Sebzelerin lezzetini ikiye katlayın: Pratik tuzlu kek tarifleri
- nscckts
- Site Admin
- İfadeler: 41972
- Mesajlar: 16791
- Kayıt: 25 Ara 2022, 22:53
- Konum: Gaziantep
- Ruh hali:
- Teşekkür etti: 2173 kez
- Teşekkür edildi: 7748 kez
- Burç:
- İletişim:
Sebzelerin lezzetini ikiye katlayın: Pratik tuzlu kek tarifleri
Ispanaklı kek
Malzemeler:
2 su bardağı un
3 adet yumurta
1 çay bardağı zeytinyağı
½ su bardağı peynir
1 su bardağı doğranmış ıspanak
½ su bardağı yoğurt
1 tatlı kaşığı karbonat veya kabartma tozu
Bir tutam tuz, karabiber ve toz kırmızı biber
Hazırlanışı:
Önceden 180 derecede fırını ısıtın.
Yumurtaları çırpıp yoğurt ve zeytinyağı ile karıştırın.
Kalan tüm malzemeleri ekleyin ve iyice karıştırıp kek harcını elde edin.
Yağlanmış kek kalıbına harcı dökün ve fırına verin.
Yaklaşık 30-40 dakika pişirin.
Fırından çıkardıktan sonra soğuması için biraz bekleyin ve dilimleyip servis edin.
Malzemeler:
2 su bardağı un
3 adet yumurta
1 çay bardağı zeytinyağı
½ su bardağı peynir
1 su bardağı doğranmış ıspanak
½ su bardağı yoğurt
1 tatlı kaşığı karbonat veya kabartma tozu
Bir tutam tuz, karabiber ve toz kırmızı biber
Hazırlanışı:
Önceden 180 derecede fırını ısıtın.
Yumurtaları çırpıp yoğurt ve zeytinyağı ile karıştırın.
Kalan tüm malzemeleri ekleyin ve iyice karıştırıp kek harcını elde edin.
Yağlanmış kek kalıbına harcı dökün ve fırına verin.
Yaklaşık 30-40 dakika pişirin.
Fırından çıkardıktan sonra soğuması için biraz bekleyin ve dilimleyip servis edin.
Her insan yapmadığı tüm iyiliklerden sorumludur.
- nscckts
- Site Admin
- İfadeler: 41972
- Mesajlar: 16791
- Kayıt: 25 Ara 2022, 22:53
- Konum: Gaziantep
- Ruh hali:
- Teşekkür etti: 2173 kez
- Teşekkür edildi: 7748 kez
- Burç:
- İletişim:
Re: Sebzelerin lezzetini ikiye katlayın: Pratik tuzlu kek tarifleri
Pırasalı kek
Malzemeler
2 su bardağı rendelenmiş pırasa
½ su bardağı rendelenmiş havuç
½ su bardağı ince kıyılmış maydanoz
1 yemek kaşığı zeytinyağı
2 su bardağı un
2 yumurta
½ çay bardağı zeytinyağı
½ su bardağı rendelenmiş kaşar
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı tuz
Hazırlanışı:
1 yemek kaşığı zeytinyağı ile yağladığınız tavada havuç ve pırasaları birkaç dakika soteleyin ve soğumaya bırakın.
Yumurtaları ayrı bir kapta çırpın ve zeytinyağını ekleyin.
Kalan tüm malzemelerle birleştirin ve havuç ve pırasaları da ekleyip karıştırın.
Yağladığınız kek kalıbına karışımı dökün ve 175 derece fırında 30-35 dakika kadar pişirin.
Malzemeler
2 su bardağı rendelenmiş pırasa
½ su bardağı rendelenmiş havuç
½ su bardağı ince kıyılmış maydanoz
1 yemek kaşığı zeytinyağı
2 su bardağı un
2 yumurta
½ çay bardağı zeytinyağı
½ su bardağı rendelenmiş kaşar
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı tuz
Hazırlanışı:
1 yemek kaşığı zeytinyağı ile yağladığınız tavada havuç ve pırasaları birkaç dakika soteleyin ve soğumaya bırakın.
Yumurtaları ayrı bir kapta çırpın ve zeytinyağını ekleyin.
Kalan tüm malzemelerle birleştirin ve havuç ve pırasaları da ekleyip karıştırın.
Yağladığınız kek kalıbına karışımı dökün ve 175 derece fırında 30-35 dakika kadar pişirin.
Her insan yapmadığı tüm iyiliklerden sorumludur.
