler
- 2 su bardağı kırmızı mercimek
- 2 su bardağı soda
- 1 silme tatlı kaşığı karnıyarık otu (yumurta ikamesi olarak)
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı çörek otu
- 1 yemek kaşığı Chia tohumu
- 2 paket kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tutam dereotu
Nasıl Yapılır ?
Geceden ıslattığımız mercimekleri blenderımıza ekliyoruz ve üzerine 2 su bardağı soda ilave ediyoruz. Blenderımızı dinlendire dinlendire mercimeklerimizi çekerken karnıyarık otumuzuda ilave edip kremsi bir hal alana kadar çekmeye devam ediyoruz. (BLENDER’I DİNLENDİRMEYİ UNUTMAYALIM YOKSA MOTORU YANABİLİR)
Daha sonra büyükçe bir kabın içerisine aldığımız karışımımızın içerisine sırasıyla yağ, çörek otu, chia, kabartma tozu, tuz ve dereotunu ilave ettikten sonra iyice karıştırıyoruz ve zeminini iyice yağladığımız (yaklaşık 30 cm çapında) bir borcama tüm malzemeyi ekliyoruz.
Borcama eklediğimiz karışımın üzerine son olarak iç çekirdekleri ilave edip önceden ısıttığımız fırınımızda 180 derecede yarım saat pişiriyoruz. ( Herkesin fırını farklılık gösterebilir, pişip pişmediğini bir kürdan batırarak anlayabilirsiniz) Afiyet olsun.
0
Her insan yapmadığı tüm iyiliklerden sorumludur.
- nscckts
- Site Admin
- İfadeler: 42741
- Mesajlar: 17030
- Kayıt: 25 Ara 2022, 22:53
- Konum: Gaziantep
- Ruh hali:
- Teşekkür etti: 2173 kez
- Teşekkür edildi: 7749 kez
- Burç:
- İletişim:
Re: Sağlıklı beslenirken alternatif atıştırmalıklar
Misafirlerinize ikram etmelik, çocukların beslenme çantasına koymalık veya kahvenin yanında şöyle çıtır çıtır yemelik bir tarif arıyorsanız, işte ihtiyacınız olan malzemeler:
Malzemeler:
½ su bardağı şekersiz fıstık ezmesi
1 adet yumurta
1 tatlı kaşığı vanilya özü
½ su bardağı Hindistan cevizi unu
½ su bardağı badem unu
½ çay bardağı eritilmiş tereyağı
Bir tutam tuz
½ çay kaşığı kabartma tozu
1 yemek kaşığı bal
Hazırlanışı:
Fırını önceden 175 derecede ısıtın.
Unlar hariç tüm malzemeleri karıştırın, daha sonra unları ekleyin.
Yoğun kıvamlı bir karışım elde ettikten sonra ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve elinizle yuvarlayarak top haline getirin.
Avucunuzun bileğe yakın kısmıyla hafifçe bastırın ve biraz yayvan bir şekil verdiğiniz kurabiyeleri yağlı kağıt üzerine dizin.
Çatal yardımıyla dikey ve yatay artı şekline benzeyecek iz çıkararak kurabiyeleri hafifçe ezin.
Yaklaşık 10-15 dakika pişirin.
Afiyet olsun!
0
Her insan yapmadığı tüm iyiliklerden sorumludur.
- nscckts
- Site Admin
- İfadeler: 42741
- Mesajlar: 17030
- Kayıt: 25 Ara 2022, 22:53
- Konum: Gaziantep
- Ruh hali:
- Teşekkür etti: 2173 kez
- Teşekkür edildi: 7749 kez
- Burç:
- İletişim:
Re: Sağlıklı beslenirken alternatif atıştırmalıklar
Fıstık ezmeli enerji topları
Sağlıklı, lezzetli ve çok pratik bir atıştırmalık tarifi arıyorsanız 7’den 70’e her yaştan insanın bayılarak tüketeceği işte o tarif:
Malzemeler:
½ su bardağı şekersiz fıstık ezmesi
½ su bardağı yulaf ezmesi
1 yemek kaşığı bal
2 yemek kaşığı Hindistan cevizi tozu
1 çay kaşığı vanilya özü
Hazırlanışı:
Fıstık ezmesi, bal ve vanilyayı bir kasede karıştırın.
Karışıma yulaf ezmesi de ekleyip harcı elde edin.
Karışımdan ufak parçalar kopararak avucunuzun içerisinde yuvarlayın ve küçük toplar hazırlayın.
Hindistan cevizi rendesi ile süsleyerek servis edin.
