Kırmızı Kadife Tatlısı

Paylaşmak istediğiniz püf noktalar, öneriler ve tarifler listesini buradan oluşturabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
nscckts
Site Admin
İfadeler: 43038
Mesajlar: 17153
Kayıt: 25 Ara 2022, 22:53
Konum: Gaziantep
Ruh hali:
Teşekkür etti: 2173 kez
Teşekkür edildi: 7749 kez
Burç:
İletişim:

Kırmızı Kadife Tatlısı

#1

Okunmamış mesaj gönderen nscckts »

Kırmızı kadife tatlısı nasıl yapılır?



Kırmızı kadife tatlısı, inanılmaz derecede yumuşak, ıslak, tereyağlı ve üzerinde yapılışı kolay bir krem peynirli krema ile son derece leziz bir pastadır. Kırmızı kadife tatlısı tarifi ve kırmızı kadife tatlısı ipuçları yazımızda.



Kırmızı kadife tatlısı son derece eşsiz bir pasta türüdür. Çünkü hem vanilya aromasına sahiptir hem de yeterli oranda çikolata içerir. Diğer taraftan kıvamını tutturmak bazen zor olabilir, çünkü kırmızı kadife tatlısı hem bol tereyağı içerir, ama hafif soğuduğunda nemli kalabilmesi de şarttır. Burada sizinle paylaşacağımız kırmızı kadife tatlısı tarifinde, tüm bu özelliklere sahip bir kırmızı kadife tatlısı yapımı için ve aynı zamanda inanılmaz derecede lezzetli bir tatlı yapmanız gerekli ipuçlarını bulabilirsiniz. Ayrıca bu pastayı nasıl mükemmelleştireceğinizle ilgili bilmeniz gereken her şeyi paylaşacağız. Kırmızı kadife tatlısının kekini pasta kalıbında veya minik cupcake kalıplarında yapabilirsiniz.

Kırmızı kadife tatlısı ipuçları



Bu kırmızı kadife tatlısını yapmak için işe kuru malzemelerinizi karıştırarak işe başlayın: Kek unu, şekersiz kakao tozu, kabartma tozu ve tuz. Çok amaçlı una göre daha yumuşak ve daha hafif bir kek yapmanızı sağlayacak olan, daha düşük protein içeren kek unu kullanmanızı öneriyoruz.



Kırmızı kadife tatlısının kekinde ona özel lezzetini veren yarım çay bardağı kadar kakao tozu vardır, bu yüzden kek çok fazla çikolatalı değildir, ancak kırmızı kadife tatlısında olması gereken kadar çikolataya sahiptir. Kuru malzemeleri karıştırdıktan sonra, herhangi bir kakao tozu topağını ortadan kaldırmak ve kekin hafif kalmasına yardımcı olmak için kırmızı kadife tatlısının kekinin kuru malzemelerini elemeniz iyi olacaktır.



Ardından tereyağı ve toz şekerle başlayarak ıslak malzemeleri karıştırın. Tereyağı ve şekeri 7-8 dakika kadar mikserle çırpmanız iyi olur. Hafif ve kabarık olana kadar tereyağı ve şekeri birlikte krema haline getirmek, kek hamurunuza daha fazla hava katar ve daha yumuşak, daha hafif, akışkan bir kek oluşturur.


Tereyağı ve şeker birlikte krema haline getirildiğinde, iyice ayrışana kadar iki yumurtayı çırpın. Ardından kalan ıslak malzemeleri karıştırın: Biraz yağ, kırmızı gıda boyası, vanilya özü ve sirke. Yağ, keki inanılmaz derecede nemli tutmaya yardımcı oluyor, bu yüzden bu kekte tereyağı ve sıvı yağı bir arada kullanmanız mantıklı olur.



Islak malzemeleri karıştırdıktan sonra, kuru malzemeleri ıslak malzemelerin içine üç adımda karıştırmanız, hem topaklanmayı önler hem de her seferinde bir kez daha iyice birbiri içine karışmasını sağlar. Ayrıca katı malzemeler fazla gelir de kek hamuru çok katılaşırsa diye önceden önlem almış da olursunuz.

Kırmızı kadife tatlısının hamuru karıştırıldıktan sonra güzel bir parlak kırmızı renkte bir karışımınız olacaktır. Yağlı kağıt serdiğiniz iki kek kalıbında iki adet keki pişirmeye başlayın. Kek katmanları pişip soğuduktan sonra, kremayı karıştıracaksınız.