- nscckts
- Site Admin
- İfadeler: 41972
- Mesajlar: 16791
- Kayıt: 25 Ara 2022, 22:53
- Konum: Gaziantep
- Ruh hali:
- Teşekkür etti: 2173 kez
- Teşekkür edildi: 7748 kez
- Burç:
- İletişim:
Re: Sebzelerin lezzetini ikiye katlayın: Pratik tuzlu kek tarifleri
Kabaklı ve havuçlu kek
Malzemeler:
2 su bardağı rendelenmiş kabak
1 su bardağı rendelenmiş havuç
2 su bardağı yulaf unu
3 yumurta
½ su bardağı sızma zeytinyağı
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
½ çay kaşığı tuz ve karabiber
Hazırlanışı:
Rendelenmiş kabak ve havuçları ince ve temiz bir tülbent veya muslin bez yardımı ile sıkarak fazla sudan arındırın.
Yumurtaları çırpın ve kabak ve havuçlar en son olacak şekilde tüm malzemeleri teker teker ekleyip karıştırın.
Yağladığınız fırın tepsisine harcı dökün ve 180 derecede pişirmeye bırakın.
Yaklaşık 30 dakika sonra kürdan yardımı ile kekin iç kısmını kontrol edin ve piştiğinden emin olduğunuzda çıkarıp soğumaya bırakın.
Malzemeler:
2 su bardağı rendelenmiş kabak
1 su bardağı rendelenmiş havuç
2 su bardağı yulaf unu
3 yumurta
½ su bardağı sızma zeytinyağı
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
½ çay kaşığı tuz ve karabiber
Hazırlanışı:
Rendelenmiş kabak ve havuçları ince ve temiz bir tülbent veya muslin bez yardımı ile sıkarak fazla sudan arındırın.
Yumurtaları çırpın ve kabak ve havuçlar en son olacak şekilde tüm malzemeleri teker teker ekleyip karıştırın.
Yağladığınız fırın tepsisine harcı dökün ve 180 derecede pişirmeye bırakın.
Yaklaşık 30 dakika sonra kürdan yardımı ile kekin iç kısmını kontrol edin ve piştiğinden emin olduğunuzda çıkarıp soğumaya bırakın.
Her insan yapmadığı tüm iyiliklerden sorumludur.
- nscckts
- Site Admin
- İfadeler: 41972
- Mesajlar: 16791
- Kayıt: 25 Ara 2022, 22:53
- Konum: Gaziantep
- Ruh hali:
- Teşekkür etti: 2173 kez
- Teşekkür edildi: 7748 kez
- Burç:
- İletişim:
Re: Sebzelerin lezzetini ikiye katlayın: Pratik tuzlu kek tarifleri
Patatesli ve peynirli kek
Malzemeler:
2 adet patates
2 adet yumurta
1 su bardağı ufalanmış peynir
½ su bardağı zeytinyağı
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı çörekotu
1 çay kaşığı tuz
1 su bardağı un
Hazırlanışı:
Patatesleri soyun ve rendeleyin. Bir bez yardımı ile fazla suyunu sıkın.
Yumurtaları çırpın ve tuz ile kabartma tozunu ekleyip çırpmaya devam edin.
Daha sonra un hariç tüm malzemeleri ekleyip karıştırın.
Unu yavaş yavaş karışıma ekleyin, unutmayın çok koyu kıvamlı bir harç olmamalı, biraz sıvı olmalı, bu yüzden göz kararı kontrollü bir şekilde eklemenizde fayda var.
Elde ettiğiniz harcı kek kalıbına dökün, üzerine çörek otunu serpiştirin, 35-40 dakika boyunca pişirin.
Malzemeler:
2 adet patates
2 adet yumurta
1 su bardağı ufalanmış peynir
½ su bardağı zeytinyağı
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı çörekotu
1 çay kaşığı tuz
1 su bardağı un
Hazırlanışı:
Patatesleri soyun ve rendeleyin. Bir bez yardımı ile fazla suyunu sıkın.
Yumurtaları çırpın ve tuz ile kabartma tozunu ekleyip çırpmaya devam edin.
Daha sonra un hariç tüm malzemeleri ekleyip karıştırın.
Unu yavaş yavaş karışıma ekleyin, unutmayın çok koyu kıvamlı bir harç olmamalı, biraz sıvı olmalı, bu yüzden göz kararı kontrollü bir şekilde eklemenizde fayda var.
Elde ettiğiniz harcı kek kalıbına dökün, üzerine çörek otunu serpiştirin, 35-40 dakika boyunca pişirin.
Her insan yapmadığı tüm iyiliklerden sorumludur.
- nscckts
- Site Admin
- İfadeler: 41972
- Mesajlar: 16791
- Kayıt: 25 Ara 2022, 22:53
- Konum: Gaziantep
- Ruh hali:
- Teşekkür etti: 2173 kez
- Teşekkür edildi: 7748 kez
- Burç:
- İletişim:
Re: Sebzelerin lezzetini ikiye katlayın: Pratik tuzlu kek tarifleri
Kuru domatesli ve zeytinli kek
Malzemeler:
1 su bardağı ince doğranmış kuru domates
½ su bardağı dilimlenmiş siyah zeytin
3 adet yumurta
½ su bardağı rendelenmiş parmesan
1.5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
½ su bardağı yoğurt
Bir tutam taze kekik
1 çay kaşığı tuz
Hazırlanışı:
Fırını önceden 175 derecede ısıtın.