Sağlıklı, lezzetli ve çok pratik bir atıştırmalık tarifi arıyorsanız 7’den 70’e her yaştan insanın bayılarak tüketeceği işte o tarif:
Malzemeler:
½ su bardağı şekersiz fıstık ezmesi
½ su bardağı yulaf ezmesi
1 yemek kaşığı bal
2 yemek kaşığı Hindistan cevizi tozu
1 çay kaşığı vanilya özü
Hazırlanışı:
Fıstık ezmesi, bal ve vanilyayı bir kasede karıştırın.
Karışıma yulaf ezmesi de ekleyip harcı elde edin.
Karışımdan ufak parçalar kopararak avucunuzun içerisinde yuvarlayın ve küçük toplar hazırlayın.
Hindistan cevizi rendesi ile süsleyerek servis edin.
0
Her insan yapmadığı tüm iyiliklerden sorumludur.
- deanspie
- Seçkin Üye
- İfadeler: 5605
- Mesajlar: 1990
- Kayıt: 08 Oca 2023, 14:38
- Konum: Dragonstone
- Ruh hali:
- Teşekkür etti: 24 kez
- Teşekkür edildi: 11 kez
- Burç:
Re: Sağlıklı beslenirken alternatif atıştırmalıklar
Bu tarifi bu hafta yapıcam tüm malzemeleri var çok hoşuma gittinscckts yazdı: ↑20 Eyl 2023, 22:46fistik-ezmeli-tarifler-2.jpg
Fıstık ezmeli çıtır kurabiye
Misafirlerinize ikram etmelik, çocukların beslenme çantasına koymalık veya kahvenin yanında şöyle çıtır çıtır yemelik bir tarif arıyorsanız, işte ihtiyacınız olan malzemeler:
Malzemeler:
½ su bardağı şekersiz fıstık ezmesi
1 adet yumurta
1 tatlı kaşığı vanilya özü
½ su bardağı Hindistan cevizi unu
½ su bardağı badem unu
½ çay bardağı eritilmiş tereyağı
Bir tutam tuz
½ çay kaşığı kabartma tozu
1 yemek kaşığı bal
Hazırlanışı:
Fırını önceden 175 derecede ısıtın.
Unlar hariç tüm malzemeleri karıştırın, daha sonra unları ekleyin.
Yoğun kıvamlı bir karışım elde ettikten sonra ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve elinizle yuvarlayarak top haline getirin.
Avucunuzun bileğe yakın kısmıyla hafifçe bastırın ve biraz yayvan bir şekil verdiğiniz kurabiyeleri yağlı kağıt üzerine dizin.
Çatal yardımıyla dikey ve yatay artı şekline benzeyecek iz çıkararak kurabiyeleri hafifçe ezin.
Yaklaşık 10-15 dakika pişirin.
Afiyet olsun!
- nscckts
- Site Admin
- İfadeler: 42741
- Mesajlar: 17030
- Kayıt: 25 Ara 2022, 22:53
- Konum: Gaziantep
- Ruh hali:
- Teşekkür etti: 2173 kez
- Teşekkür edildi: 7749 kez
- Burç:
- İletişim:
Re: Sağlıklı beslenirken alternatif atıştırmalıklar
pratik glutensiz tarifler
pizza:
Malzemeler:
2 su bardağı mısır unu
3 su bardağı ılık su
1 çay kaşığı tuz
1 su bardağı lor peyniri
3-4 cherry domates
1-2 adet sarı-yeşil ya da kırmızı biber
1-2 adet domatesin rendesi
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Not: Normal şartlarda kaşar peynirinde glutenin bulunmaması beklenir, ancak paketli ürünlerde her zaman içindekiler kısmını kontrol etmenizde ve eser miktarda olup olmadığına bakmanızda fayda var.
Hazırlanışı:
Ilık suyun içerisine tuz ekleyerek yavaş yavaş mısır ununu katın ve yoğurmaya başlayın.
Kıvam aldıktan sonra hamura lor peynirini de ekleyin ve güzelce harmanlayın.
Elde ettiğiniz hamuru oklava yardımıyla açın ve dilediğiniz şekilde ister yuvarlak ister kare fırın tepsisine yerleştirin.
Domates rendesini pizza tabanına sürdükten sonra üzerine ince ince kestiğiniz biber ve küçük domates dilimlerini ekleyin.
Dilerseniz pizzanızın üzerine damak tadınıza göre farklı sebze veya et parçaları da ekleyebilirsiniz.
Pizzanın üzerine hafifçe zeytinyağı gezdirin ve kaşar peyniri rendelerini ekleyip fırına atın.
