Sebzelerin lezzetini ikiye katlayın: Pratik tuzlu kek tarifleri

Paylaşmak istediğiniz püf noktalar, öneriler ve tarifler listesini buradan oluşturabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
nscckts
Site Admin
İfadeler: 41972
Mesajlar: 16791
Kayıt: 25 Ara 2022, 22:53
Konum: Gaziantep
Ruh hali:
Teşekkür etti: 2173 kez
Teşekkür edildi: 7748 kez
Burç:
İletişim:

Sebzelerin lezzetini ikiye katlayın: Pratik tuzlu kek tarifleri

#1

Okunmamış mesaj gönderen nscckts »

Ispanaklı kek
tuzlu-kek-tarifleri-2.jpg
Malzemeler:

2 su bardağı un
3 adet yumurta
1 çay bardağı zeytinyağı
½ su bardağı peynir
1 su bardağı doğranmış ıspanak
½ su bardağı yoğurt
1 tatlı kaşığı karbonat veya kabartma tozu
Bir tutam tuz, karabiber ve toz kırmızı biber
Hazırlanışı:

Önceden 180 derecede fırını ısıtın.
Yumurtaları çırpıp yoğurt ve zeytinyağı ile karıştırın.
Kalan tüm malzemeleri ekleyin ve iyice karıştırıp kek harcını elde edin.
Yağlanmış kek kalıbına harcı dökün ve fırına verin.
Yaklaşık 30-40 dakika pişirin.
Fırından çıkardıktan sonra soğuması için biraz bekleyin ve dilimleyip servis edin.
1
1 Resim


Her insan yapmadığı tüm iyiliklerden sorumludur.

Kullanıcı avatarı
nscckts
Site Admin
İfadeler: 41972
Mesajlar: 16791
Kayıt: 25 Ara 2022, 22:53
Konum: Gaziantep
Ruh hali:
Teşekkür etti: 2173 kez
Teşekkür edildi: 7748 kez
Burç:
İletişim:

Re: Sebzelerin lezzetini ikiye katlayın: Pratik tuzlu kek tarifleri

#2

Okunmamış mesaj gönderen nscckts »

Pırasalı kek
tuzlu-kek-tarifleri-3.jpg
Malzemeler

2 su bardağı rendelenmiş pırasa
½ su bardağı rendelenmiş havuç
½ su bardağı ince kıyılmış maydanoz
1 yemek kaşığı zeytinyağı
2 su bardağı un
2 yumurta
½ çay bardağı zeytinyağı
½ su bardağı rendelenmiş kaşar
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı tuz
Hazırlanışı:

1 yemek kaşığı zeytinyağı ile yağladığınız tavada havuç ve pırasaları birkaç dakika soteleyin ve soğumaya bırakın.
Yumurtaları ayrı bir kapta çırpın ve zeytinyağını ekleyin.
Kalan tüm malzemelerle birleştirin ve havuç ve pırasaları da ekleyip karıştırın.
Yağladığınız kek kalıbına karışımı dökün ve 175 derece fırında 30-35 dakika kadar pişirin.
1
1 Resim


Her insan yapmadığı tüm iyiliklerden sorumludur.

Kullanıcı avatarı
nscckts
Site Admin
İfadeler: 41972
Mesajlar: 16791
Kayıt: 25 Ara 2022, 22:53
Konum: Gaziantep
Ruh hali:
Teşekkür etti: 2173 kez
Teşekkür edildi: 7748 kez
Burç:
İletişim:

Re: Sebzelerin lezzetini ikiye katlayın: Pratik tuzlu kek tarifleri

#3

Okunmamış mesaj gönderen nscckts »

Kabaklı ve havuçlu kek
sebzeli-kek-tarifleri-2.jpg
Malzemeler:

2 su bardağı rendelenmiş kabak
1 su bardağı rendelenmiş havuç
2 su bardağı yulaf unu
3 yumurta
½ su bardağı sızma zeytinyağı
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
½ çay kaşığı tuz ve karabiber
Hazırlanışı:

Rendelenmiş kabak ve havuçları ince ve temiz bir tülbent veya muslin bez yardımı ile sıkarak fazla sudan arındırın.
Yumurtaları çırpın ve kabak ve havuçlar en son olacak şekilde tüm malzemeleri teker teker ekleyip karıştırın.
Yağladığınız fırın tepsisine harcı dökün ve 180 derecede pişirmeye bırakın.
Yaklaşık 30 dakika sonra kürdan yardımı ile kekin iç kısmını kontrol edin ve piştiğinden emin olduğunuzda çıkarıp soğumaya bırakın.
1
1 Resim


Her insan yapmadığı tüm iyiliklerden sorumludur.

