Malzemeler:
100 gram kuru patlıcan
1 su bardağı haşlanmış nohut
400 gram jülyen doğranmış dana et
1 yemek kaşığı salça
2 adet soğan
1 çay kaşığı kimyon tohumu
Zeytinyağı
Tuz, karabiber
Yapılışı:
Tencereye su koyup kaynatın. Kaynayınca kuru patlıcanları ilave edip 5 dakika haşlayın. Altını kapatıp 5 dakika suyun içinde bekletin. Beklettiğiniz patlıcanları delikli bir kaşık yardımıyla süzün. Tencereyi ocağa alıp ısıtın. Isınınca 4 yemek kaşığı zeytinyağı ve dana etlerini ilave edip 5-6 dakika kavurun. 1 bardak su ilave edip kapağını kapatın, kaynayana kadar yüksek kaynadıktan sonra kısık ateşte 15 dakika pişirin. Soğanları piyazlık doğrayın. Doğradığınız soğanları tencereye ilave edip 3-4 dakika kavurun. Salça ekleyip karıştırın. Haşladığınız kuru patlıcanları, haşlanmış nohutları, tuz ve 2 bardak su ilave edip kapağını kapatın. Kısık ateşte 15 dakika pişirin. Kimyon tohumu ve karabiber ekleyip karıştırın. Etli kuru patlıcan yemeğiniz hazır.
Etli kuru patlıcan yemeği tarifi
-
- Benzer Konular
- Cevaplar
- Görüntüleme
- Son mesaj
-
-
- 0 Cevaplar
- 104 Görüntüleme
-
Son mesaj gönderen nscckts
-
-
-
- 2 Cevaplar
- 81 Görüntüleme
-
Son mesaj gönderen nscckts
-
-
-
- 3 Cevaplar
- 225 Görüntüleme
-
Son mesaj gönderen nscckts
-
-
-
- 1 Cevaplar
- 169 Görüntüleme
-
Son mesaj gönderen nscckts
-
-
-
Yeni mesaj Çekirdekli kuru fasülye ve şehriyeli pirinç pilav
gönderen Seda » » forum Yemek Tarifleri - 3 Cevaplar
- 152 Görüntüleme
-
Son mesaj gönderen Seda
-