Yaklaşık 15-20 dakika sonra pizzanız hazır.
pizza:
Malzemeler:
2 su bardağı mısır unu
3 su bardağı ılık su
1 çay kaşığı tuz
1 su bardağı lor peyniri
3-4 cherry domates
1-2 adet sarı-yeşil ya da kırmızı biber
1-2 adet domatesin rendesi
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Not: Normal şartlarda kaşar peynirinde glutenin bulunmaması beklenir, ancak paketli ürünlerde her zaman içindekiler kısmını kontrol etmenizde ve eser miktarda olup olmadığına bakmanızda fayda var.
Hazırlanışı:
Ilık suyun içerisine tuz ekleyerek yavaş yavaş mısır ununu katın ve yoğurmaya başlayın.
Kıvam aldıktan sonra hamura lor peynirini de ekleyin ve güzelce harmanlayın.
Elde ettiğiniz hamuru oklava yardımıyla açın ve dilediğiniz şekilde ister yuvarlak ister kare fırın tepsisine yerleştirin.
Domates rendesini pizza tabanına sürdükten sonra üzerine ince ince kestiğiniz biber ve küçük domates dilimlerini ekleyin.
Dilerseniz pizzanızın üzerine damak tadınıza göre farklı sebze veya et parçaları da ekleyebilirsiniz.
Pizzanın üzerine hafifçe zeytinyağı gezdirin ve kaşar peyniri rendelerini ekleyip fırına atın.
Yaklaşık 15-20 dakika sonra pizzanız hazır.
0
Her insan yapmadığı tüm iyiliklerden sorumludur.
- nscckts
- Site Admin
- İfadeler: 42741
- Mesajlar: 17030
- Kayıt: 25 Ara 2022, 22:53
- Konum: Gaziantep
- Ruh hali:
- Teşekkür etti: 2173 kez
- Teşekkür edildi: 7749 kez
- Burç:
- İletişim:
Re: Sağlıklı beslenirken alternatif atıştırmalıklar
Glutensiz ve şekersiz muzlu kek
Doyurucu ve besleyici değerleriyle zengin bir besin kaynağı olan muzu glutensiz ve şekersiz bir tarifle birleştirebilirsiniz!
Malzemeler:
2 olgun muz
1 su bardağı glutensiz un
1/2 su bardağı Hindistan cevizi unu
1/2 su bardağı yoğurt
1/4 su bardağı zeytinyağı
2 yumurta
1 tatlı kaşığı vanilya özü
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
Bir tutam tuz
Hazırlanışı:
Fırını 180°C’ye (350°F) kadar ısıtın. Kek kalıbını yağlayın veya pişirme kağıdı serin.
Muzları ezerek püre haline getirin. Üzerine yumurtaları, yoğurdu, zeytinyağını ve vanilini ekleyip iyice karıştırın.
Ayrı bir kapta, glutensiz un karışımını, Hindistan cevizi ununu, kabartma tozunu ve tuzu karıştırın.
Kuru malzemeleri sıvı malzemelere ekleyip karıştırın. Homojen bir hamur elde edene kadar karıştırmaya devam edin.
Hazırlanan hamuru kalıba dökün.
Önceden ısıtılmış fırında 35-40 dakika kadar pişirin.
Kürdanı batırarak kekin içini kontrol edin, kürdan temiz çıkıyorsa kek pişmiş demektir.
Doyurucu ve besleyici değerleriyle zengin bir besin kaynağı olan muzu glutensiz ve şekersiz bir tarifle birleştirebilirsiniz!
Malzemeler:
2 olgun muz
1 su bardağı glutensiz un
1/2 su bardağı Hindistan cevizi unu
1/2 su bardağı yoğurt
1/4 su bardağı zeytinyağı
2 yumurta
1 tatlı kaşığı vanilya özü
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
Bir tutam tuz
Hazırlanışı:
Fırını 180°C’ye (350°F) kadar ısıtın. Kek kalıbını yağlayın veya pişirme kağıdı serin.
Muzları ezerek püre haline getirin. Üzerine yumurtaları, yoğurdu, zeytinyağını ve vanilini ekleyip iyice karıştırın.
Ayrı bir kapta, glutensiz un karışımını, Hindistan cevizi ununu, kabartma tozunu ve tuzu karıştırın.
Kuru malzemeleri sıvı malzemelere ekleyip karıştırın. Homojen bir hamur elde edene kadar karıştırmaya devam edin.
Hazırlanan hamuru kalıba dökün.
Önceden ısıtılmış fırında 35-40 dakika kadar pişirin.
