Pandispanya Keki Nasıl Yapılır?

Paylaşmak istediğiniz püf noktalar, öneriler ve tarifler listesini buradan oluşturabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
nscckts
Site Admin
İfadeler: 42653
Mesajlar: 17015
Kayıt: 25 Ara 2022, 22:53
Konum: Gaziantep
Ruh hali:
Teşekkür etti: 2173 kez
Teşekkür edildi: 7749 kez
Burç:
İletişim:

Pandispanya Keki Nasıl Yapılır?

#1

Okunmamış mesaj gönderen nscckts »

Kendi başına kahvaltılarda reçel ya da çikolata kremasıyla tüketebileceğiniz gibi, kek ve pasta yapımında temel malzemeyi oluşturan leziz pandispanya keki tarifimizi mutlaka deneyin. Burada önce malzemeleri ve sonra tarifi detaylıca anlatıyoruz fakat aşağıda usta aşçılar özetini de bulabilir.

Pandispanya yapımı için malzemelerimiz şöyle, 4 adet yumurta akı, 1 su bardağı toz şeker, biraz ılık su, 1 paket kabartma tozu, 1 paket vanilin şekeri ya da sıvı vanilya aroması, 1 buçuk su bardağı un, aroma vermesi için limon ya da portakal kabuğu rendesi, 1 yemek kaşığı limon suyu ve yarım çay kaşığı tuz.

Pandispanya keki için önce oda sıcaklığındaki yumurta akını, sanki beze yapar gibi, köpük köpük olana kadar ve kabarana kadar mikser yardımıyla iyice çırpıyoruz. Bu aşamada şekerin yarısını yumurta beyazına ilave ederek de karıştırabilirsiniz, size kalmış. Mikser yoksa elde yapmanız epeyce zor bu karıştırma işini fakat deneyebilirsiniz.

İkinci aşamada yumurtaların sarısını eğer şekerin yarısı beyazlar ile kullandıysanız kalan şekerle, kullanmadıysanız tamamıyla çırpacağız. İçine bir kahve fincanı kadar sıcak su ilave edip karıştırmaya devam ediyoruz. Rengi açılana kadar karıştırıyoruz. Sonra da bir buçuk su bardağı unumuzu pandispanya pastamızın yapımı için ilave ediyoruz. Kabartma tozu ve vanilyayı da ilave ettikten sonra yumurta sarılı unlu karışımı çırpmaya devam ediyoruz. Bu aşamada arzuya göre limon suyu ve portakal ya da limon kabuğunu da aroma için ilave edebilirsiniz. Bazımız limon aroması sevmeyiz o durumda gerek yok, pandispanya kekinin kıvamını etkileyen bir içerik değil. En son olarak, köpürttüğünüz yumurta aklarını ana pandispanya keki malzemesine ekleyin. Fazla karıştırmadan kek kalıbına boşaltın. 180 derece fırında 40-45 dakika ya da üzeri kabarana kadar pişirin.
İpuçları:

Kabartma tozu yerine, 1 buçuk su bardağı un ve yarım bardak mısır nişastası ikamesi kullanabilirsiniz.
Kullanılan yumurtaların dolaptan çıkmamış olması gerekiyor, mümkünse oda sıcaklığında bekletin.
Kesmeden önce dağılmaması için 30-40 dakika beklemeniz gerekiyor.
Pandispanyayı fırına koyarken yanında su dolu bir kap olması ya da bulunduğun kabın altına su koymak yumuşak olmasını sağlıyor.

Pandispanya ne demek?
Pan de españa’dan geliyor, İspanyolca “İspanyol ekmeği” demek.
Pandispanya keki malzemeleri
4 yumurta
1 buçuk bardak un
1 su bardağı toz şeker
Yarım fincan sıcak su
1 paket kabartma tozu
Vanilin ya da vanilya aroması
Bir tutam tuz

Pandispanya keki yapımı
Yumurta akını köpük köpük oluncaya kadar karıştırın.
Yumurta sarısını şekerle karıştırıp diğer katı malzemeleri ekleyin ve karıştırmaya devam edin.
En son çok hafif bir şekilde yumurta akını pandispanya karışımına ekleyip, 180 derece fırında kabarıncaya kadar 40-45 dakika pişirin.
0


Her insan yapmadığı tüm iyiliklerden sorumludur.

Cevapla
  • Benzer Konular
    Cevaplar
    Görüntüleme
    Son mesaj