Kırmızı Kadife Tatlısı İçin Pişirme İpuçları



Başlamadan önce tüm malzemelerinizin oda sıcaklığında olduğundan emin olun.

Kakao tozu topaklarını çıkarmak için kuru malzemeleri eleyin. Bu aynı zamanda kekin yumuşak ve hafif kalmasına da yardımcı olacaktır.



Tereyağı ve şekeri 7-8 dakika kadar mikserle çırpmanızı öneriyoruz. Hafif ve kabarık olana kadar tereyağı ve şekeri birlikte krema haline getirmek, kırmızı kadife tatlısının kek hamurunun havalanmasını sağlar ve daha yumuşak, daha hafif bir kek oluşturur.



Kuru malzemeleri üç ilave halinde karıştırmak, kek hamurunun katılaşmasını önlemeye yardımcı olur.



Kırmızı kadife tatlısı malzemeler



Kırmızı kadife tatlısı için:

2 ve 2/3 su bardağı (300 gram) kek unu

Yarım çay bardağı (25 gram) kakao tozu

1 çay kaşığı kabartma tozu

1/2 çay kaşığı tuz

1/2 su bardağı (100 gram) oda sıcaklığında tereyağı

1 ve 3/4 su bardağı (350 gram) toz şeker

2 büyük yumurta oda sıcaklığı

1/2 su bardağı (120 ml) bitkisel yağ

15 gram kırmızı gıda boyası

2 çay kaşığı vanilya özü

1 çay kaşığı sirke





Krem peynirli krema için:

1 paket krem peynir (Mascarpone veya labne de olur)

3 su bardağı (175 gram) oda sıcaklığında tereyağı

3 su bardağı (350 gram) pudra şekeri

1 ve 1/2 çay kaşığı vanilya aroması



Kırmızı kadife tatlısı yapılışı



Fırını (180°C) önceden ısıtın. İki adet 20cmlik kek tavasını yağlı kağıt ile kaplayın.



Büyük bir karıştırma kabında kek unu, kakao tozu, kabartma tozu ve tuzu birlikte çırpın.

Daha sonra kakao tozu topaklarını yok etmek için kuru malzemeleri eleyin. Kenara koyun.

Mikser kullanarak büyük bir karıştırma kasesinde, tereyağı ve şekeri orta hızda 4-5 dakika boyunca krema haline getirin. Yumurtaları ekleyin ve tamamen birleşene kadar karıştırın, ardından yağ, kırmızı gıda boyası, vanilya aroması ve sirkeyi karıştırın.

Kuru malzemeleri, ıslak malzemelerle üç ilave halinde karıştırın. Her ilaveyi ekledikten sonra iyice birleşene kadar karıştırdığınızdan emin olun.



Hazırladığınız kek hamurunu iki kek kalıbı arasında eşit olarak dağıtın ve hamuru tek bir tabaka halinde yayın. Keklerdeki hava kabarcıklarını gidermek için kek kalıplarını tezgaha 2-3 kez vurun.



180°C sıcaklıkta 30 dakika ya da keklerin ortasına batırılan bir kürdan temiz çıkana kadar pişirin. Fırından dikkatlice çıkarın ve kalıbın içerisindeyken 15-20 dakika soğuması için bir tel ızgara üzerine yerleştirin. Ardından kekleri kek kalıplarından dikkatlice çıkarın ve tamamen soğuması için tekrar kabı olmadan tel ızgara üzerine yerleştirin.



Kırmızı Kadife Tatlısı Krema Hazırlanışı:

Krem peynirli kremayı yapmak için varsa mikser kullanarak büyük bir karıştırma kasesinde krem peyniri pürüzsüz olana kadar çırpın. Tereyağını ekleyin ve iyice birleşip pürüzsüz hale gelene kadar yaklaşık 1 dakika karıştırın.



Pudra şekeri ve vanilya aromasını karıştırın ve tamamen birleşene kadar karıştırmaya devam edin.



Kırmızı kadife tatlısını birleştirmek için:



Her pastanın üstünü bir bıçak veya pasta düzleştirici ile düzleştirin. Kek katmanlarından birini bir kek standına veya tabağa koyun, üstüne bir kat krema koyun ve düz bir tabaka halinde düzeltin. İkinci katmanı üstüne yerleştirin, ardından kalan kremayı kırmız kadife tatlısının üstünü ve yanlarını dondurmak için kullanın.
0


Her insan yapmadığı tüm iyiliklerden sorumludur.

Cevapla
  • Benzer Konular
    Cevaplar
    Görüntüleme
    Son mesaj