Kürdanı batırarak kekin içini kontrol edin, kürdan temiz çıkıyorsa kek pişmiş demektir.
Her insan yapmadığı tüm iyiliklerden sorumludur.
- nscckts
- Site Admin
- İfadeler: 42741
- Mesajlar: 17030
- Kayıt: 25 Ara 2022, 22:53
- Konum: Gaziantep
- Ruh hali:
- Teşekkür etti: 2173 kez
- Teşekkür edildi: 7749 kez
- Burç:
- İletişim:
Re: Sağlıklı beslenirken alternatif atıştırmalıklar
Karnabahar pilavı
Malzemeler:
1 baş karnabahar
3 orta boy soğan
3 yemek kaşığı tuzsuz tereyağı veya ghee
½ fincan soyulmuş, dilimlenmiş badem
½ çay kaşığı toz tarçın
Bir çay kaşığı tuz
3 yemek kaşığı kuru üzüm
Hazırlanışı:
Karnabaharı önce iri parçalar halinde parçalayın. Daha sonra bir mutfak robotundan geçirerek küçük küçük parçalar elde edin (yaklaşık bir bakliyat boyutu kadar).
Soğanları ince ince doğrayın.
1 yemek kaşığı yağı tavada eritin ve bademleri altın rengine dönene kadar kavurun.
Ocaktan alın ve tarçın ekleyip kenara koyun.
Kalan yağı bir tencerede eritin ve soğanları yaklaşık 3 dakika kavurun.
Kuru üzümleri ve karnabaharı ekleyip kavurmaya devam edin.
Karnabaharlar iyice yumuşayana dek pişirin ve en son bademleri ekleyip servis edin.
Malzemeler:
1 baş karnabahar
3 orta boy soğan
3 yemek kaşığı tuzsuz tereyağı veya ghee
½ fincan soyulmuş, dilimlenmiş badem
½ çay kaşığı toz tarçın
Bir çay kaşığı tuz
3 yemek kaşığı kuru üzüm
Hazırlanışı:
Karnabaharı önce iri parçalar halinde parçalayın. Daha sonra bir mutfak robotundan geçirerek küçük küçük parçalar elde edin (yaklaşık bir bakliyat boyutu kadar).
Soğanları ince ince doğrayın.
1 yemek kaşığı yağı tavada eritin ve bademleri altın rengine dönene kadar kavurun.
Ocaktan alın ve tarçın ekleyip kenara koyun.
Kalan yağı bir tencerede eritin ve soğanları yaklaşık 3 dakika kavurun.
Kuru üzümleri ve karnabaharı ekleyip kavurmaya devam edin.
Karnabaharlar iyice yumuşayana dek pişirin ve en son bademleri ekleyip servis edin.
0
Her insan yapmadığı tüm iyiliklerden sorumludur.
- nscckts
- Site Admin
- İfadeler: 42741
- Mesajlar: 17030
- Kayıt: 25 Ara 2022, 22:53
- Konum: Gaziantep
- Ruh hali:
- Teşekkür etti: 2173 kez
- Teşekkür edildi: 7749 kez
- Burç:
- İletişim:
Re: Sağlıklı beslenirken alternatif atıştırmalıklar
Pratik humus
Malzemeler:
400 gr haşlanmış nohut
100 ml limon suyu
150 ml zeytinyağı
125 gr tahin
1.5 çay kaşığı toz kişniş
Bir avuç kavrulmuş çam fıstığı
Hazırlanışı:
Haşlanmış nohutları mutfak robotuna alın ve sırasıyla limon suyu, zeytinyağı, tahin ve kişnişi ekleyerek pürüzsüz bir kıvam alana dek çekin.
Eğer çok kuru görünürse kıvam eklemek için süzdüğünüz nohutların suyundan biraz ekleyebilirsiniz.
Çam fıstıklarını tavada birkaç dakika kavurun.
Fıstıkları üzerine ekleyip humusu servis edin.
Dilerseniz üzerine ekstra limon veya zeytinyağı ekleyebilirsiniz. Tamamen damak tadınıza kalmış.
Malzemeler:
400 gr haşlanmış nohut
100 ml limon suyu
150 ml zeytinyağı
125 gr tahin
1.5 çay kaşığı toz kişniş
Bir avuç kavrulmuş çam fıstığı
Hazırlanışı:
Haşlanmış nohutları mutfak robotuna alın ve sırasıyla limon suyu, zeytinyağı, tahin ve kişnişi ekleyerek pürüzsüz bir kıvam alana dek çekin.
Eğer çok kuru görünürse kıvam eklemek için süzdüğünüz nohutların suyundan biraz ekleyebilirsiniz.
