Kaburga dolması

Paylaşmak istediğiniz püf noktalar, öneriler ve tarifler listesini buradan oluşturabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
nscckts
Site Admin
İfadeler: 43145
Mesajlar: 17217
Kayıt: 25 Ara 2022, 22:53
Konum: Gaziantep
Ruh hali:
Teşekkür etti: 2173 kez
Teşekkür edildi: 7749 kez
Burç:
İletişim:

Kaburga dolması

#1

Okunmamış mesaj gönderen nscckts »

images (1).jpg
images (1).jpg (14.37 KiB) 142 kere görüntülendi
Güneydoğu Anadolu'dan nefis bir kaburga dolması tarifi!


Malzemeler 6 Kişilik
4 su bardağı pirinç
750 g kuşbaşı et
1 su bardağı badem
İsteğe bağlı yenibahar
İsteğe bağlı karabiber
İsteğe bağlı köfte harcı
1 su bardağı yoğurt
İsteğe bağlı maydanoz
2 kg kuzu kaburgası


Hazırlanışı
Kuşbaşı etleri tencerede pişirelim.
Pirinçleri çok fazla pişirmeden başka bir tencerede haşlayalım. Etleri ve pirinçleri süzelim. Yenibaharla karabiberi havanda dövelim. Etleri dövülmüş olan baharatlarla kavurup suyunu çektikten sonra tereyağını ekleyelim ve kavurmaya devam edelim.
Kavrulan etlerle haşlanan pirinçleri bir kapta karıştıralım. Üzerine kavrulmuş bademle baharatları ekleyelim.
Ardından karışımı kaburganın içine doldurup kaburganın doldurulan kısmını kapatalım. Kaburganın üzerine yoğurt sürelim. Bir tavada tereyağını eritip kaburgayı kızartalım. Daha sonra tencereye kızartılan kaburgaları koyup üzerine su ekleyerek pişmeye bırakalım.
indir.jpg
indir.jpg (8.87 KiB) 142 kere görüntülendi
0


Her insan yapmadığı tüm iyiliklerden sorumludur.

Cevapla
  • Benzer Konular
    Cevaplar
    Görüntüleme
    Son mesaj