Kuru domatesleri sıcak suda bekletin.
Bu sırada yumurtaları çırpın ve zeytinyağı, yoğurt ve parmesan ekleyerek karıştırın.
Un, kabartma tozu, tuz ve kekik ekleyip karıştırmaya devam edin.
Kuru domatesler yumuşadığında suyunu süzün ve karışa ekleyin.
Zeytinleri de katarak karıştırın ve kek harcını yağlı kağıtla kapladığınız kek kalıbına dökün.
Önceden ısıttığınız fırında 30-40 dakika pişirin, kürdan ile kontrol ettikten sonra çıkarın ve soğumaya bırakın.
Afiyet olsun!
Malzemeler:
1 su bardağı ince doğranmış kuru domates
½ su bardağı dilimlenmiş siyah zeytin
3 adet yumurta
½ su bardağı rendelenmiş parmesan
1.5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
½ su bardağı yoğurt
Bir tutam taze kekik
1 çay kaşığı tuz
Hazırlanışı:
Fırını önceden 175 derecede ısıtın.
Kuru domatesleri sıcak suda bekletin.
Bu sırada yumurtaları çırpın ve zeytinyağı, yoğurt ve parmesan ekleyerek karıştırın.
Un, kabartma tozu, tuz ve kekik ekleyip karıştırmaya devam edin.
Kuru domatesler yumuşadığında suyunu süzün ve karışa ekleyin.
Zeytinleri de katarak karıştırın ve kek harcını yağlı kağıtla kapladığınız kek kalıbına dökün.
Önceden ısıttığınız fırında 30-40 dakika pişirin, kürdan ile kontrol ettikten sonra çıkarın ve soğumaya bırakın.
Afiyet olsun!
Her insan yapmadığı tüm iyiliklerden sorumludur.
- nscckts
- Site Admin
- İfadeler: 41972
- Mesajlar: 16791
- Kayıt: 25 Ara 2022, 22:53
- Konum: Gaziantep
- Ruh hali:
- Teşekkür etti: 2173 kez
- Teşekkür edildi: 7748 kez
- Burç:
- İletişim:
Re: Sebzelerin lezzetini ikiye katlayın: Pratik tuzlu kek tarifleri
burdaki tarifler mercimek veya nohut unuyla denenebilir mi ne dersiniz kızlar
@Mihail Zoscenko @deanspie
@Mihail Zoscenko @deanspie
Her insan yapmadığı tüm iyiliklerden sorumludur.
- deanspie
- Seçkin Üye
- İfadeler: 5303
- Mesajlar: 1920
- Kayıt: 08 Oca 2023, 14:38
- Konum: Dragonstone
- Ruh hali:
- Teşekkür etti: 24 kez
- Teşekkür edildi: 11 kez
- Burç:
Re: Sebzelerin lezzetini ikiye katlayın: Pratik tuzlu kek tarifleri
Bence denenir canım nohut unuyla poğaça falan çok yaptım tadı çok güzel oluyor
- Mihail Zoscenko
- İfadeler: 503
- Mesajlar: 160
- Kayıt: 08 Oca 2023, 20:30
- Teşekkür etti: 32 kez
- Teşekkür edildi: 79 kez
Re: Sebzelerin lezzetini ikiye katlayın: Pratik tuzlu kek tarifleri
Wow çok iyi görünüyor denerim ben bunu bi ara :)
Bence mercimek veya nohutla denenir nisam çünkü içindeki malzemelerden dolayı puf puf kabaran bir hamur olacağını sanmıyorum normal hamurla bile. Eğer mercimek veya nohut tek başına ağır gelirse normal unla karıştırılabilir belki.
-
- Benzer Konular
- Cevaplar
- Görüntüleme
- Son mesaj
-
-
Yeni mesaj Kolayca hazırlayabileceğiniz tavuklu yemek tarifleri
gönderen nscckts » » forum Yemek Tarifleri - 4 Cevaplar
- 71 Görüntüleme
-
Son mesaj gönderen nscckts
-
-
-
- 1 Cevaplar
- 112 Görüntüleme
-
Son mesaj gönderen Seda
-
-
-
- 4 Cevaplar
- 222 Görüntüleme
-
Son mesaj gönderen nscckts
-
-
-
- 3 Cevaplar
- 169 Görüntüleme
-
Son mesaj gönderen Ametist
-
-
-
- 0 Cevaplar
- 127 Görüntüleme
-
Son mesaj gönderen nscckts
-