Çam fıstıklarını tavada birkaç dakika kavurun.
Fıstıkları üzerine ekleyip humusu servis edin.
Dilerseniz üzerine ekstra limon veya zeytinyağı ekleyebilirsiniz. Tamamen damak tadınıza kalmış.
0
Her insan yapmadığı tüm iyiliklerden sorumludur.
- nscckts
- Site Admin
- İfadeler: 42741
- Mesajlar: 17030
- Kayıt: 25 Ara 2022, 22:53
- Konum: Gaziantep
- Ruh hali:
- Teşekkür etti: 2173 kez
- Teşekkür edildi: 7749 kez
- Burç:
- İletişim:
Re: Sağlıklı beslenirken alternatif atıştırmalıklar
Glutensiz havuçlu kek
Malzemeler:
½ fincan Hindistancevizi yağı
3 su bardağı badem unu
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 çay kaşığı toz kakule
1 çay kaşığı toz tarçın
1 çay kaşığı toz zencefil
½ çay kaşığı karbonat
5 adet yumurta
1.5 su bardağı esmer toz şeker
1 çay kaşığı vanilya özü
2-3 orta boy rendelenmiş havuç
½ fincan Hindistan cevizi tozu
1 fincan ince kıyılmış ceviz
Hazırlanışı:
Fırını önceden 200-250 derece arası ısıtın.
Kek kalıbını birkaç damla Hindistan cevizi yağı ile yağlayın ve birkaç tutam badem unundan eşit şekilde tabanına serpiştirin.
Orta boy bir kapta tuz, kabartma tozu, kakule, tarçın, zencefil, kabartma tozu ve badem ununu karıştırın.
Ayrı bir kapta şeker ve yumurtalı önce yavaş sonra hızlı modda yaklaşık 5-6 dakika çırpın ve vanilyayı ekleyin.
Rendelenmiş havuçların suyunu güzelce bir bez yardımıyla sıkın ve cevizler ve Hindistan cevizi yağı ile başka bir kapta harmanlayın.
Unlu kuru karışımı yavaş yavaş yumurtalı kaba ekleyerek çırpmaya devam edin.
Havuç rendeleri ile birleştirerek güzelce harmanlayın ve kek kalıbına aktararak fırına verin.
30-35 dakika pişirdikten sonra fırından alın ve bir tel üzerinde yaklaşık 10 dakika dinlenmeye bırakın.
Malzemeler:
½ fincan Hindistancevizi yağı
3 su bardağı badem unu
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 çay kaşığı toz kakule
1 çay kaşığı toz tarçın
1 çay kaşığı toz zencefil
½ çay kaşığı karbonat
5 adet yumurta
1.5 su bardağı esmer toz şeker
1 çay kaşığı vanilya özü
2-3 orta boy rendelenmiş havuç
½ fincan Hindistan cevizi tozu
1 fincan ince kıyılmış ceviz
Hazırlanışı:
Fırını önceden 200-250 derece arası ısıtın.
Kek kalıbını birkaç damla Hindistan cevizi yağı ile yağlayın ve birkaç tutam badem unundan eşit şekilde tabanına serpiştirin.
Orta boy bir kapta tuz, kabartma tozu, kakule, tarçın, zencefil, kabartma tozu ve badem ununu karıştırın.
Ayrı bir kapta şeker ve yumurtalı önce yavaş sonra hızlı modda yaklaşık 5-6 dakika çırpın ve vanilyayı ekleyin.
Rendelenmiş havuçların suyunu güzelce bir bez yardımıyla sıkın ve cevizler ve Hindistan cevizi yağı ile başka bir kapta harmanlayın.
Unlu kuru karışımı yavaş yavaş yumurtalı kaba ekleyerek çırpmaya devam edin.
Havuç rendeleri ile birleştirerek güzelce harmanlayın ve kek kalıbına aktararak fırına verin.
30-35 dakika pişirdikten sonra fırından alın ve bir tel üzerinde yaklaşık 10 dakika dinlenmeye bırakın.
Her insan yapmadığı tüm iyiliklerden sorumludur.
- nscckts
- Site Admin
- İfadeler: 42741
- Mesajlar: 17030
- Kayıt: 25 Ara 2022, 22:53
- Konum: Gaziantep
- Ruh hali:
- Teşekkür etti: 2173 kez
- Teşekkür edildi: 7749 kez
- Burç:
- İletişim:
Re: Sağlıklı beslenirken alternatif atıştırmalıklar
Sebzeli kinoa salatası
Malzemeler:
1 su bardağı kinoa
2 adet kırmızı ve yeşil biber
1 adet salatalık
1 adet domates
1 yemek kaşığı zeytinyağı
½ limon suyu
Tuz ve karabiber
Hazırlanışı:
Kinoayı yıkayın ve süzün.
