MALZEMELER
Dış köftesi için:
1,5 su bardağı ince bulgur
1 adet yumurta
Tuz
3 yemek kaşığı un
İç malzemesi;
200 gram kıyma
1 orta boy soğan
Toz biber
Tuz ve karabiber
1 su bardağı haşlanmış nohut
200 gram haşlanmış et
1 yemek kaşığı domates salçası
Sıvı yağ ve tuz
----------
Bulguru çok az ılık suda ıslatın. Yumuşayınca salça, tuzu koyup yoğurun.
Hamur kıvama gelmeye başlayınca yumurta ve unu ekleyip yoğurma işlemine devam edin.
Daha sonra tavada soğan ve kıymayı kavurun. Baharatları ekleyip karıştırın ve kenara alın.
Bulgur hamurundan küçük parçalar alıp içli köfte gibi açıp içine hazırladığınız karışımından koyup, kapatın.
İç harç bitene kadar işleme devam edip, daha sonra boş hamurlar yapın.
Tencereye suyu koyup, hazırladığınız köfteleri haşlayın.
NOT: Suyun içine yarım limon suyu ve tuz ekleyin ki köfteler açılmasın
Bir tencereye biraz sıvı yağ ve salça koyup biraz soteleyip haşlanan et ve nohutu ekleyin.
Üzerine et suyu koyup özleşene kadar kaynatın.
Haşladığımız köfteleri atıp bir taşım daha kaynatıp kapatın. Sıcak sıcak servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun...
En kolay analı kızlı nasıl yapılır?
-
- Benzer Konular
- Cevaplar
- Görüntüleme
- Son mesaj