Kullanıcı avatarı
nscckts
Site Admin
İfadeler: 41972
Mesajlar: 16791
Kayıt: 25 Ara 2022, 22:53
Konum: Gaziantep
Ruh hali:
Teşekkür etti: 2173 kez
Teşekkür edildi: 7748 kez
Burç:
İletişim:

Re: Sebzelerin lezzetini ikiye katlayın: Pratik tuzlu kek tarifleri

#4

Okunmamış mesaj gönderen nscckts »

Patatesli ve peynirli kek
sebzeli-kek-tarifleri-3.jpg
Malzemeler:

2 adet patates
2 adet yumurta
1 su bardağı ufalanmış peynir
½ su bardağı zeytinyağı
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı çörekotu
1 çay kaşığı tuz
1 su bardağı un
Hazırlanışı:

Patatesleri soyun ve rendeleyin. Bir bez yardımı ile fazla suyunu sıkın.
Yumurtaları çırpın ve tuz ile kabartma tozunu ekleyip çırpmaya devam edin.
Daha sonra un hariç tüm malzemeleri ekleyip karıştırın.
Unu yavaş yavaş karışıma ekleyin, unutmayın çok koyu kıvamlı bir harç olmamalı, biraz sıvı olmalı, bu yüzden göz kararı kontrollü bir şekilde eklemenizde fayda var.
Elde ettiğiniz harcı kek kalıbına dökün, üzerine çörek otunu serpiştirin, 35-40 dakika boyunca pişirin.
1
1 Resim


Her insan yapmadığı tüm iyiliklerden sorumludur.

Kullanıcı avatarı
nscckts
Site Admin
İfadeler: 41972
Mesajlar: 16791
Kayıt: 25 Ara 2022, 22:53
Konum: Gaziantep
Ruh hali:
Teşekkür etti: 2173 kez
Teşekkür edildi: 7748 kez
Burç:
İletişim:

Re: Sebzelerin lezzetini ikiye katlayın: Pratik tuzlu kek tarifleri

#5

Okunmamış mesaj gönderen nscckts »

Kuru domatesli ve zeytinli kek
sebzeli-kek-tarifleri-1.jpg
Malzemeler:

1 su bardağı ince doğranmış kuru domates
½ su bardağı dilimlenmiş siyah zeytin
3 adet yumurta
½ su bardağı rendelenmiş parmesan
1.5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
½ su bardağı yoğurt
Bir tutam taze kekik
1 çay kaşığı tuz
Hazırlanışı:

Fırını önceden 175 derecede ısıtın.
Kuru domatesleri sıcak suda bekletin.
Bu sırada yumurtaları çırpın ve zeytinyağı, yoğurt ve parmesan ekleyerek karıştırın.
Un, kabartma tozu, tuz ve kekik ekleyip karıştırmaya devam edin.
Kuru domatesler yumuşadığında suyunu süzün ve karışa ekleyin.
Zeytinleri de katarak karıştırın ve kek harcını yağlı kağıtla kapladığınız kek kalıbına dökün.
Önceden ısıttığınız fırında 30-40 dakika pişirin, kürdan ile kontrol ettikten sonra çıkarın ve soğumaya bırakın.
Afiyet olsun!
1
1 Resim


Her insan yapmadığı tüm iyiliklerden sorumludur.

Kullanıcı avatarı
nscckts
Site Admin
İfadeler: 41972
Mesajlar: 16791
Kayıt: 25 Ara 2022, 22:53
Konum: Gaziantep
Ruh hali:
Teşekkür etti: 2173 kez
Teşekkür edildi: 7748 kez
Burç:
İletişim:

Re: Sebzelerin lezzetini ikiye katlayın: Pratik tuzlu kek tarifleri

#6

Okunmamış mesaj gönderen nscckts »

burdaki tarifler mercimek veya nohut unuyla denenebilir mi ne dersiniz kızlar
@Mihail Zoscenko @deanspie
1
1 Resim


Her insan yapmadığı tüm iyiliklerden sorumludur.

Kullanıcı avatarı
deanspie
Seçkin Üye
İfadeler: 5303
Mesajlar: 1920
Kayıt: 08 Oca 2023, 14:38
Konum: Dragonstone
Ruh hali:
Teşekkür etti: 24 kez
Teşekkür edildi: 11 kez
Burç:

Re: Sebzelerin lezzetini ikiye katlayın: Pratik tuzlu kek tarifleri

#7

Okunmamış mesaj gönderen deanspie »

nscckts yazdı:
20 Eyl 2023, 22:54
burdaki tarifler mercimek veya nohut unuyla denenebilir mi ne dersiniz kızlar
@Mihail Zoscenko @deanspie
Bence denenir canım nohut unuyla poğaça falan çok yaptım tadı çok güzel oluyor
1
1 Resim



Kullanıcı avatarı
Mihail Zoscenko
İfadeler: 503
Mesajlar: 160
Kayıt: 08 Oca 2023, 20:30
Teşekkür etti: 32 kez
Teşekkür edildi: 79 kez

Re: Sebzelerin lezzetini ikiye katlayın: Pratik tuzlu kek tarifleri

#8

Okunmamış mesaj gönderen Mihail Zoscenko »

nscckts yazdı:
20 Eyl 2023, 22:54
burdaki tarifler mercimek veya nohut unuyla denenebilir mi ne dersiniz kızlar
@Mihail Zoscenko @deanspie
Wow çok iyi görünüyor denerim ben bunu bi ara :)
Bence mercimek veya nohutla denenir nisam çünkü içindeki malzemelerden dolayı puf puf kabaran bir hamur olacağını sanmıyorum normal hamurla bile. Eğer mercimek veya nohut tek başına ağır gelirse normal unla karıştırılabilir belki.
2 Resim



Cevapla
  • Benzer Konular
    Cevaplar
    Görüntüleme
    Son mesaj