Çalınan iPhone'unuzu kurtaracak çözüm

iphone, güvenlik, cep telefonu

Bilişim & Teknik & Teknoloji konusunda aradığınız herşey
Kullanıcı avatarı
nscckts
Site Admin
İfadeler: 43071
Mesajlar: 17167
Kayıt: 25 Ara 2022, 22:53
Konum: Gaziantep
Ruh hali:
Teşekkür etti: 2173 kez
Teşekkür edildi: 7749 kez
Burç:
İletişim:

Çalınan iPhone'unuzu kurtaracak çözüm

#1

Okunmamış mesaj gönderen nscckts »

Çalınan iPhone'unuzu kurtarabilecek inanılmaz bir kısayol oluşturdu: Bir teknoloji uzmanı tarafından geliştirilen bu kısayol, hırsızların iPhone'umu Bul'u devre dışı bırakmasını engelliyor.

Bir teknoloji uzmanı, kilidi açıkken bir telefonun çalındığı kabus senaryosunda, iPhone’un yerini belirlemenizi sağlayan Bul özelliğini devre dışı bırakabilecek hırsızlara karşı bile koruma sağlayan bir iPhone kısayolu oluşturdu.

Bu yöntem, cihazın Bul uygulamasını devre dışı bırakan bir özellik olan Uçak Moduna geçirilmesini önleyen Uçak Modu Kilidi V4’ü etkinleştirmeyi içeriyor. Kullanıcıların bu Kısayol’a erişmek için iOS 16.5’i kullanmaları gerekiyor.

New York’ta yaşayan İspanyol bir girişimci ve Ürün Tasarımcısı olan Diego Jimenez, DailyMail.com ile yaptığı görüşmede, Twitter’da yayınladığı kısayolun telefonu otomatik olarak kilitlediğini, bağlantıyı açtığını ve konumunu paylaştığını söyledi. Jimenez, “Telefonunuz çalınsa ve cihazı fiziksel olarak kaybetseniz bile, bu kısayol, hırsızın Uçak Moduna ve içinde bulunduğumuz bu günlerde ve çağda çok hassas içerikler olan kişisel verilerinize ve uygulamalarınıza erişmesini engeller” diyor ve devam ediyor: “Kesinlikle sihirli bir değnek değil, yalnızca bu durumda yardımcı olabilecek ek bir güvenlik katmanı. Öyle ki bundan sonra üç versiyon daha yaptım.”

Jimenez’in kısayolu, telefon kullanıcılarına telefonun yerini tespit etmeleri veya Bul’u kullanarak cihazı uzaktan kilitlemeleri için zaman tanıyor. Yöntem, sekiz milyondan fazla görüntülenmeyle Twitter’da viral oldu ve diğer uzmanlar, kısayolun nasıl daha fazla iyileştirilebileceği konusunda fikirlerle katkıda bulundu.

Kısayolu etkinleştirmek için bağlantıya tıklayın, Kısayollar (Shortcuts) uygulamasına gidin ve Uçak Modu Kilidi v4’ü etkinleştirin (en son iOS 16.5’i ve güncellenmiş Kısayollar uygulamasını kullanmanız gerekiyor).
Kısayolun Uçak modu açıkken çalışmasını sağlamak için Kısayollara gidin ve alttaki Otomasyonu (Automation) seçin.
Burada görünen olaylar listesinden Uçak modunu seçin, ardından bir sonraki ekranda ‘Açık’ı (Is Turned On) seçin.
Sonra İleri'ye basın, kutuya Run Shortcut (Kısayolu Çalıştır) yazın, Kısayol’a dokunun ve Uçak Modu Kilidi V4’ü seçin.
Bunun ardından bu kısayol, Uçak Modu her açıldığında çalışmalıdır.

Telefonunuz çalınırsa, iCloud’daki Cihazımı Bul sayfasını kullanarak Apple hesabınıza giriş yapın. Cihazınızı o sayfadan silebilir veya kişisel bilgilerinizi koruyan Kayıp Moduna alabilirsiniz. Ayrıca cihazınızı ses çıkarmaya da zorlayabilirsiniz.
0


Her insan yapmadığı tüm iyiliklerden sorumludur.

Cevapla
  • Benzer Konular
    Cevaplar
    Görüntüleme
    Son mesaj