Bir tencerede yaklaşık 15 dakika suda pişirin ve süzdükten sonra soğumaya bırakın.
Tüm malzemeleri küçük küçük doğrayın ve soğuyan kinoa ile karıştırın.
Zeytinyağı, limon suyu, tuz ve karabiber ekleyip güzelce karıştırdıktan sonra servis edin.
Malzemeler:
1 su bardağı kinoa
2 adet kırmızı ve yeşil biber
1 adet salatalık
1 adet domates
1 yemek kaşığı zeytinyağı
½ limon suyu
Tuz ve karabiber
Hazırlanışı:
Kinoayı yıkayın ve süzün.
Bir tencerede yaklaşık 15 dakika suda pişirin ve süzdükten sonra soğumaya bırakın.
Tüm malzemeleri küçük küçük doğrayın ve soğuyan kinoa ile karıştırın.
Zeytinyağı, limon suyu, tuz ve karabiber ekleyip güzelce karıştırdıktan sonra servis edin.
0
Her insan yapmadığı tüm iyiliklerden sorumludur.
- nscckts
- Site Admin
- İfadeler: 42741
- Mesajlar: 17030
- Kayıt: 25 Ara 2022, 22:53
- Konum: Gaziantep
- Ruh hali:
- Teşekkür etti: 2173 kez
- Teşekkür edildi: 7749 kez
- Burç:
- İletişim:
Re: Sağlıklı beslenirken alternatif atıştırmalıklar
Mercimekli kinoa köfteleri
Malzemeler:
1 su bardağı kinoa
1 su bardağı kırmızı mercimek
1 adet soğan
1 adet sarımsak
1 adet yumurta
1 su bardağı galeta unu veya çekilmiş (un haline getirilmiş) yulaf ezmesi
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı tuz ve karabiber
Hazırlanışı:
Kinoa ve kırmızı mercimeği haşlayıp soğumaya bırakın.
Soğan ve sarımsağı rendeleyin.
Tüm malzemeleri geniş bir kapta homojen hale gelene kadar yoğurun.
Köfte harcını elde ettikten sonra elinizle şekil verip, yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine alın.
Yaklaşık 20 dakika 180 derece fırında pişirin.
Dilerseniz humus veya süzme yoğurt ile servis edin.
Malzemeler:
1 su bardağı kinoa
1 su bardağı kırmızı mercimek
1 adet soğan
1 adet sarımsak
1 adet yumurta
1 su bardağı galeta unu veya çekilmiş (un haline getirilmiş) yulaf ezmesi
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı tuz ve karabiber
Hazırlanışı:
Kinoa ve kırmızı mercimeği haşlayıp soğumaya bırakın.
Soğan ve sarımsağı rendeleyin.
Tüm malzemeleri geniş bir kapta homojen hale gelene kadar yoğurun.
Köfte harcını elde ettikten sonra elinizle şekil verip, yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine alın.
Yaklaşık 20 dakika 180 derece fırında pişirin.
Dilerseniz humus veya süzme yoğurt ile servis edin.
0
Her insan yapmadığı tüm iyiliklerden sorumludur.
- nscckts
- Site Admin
- İfadeler: 42741
- Mesajlar: 17030
- Kayıt: 25 Ara 2022, 22:53
- Konum: Gaziantep
- Ruh hali:
- Teşekkür etti: 2173 kez
- Teşekkür edildi: 7749 kez
- Burç:
- İletişim:
Re: Sağlıklı beslenirken alternatif atıştırmalıklar
@Kitty burda bir sürü tarif var
- Değerlendirme: 8.33%
Her insan yapmadığı tüm iyiliklerden sorumludur.
- nscckts
- Site Admin
- İfadeler: 42741
- Mesajlar: 17030
- Kayıt: 25 Ara 2022, 22:53
- Konum: Gaziantep
- Ruh hali:
- Teşekkür etti: 2173 kez
- Teşekkür edildi: 7749 kez
- Burç:
- İletişim:
Re: Sağlıklı beslenirken alternatif atıştırmalıklar
Mercimekli kinoa salatası
Malzemeler
1 su bardağı haşlanmış mercimek
1 su bardağı haşlanmış kinoa
1/2 su bardağı doğranmış taze sebzeler (salatalık, domates, yeşil soğan gibi)
Dilediğiniz kadar zeytinyağı
2 yemek kaşığı limon suyu
Tuz ve karabiber
Yapılışı
Mercimek ve kinoayı iyice yıkayın ve süzün. Büyük bir karıştırma kabında, mercimek, kinoa ve doğranmış sebzeleri karıştırın. Zeytinyağı ve limon suyunu ekleyin, tuz ve karabiberle tatlandırın. Karışımı iyice karıştırın ve buzdolabında birkaç saat soğumaya bırakın. Soğuduğunda servis yapın ve sağlıklı bir dirençli nişasta dolu öğünün tadını çıkarın.
