bal kabağı Gniocchi tarifi

Paylaşmak istediğiniz püf noktalar, öneriler ve tarifler listesini buradan oluşturabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
nscckts
Site Admin
İfadeler: 42741
Mesajlar: 17031
Kayıt: 25 Ara 2022, 22:53
Konum: Gaziantep
Ruh hali:
Teşekkür etti: 2173 kez
Teşekkür edildi: 7749 kez
Burç:
İletişim:

bal kabağı Gniocchi tarifi

#1

Okunmamış mesaj gönderen nscckts »

12.jpg
Gniocchi için malzemeler

1 küçük havuç veya bir su bardağı doğranmış bal kabağı
1 küçük patates
3-4 kaşık un
4-5 kaşık zeytinyağı

Önce doğranmış havucu ya da bal kabağını kaynayan suda haşlamaya başlayın. Sonra patatesi küçük küçük doğrayıp içine ekleyin, beraber iyice yumuşayana kadar haşlansın. Haşlama suyundan biraz ayırın. Süzüp ezin, tamamen ezilmesi için çelik bir süzgeçten geçirebilirsiniz. Unu kontrollü bir biçimde ekleyip ele yapışmayan bir hamur elde edin. Un fazla kaçarsa ayırdığınız haşlama suyundan ekleyebilirsiniz.
Hamurdan minik toplar yapıp üzerine bıçakla çizikler atın ve bal kabağı şekli verin. Kaynayan suda su yüzüne çıkana kadar 6-7 dakika makarna gibi haşlayın. Süzüp bir tavada az yağın üzerine alın, tabanlarının hafif yağlanmasını sağlayın.

Sosu için malzemeler
1 küçük soğan
3-4 kaşık zeytinyağı
1 paket krema
1 çay kaşığı zerdeçal
1 diş sarımsak
1/4 su bardağı rende parmesan

Minicik kıyılmış soğanları zeytinyağında yakmadan soteleyin, biraz terlediklerinde kremayı ve zerdaçalı ilave edin. Ezilmiş sarımsak ile karıştırın. Servis tabağına almadan altını kapatıp rende parmesan ile bağlayın. Sosunuzu servis tabağına alıp üzerine Gniocchileri yerleştirin.
Afiyetler olsun.
0


Her insan yapmadığı tüm iyiliklerden sorumludur.

Cevapla
  • Benzer Konular
    Cevaplar
    Görüntüleme
    Son mesaj