Malzemeler
1 su bardağı haşlanmış mercimek
1 su bardağı haşlanmış kinoa
1/2 su bardağı doğranmış taze sebzeler (salatalık, domates, yeşil soğan gibi)
Dilediğiniz kadar zeytinyağı
2 yemek kaşığı limon suyu
Tuz ve karabiber
Yapılışı
Mercimek ve kinoayı iyice yıkayın ve süzün. Büyük bir karıştırma kabında, mercimek, kinoa ve doğranmış sebzeleri karıştırın. Zeytinyağı ve limon suyunu ekleyin, tuz ve karabiberle tatlandırın. Karışımı iyice karıştırın ve buzdolabında birkaç saat soğumaya bırakın. Soğuduğunda servis yapın ve sağlıklı bir dirençli nişasta dolu öğünün tadını çıkarın.
Her insan yapmadığı tüm iyiliklerden sorumludur.
- Mihail Zoscenko
- İfadeler: 503
- Mesajlar: 160
- Kayıt: 08 Oca 2023, 20:30
- Teşekkür etti: 32 kez
- Teşekkür edildi: 79 kez
Re: Sağlıklı beslenirken alternatif atıştırmalıklar
Nisam nasıl gidiyor sağlıklı beslenme
Ben tr kilosuna 2 kg kaldı sadece (3-4 kg verdim) ama bu sefer de sporu bıraktım :D
Ben tr kilosuna 2 kg kaldı sadece (3-4 kg verdim) ama bu sefer de sporu bıraktım :D
- nscckts
- Site Admin
- İfadeler: 42741
- Mesajlar: 17030
- Kayıt: 25 Ara 2022, 22:53
- Konum: Gaziantep
- Ruh hali:
- Teşekkür etti: 2173 kez
- Teşekkür edildi: 7749 kez
- Burç:
- İletişim:
Re: Sağlıklı beslenirken alternatif atıştırmalıklar
iyi gidiyor canım 5 kg var spora devam ama eskisi gibi ağır yapmıyorumMihail Zoscenko yazdı: ↑03 Kas 2023, 20:52Nisam nasıl gidiyor sağlıklı beslenme
Ben tr kilosuna 2 kg kaldı sadece (3-4 kg verdim) ama bu sefer de sporu bıraktım :D
sadece yürüyüş
0
Her insan yapmadığı tüm iyiliklerden sorumludur.
- Mihail Zoscenko
- İfadeler: 503
- Mesajlar: 160
- Kayıt: 08 Oca 2023, 20:30
- Teşekkür etti: 32 kez
- Teşekkür edildi: 79 kez
Re: Sağlıklı beslenirken alternatif atıştırmalıklar
Tamam haber edelim birbirimize o zaman.nscckts yazdı: ↑03 Kas 2023, 20:58iyi gidiyor canım 5 kg var spora devam ama eskisi gibi ağır yapmıyorumMihail Zoscenko yazdı: ↑03 Kas 2023, 20:52Nisam nasıl gidiyor sağlıklı beslenme
Ben tr kilosuna 2 kg kaldı sadece (3-4 kg verdim) ama bu sefer de sporu bıraktım :D
sadece yürüyüş
Bugün iyi beslendim sayılmaz, bonibonla püsküüt yedim (düşün rezilliğimi en son çocukken bonibon yemişimdir buraya gelene kadar), öğlen de yemekhanede lazanya vardı, 3 gibi onu yedim. 5 km yürüdüm.
Yarın daha çok yürürüm, daha eli yüzü düzgün beslenirim inşallah.
- nscckts
- Site Admin
- İfadeler: 42741
- Mesajlar: 17030
- Kayıt: 25 Ara 2022, 22:53
- Konum: Gaziantep
- Ruh hali:
- Teşekkür etti: 2173 kez
- Teşekkür edildi: 7749 kez
- Burç:
- İletişim:
Re: Sağlıklı beslenirken alternatif atıştırmalıklar
koptum banibonla püsküütüne afiyet olsun canım mmmm lazanya nasıl da şifa olmuştur oh yarasınMihail Zoscenko yazdı: ↑03 Kas 2023, 23:02Tamam haber edelim birbirimize o zaman.nscckts yazdı: ↑03 Kas 2023, 20:58iyi gidiyor canım 5 kg var spora devam ama eskisi gibi ağır yapmıyorumMihail Zoscenko yazdı: ↑03 Kas 2023, 20:52Nisam nasıl gidiyor sağlıklı beslenme
Ben tr kilosuna 2 kg kaldı sadece (3-4 kg verdim) ama bu sefer de sporu bıraktım :D
sadece yürüyüş
Bugün iyi beslendim sayılmaz, bonibonla püsküüt yedim (düşün rezilliğimi en son çocukken bonibon yemişimdir buraya gelene kadar), öğlen de yemekhanede lazanya vardı, 3 gibi onu yedim. 5 km yürüdüm.
Yarın daha çok yürürüm, daha eli yüzü düzgün beslenirim inşallah.
gayet güzel yürümüşsün merak etme zararı gitmiş faydası kalmış
Her insan yapmadığı tüm iyiliklerden sorumludur.
- Mihail Zoscenko
- İfadeler: 503
- Mesajlar: 160
- Kayıt: 08 Oca 2023, 20:30
- Teşekkür etti: 32 kez
- Teşekkür edildi: 79 kez
Re: Sağlıklı beslenirken alternatif atıştırmalıklar
E ama öyle nisam kötü beslenmenin göstergesi olarak bonibon da yemezsin be, napalım elimizde o vardı, allah hepimizi layıkıyla kötü beslenenlerden eylesin aminnscckts yazdı: ↑03 Kas 2023, 23:08koptum banibonla püsküütüne afiyet olsun canım mmmm lazanya nasıl da şifa olmuştur oh yarasınMihail Zoscenko yazdı: ↑03 Kas 2023, 23:02Tamam haber edelim birbirimize o zaman.
Bugün iyi beslendim sayılmaz, bonibonla püsküüt yedim (düşün rezilliğimi en son çocukken bonibon yemişimdir buraya gelene kadar), öğlen de yemekhanede lazanya vardı, 3 gibi onu yedim. 5 km yürüdüm.
Yarın daha çok yürürüm, daha eli yüzü düzgün beslenirim inşallah.
gayet güzel yürümüşsün merak etme zararı gitmiş faydası kalmış
- nscckts
- Site Admin
- İfadeler: 42741
- Mesajlar: 17030
- Kayıt: 25 Ara 2022, 22:53
- Konum: Gaziantep
- Ruh hali:
- Teşekkür etti: 2173 kez
- Teşekkür edildi: 7749 kez
- Burç:
- İletişim:
Re: Sağlıklı beslenirken alternatif atıştırmalıklar
bonibonların gücü adınaMihail Zoscenko yazdı: ↑03 Kas 2023, 23:36E ama öyle nisam kötü beslenmenin göstergesi olarak bonibon da yemezsin be, napalım elimizde o vardı, allah hepimizi layıkıyla kötü beslenenlerden eylesin aminnscckts yazdı: ↑03 Kas 2023, 23:08koptum banibonla püsküütüne afiyet olsun canım mmmm lazanya nasıl da şifa olmuştur oh yarasınMihail Zoscenko yazdı: ↑03 Kas 2023, 23:02
Tamam haber edelim birbirimize o zaman.
Bugün iyi beslendim sayılmaz, bonibonla püsküüt yedim (düşün rezilliğimi en son çocukken bonibon yemişimdir buraya gelene kadar), öğlen de yemekhanede lazanya vardı, 3 gibi onu yedim. 5 km yürüdüm.
Yarın daha çok yürürüm, daha eli yüzü düzgün beslenirim inşallah.
gayet güzel yürümüşsün merak etme zararı gitmiş faydası kalmış
Her insan yapmadığı tüm iyiliklerden sorumludur.
- Mihail Zoscenko
- İfadeler: 503
- Mesajlar: 160
- Kayıt: 08 Oca 2023, 20:30
- Teşekkür etti: 32 kez
- Teşekkür edildi: 79 kez
Re: Sağlıklı beslenirken alternatif atıştırmalıklar
Günaydınlar efenim (burada günaydın haha)
Kahvaltı yapıyorum, zeytin piynir domtis salatalık ceviz, bi tane de yumurta yiyorum an itibariyle
Kahvaltı yapıyorum, zeytin piynir domtis salatalık ceviz, bi tane de yumurta yiyorum an itibariyle
-
- Benzer Konular
- Cevaplar
- Görüntüleme
- Son mesaj